ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αερόβια άσκηση Οφέλη: Τι συμβαίνει στο σώμα μας καθώς κάνουμε αερόβια άσκηση [vid]

Αερόβια άσκηση Οφέλη: Τι συμβαίνει στο σώμα μας καθώς κάνουμε αερόβια άσκηση [vid]

Αερόβια άσκηση Οφέλη: Ανεξάρτητα από την ηλικία, το βάρος ή την αθλητική ικανότητα, η αερόβια δραστηριότητα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές άσκησης με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Για αρχή, ας παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει στο σώμα σας, καθώς κάνετε αερόβια άσκηση: Κατά τη διάρκεια της αερόβιας δραστηριότητας, μετακινείτε επανειλημμένα μεγάλους μύες στο σώμα μας, όπως εκείνους των χεριών, των ποδιών και των γοφών σας, ενώ γρήγορα θα είστε θα θέση να δείτε τις αλλαγές που θα συμβαίνουν στο σώμα σας.

Καθώς θα αναπνέτε πιο γρήγορα και πιο βαθιά, περισσότερο οξυγόνο θα ρέει στο αίμα σας. Την ίδια στιγμή, η καρδιά σας θα χτυπάει γρηγορότερα, γεγονός που σημαίνει αύξηση της ροής του αίματος στους μύες και πίσω στους πνεύμονές σας.

Τα μικρά αιμοφόρα αγγεία σας (τριχοειδή) θα διευρυνθούν για να παρέχουν περισσότερο οξυγόνο στους μύες σας και θα μεταφέρουν απορρίμματα, όπως διοξείδιο του άνθρακα και γαλακτικό οξύ.

Το σώμα σας θα απελευθερώσει ακόμη ενδορφίνες, που είναι φυσικά παυσίπονα που προάγουν μια αυξημένη αίσθηση ευεξίας.

Ποια είναι τα οφέλη της αερόβιας άσκησης για την υγεία σας

Ανεξάρτητα από την ηλικία, το βάρος ή την αθλητική ικανότητα, η αερόβια δραστηριότητα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές άσκησης με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Ειδικότερα, η αερόβια δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει:

  • Να χάσετε το περιττό βάρος

Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, η αερόβια άσκηση σας βοηθά να χάσετε βάρος και να το κρατήσετε μακριά.

  • Να αποφύγετε τις ιογενείς ασθένειες και λοιμώξεις

Η αερόβια άσκηση ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα με τρόπο επωφελή για την υγεία. Αυτό μπορεί να σας κάνει με το χρόνο λιγότερο επιρρεπή σε ιογενείς ασθένειες, όπως το κρυολογήματα και τη γρίπη.

  • Να μειώσετε τους κινδύνους για την υγεία σας

Η αερόβια άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών παθήσεων, όπως παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτης τύπου 2, μεταβολικό σύνδρομο, εγκεφαλικό επεισόδιο και ορισμένοι τύποι καρκίνου. Την ίδια στιγμή, το περπάτημα – που είναι μια μορφή αερόβιας άσκησης – συμβάλει στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης.

  • Να διαχειριστείτε τις χρόνιες παθήσεις

Η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τον πόνο σε άτομα με αρθρίτιδα. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και φυσικής κατάστασης σε άτομα που είχαν καρκίνο. Εάν έχετε στεφανιαία νόσο, η αερόβια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την κατάσταση.

  • Να διατηρήσετε τις αρτηρίες σας καθαρές

Η αεροβική άσκηση ενισχύει την λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL), την «καλή» χοληστερόλη και μειώνει τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL), την «κακή» χοληστερόλη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη συσσώρευση πλακών στις αρτηρίες σας.

Ακολουθεί βίντεο με αερόβιο πρόγραμμα για αρχάριους:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Τρόφιμα που μειώνουν τον καρκίνο

Παλινδρόμηση : Τροφές για να την αντιμετωπίσετε

Τραυματισμοί : Τα θαλάσσια σπορ ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό γι αυτούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Σπίτι μου": Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τη νέα στεγαστική πολιτική

"Σπίτι μου": Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι, μετά από πολλά χρόνια, το κράτος επαναδραστηριοποιείται στον τομέα της στέγασης με το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που θεσμοθετήθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.