Greek English French German Italian

Ειδήσεις Φαρμακοποιών

Στα ‘κάγκελα’ οι  φαρμακοποιοί με τον ΕΟΠΠΥ

Έντονη είναι η αντίδραση των φαρμακοποιών για καθυστέρηση των πληρωμών τους για τον Απρίλιο από τον ΕΟΠΥΥ ,σύμφωνα με τον ΠΦΣ. Αναλυτικότερα ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) τονίζει τα εξής: Η έγκαιρη πληρωμή του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς είναι…
01 Ιουλίου, 2020
Ειδήσεις Φαρμακοποιών
        ..
Pin It

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, μεταξύ μελών και φίλων, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία (Ε.Φ.Ε) το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, σε γνωστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας.


Την εκδήλωση τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αθανάσιος Δημόπουλος, o πρόεδρος της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Μαράκος, η αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Φ Δέσποινα Μακρυδάκη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, Νίκος Κόλμαν , ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας και μέλος του Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Σεραφείμ Ζήκας , ενώ παραβρέθηκαν πλήθος Πανεπιστημιακών, εκπροσώπων της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, φαρμακοποιών, δημοσιογράφων, φοιτητών και φίλων της ΕΦΕ.


Τη βραδιά άνοιξε ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε Καθηγητής Φαρμακευτικής Νάνο-Τεχνολογίας κ. Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος , ο οποίος , αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αλλά και τους ευγενικούς χορηγούς της εκδήλωσης, προχώρησε στο σύντομο χαιρετισμό του. Συνέχισε κάνοντας αναφορά στα επιτεύγματα αλλά και στους μελλοντικούς στόχους της ΕΦΕ, οι οποίοι αφορούν στην υλοποίηση εξειδικευμένων μαθημάτων ειδικοτήτων των φαρμακευτικών επιστημών, με στόχο την επιμόρφωση και κατάρτιση των φαρμακοποιών όπου και αν εργάζονται. Μίλησε επίσης, για την προσπάθεια επίτευξης μεγαλύτερης επικοινωνίας με τα επιστημονικά Ευρωπαϊκά δίκτυα του χώρου του φαρμάκου και της υγείας γενικότερα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιστημών (EUFEPS), της οποίας η Ε.Φ.Ε είναι πλήρες και ισότιμο μέλος και τέλος, έκανε λόγο και για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με την πολιτεία με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη συμβολή των φαρμακοποιών στην επίτευξη καλύτερης κοινωνικής υγείας.


Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, το ΔΣ της Ε.Φ.Ε αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξη του κ. Νίκου Κουτσιανά, αντιπροέδρου, και ιδρυτή της εταιρίας APIVITA A.E, και μέλους της Ε.Φ.Ε, σε επίτιμο εταίρο της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε), αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την προσφορά του στον τομέα της κοσμητολογίας και στο εγχώριο επιχειρείν, καθώς και τη συμβολή της εταιρείας του στην ελληνική οικονομία. Παραλαμβάνοντας τον τιμητικό έπαινο ο Έλληνας επιχειρηματίας δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί , όπως είπε, «η συγκεκριμένη βράβευση προέρχεται από την ίδια του την οικογένεια» και είναι τριπλή τιμή. Την ίδια στιγμή επισήμανε πως η Ελλάδα «πάσχει» στον τομέα της επιχειρηματικότητας και ολοκλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά : «Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο στις προηγούμενες γενιές που μας άφησαν μια καλή πατρίδα και να πω συγνώμη στις επόμενες γενιές για το κακό που τους κάναμε, που τους αφήνουμε μια πατρίδα χρεωμένη, κυρίως αξιακά. Το βραβείο είναι και μια δέσμευση για όλους μας να συνεχίσουμε στο δρόμο της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας».


Η βραδιά συνεχίστηκε με την απονομή του αριστείου στην εφαρμοσμένη Φαρμακευτική Τεχνολογία με υποτροφία «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» στην υποψήφια Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αγγελική Σιαμίδη και του αριστείου της μεταδιδακτορικής έρευνας στην Δρ. Νατάσσα Πίππα, τα οποία χρηματοδοτεί η φαρμακευτική εταιρεία UNI-PHARMA ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ. Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιουλία Τσέτη, αφού παρέδωσε τα αριστεία, ευχήθηκε μια δημιουργική χρονιά γεμάτη ελπίδα και έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ της Ε.Φ.Ε για την εξωστρέφεια που καταδεικνύει η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία .


Στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου με εξωστρέφεια , ως τη μόνη διέξοδο της Ελλάδας από την κρίση, αναφέρθηκε και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ , Αθανάσιος Δημόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Μαράκος επισήμανε το γεγονός πως το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό τμήμα έχει παραγάγει αρκετές γενιές φαρμακοποιών που σήμερα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του παραγωγικού τομέα. Η αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Φ Δέσποινα Μακρυδάκη ευχήθηκε με τη σειρά της υγεία, δύναμη, συνεργασία και καλή σκέψη και δήλωσε για μια ακόμη φορά την υποστήριξη του Ε.Ο.Φ στον κλάδο των φαρμακοποιών , ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, Νίκος Κόλμαν δεν έκρυψε την ευχαρίστησή του εξαιτίας της παρουσίας τόσων συναδέλφων του που, όπως χαρακτηριστικά είπε, ακόμη πιστεύουν πως η επιστήμη έχει μέλλον και ακόμη επιζητούν και επιβραβεύουν την αριστεία. Τέλος ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Σεραφείμ Ζήκας επικεντρώθηκε στην ανάγκη ύπαρξης «χημείας» μεταξύ της πανεπιστημιακής και της συνδικαλιστικής κοινότητας και ολοκλήρωσε με την ευχές για τη νέα χρονιά.

Pin It

Cook name