Επιχειρηματικά

Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Πρωτοπόρο ερευνητικό εργαστήριο στην Ινδία

Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Πρωτοπόρο ερευνητικό εργαστήριο στην Ινδία

Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Ο κατασκευαστής ιατρικού εξοπλισμού Wipro GE Healthcare συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Επιστημών της Ινδίας (IISc) για το άνοιγμα ερευνητικού εργαστηρίου. Το εργαστήριο βρίσκεται στο Τμήμα Πληροφορικής και Επιστημών Δεδομένων (CDS) στο Μπανγκαλόρ. Θα ειδικεύεται στη διάγνωση της υγειονομικής περίθαλψης, την τεχνολογία βαθιάς μάθησης, τα συστήματα ML και AI. Θα γίνει επίσης εργασία σε ψηφιακές διεπαφές για την παραγωγή εξελιγμένων διαγνωστικών και ιατρικών τεχνικών ανακατασκευής εικόνας. Αυτή η ερευνητική μονάδα θα περιλαμβάνει περίπου πενήντα φοιτητές και τρία μέλη ΔΕΠ του IISc. Θα συνεργαστούν στενά με κλινικούς ιατρούς καθώς και με το Wipro GE Healthcare για να ενσωματώσουν υπολογιστικά μοντέλα σε κλινικές ροές εργασίας, για να βοηθήσουν τους γιατρούς να βελτιώσουν τα αποτελέσματα των ασθενών.

wipro.gif

Οι συνεργάτες στοχεύουν σε αυτήν τη συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας και του ακαδημαϊκού κόσμου για να λύσουν μερικές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η υγειονομική περίθαλψη, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση. Μία από τις ροές εργασίας τους θα εξερευνήσει μοντέλα βαθιάς μάθησης για την ανάλυση βλαβών των πνευμόνων που προκαλούνται από το COVID-19 μέσω υπερήχων και εικόνων CT. Επιπλέον, θα εφαρμόσουν μοντέλα βαθιάς μάθησης για τη βελτίωση της απεικόνισης οφθαλμολογίας και μεθόδων ανοικοδόμησης της ιατρικής εικόνας. Το IISc ιδρύθηκε το 1909 μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ του ιδρυτή του ομίλου Tata Jamsetji Nusserwanji Tata, του Maharaja του Mysore και της κυβέρνησης της Ινδίας. Κατά τη διάρκεια των 111 ετών από την ίδρυσή του, το IISc έχει γίνει ένα σημαντικό ίδρυμα για προηγμένη επιστημονική και τεχνολογική έρευνα και εκπαίδευση στην Ινδία.  Διαβάστε σχετικά: Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Οι αμερικανικές εταιρείες επεκτείνουν τις λύσεις κινητής τηλε-υγείας

lab-technology.png

 

Η Wipro GE Healthcare υποστηρίζει το ερευνητικό εργαστήριο με επιχορήγηση στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ΕΚΕ. Αυτή η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου με το απαραίτητο υλικό και λογισμικό. Αυτό περιλαμβάνει υπερσύγχρονους διακομιστές βαθιάς μάθησης και μια προηγμένη πλατφόρμα οπτικοποίησης. Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο Dileep Mangsuli, Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας της GE Healthcare South Asia δήλωσε: Αυτός ο μετασχηματισμός μπορεί να επιταχυνθεί δημιουργώντας ένα συνεργατικό οικοσύστημα ακαδημαϊκών συνεργατών. «Αυτό το Εργαστήριο Καινοτομίας Υγείας στο IISc θα βοηθήσει στην αγορά μοναδικών ψηφιακών λύσεων που θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα Edison και στις έξυπνες συσκευές μας, βοηθώντας τους κλινικούς γιατρούς να λύσουν μερικές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις στον τομέα της υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Στρατηγική συνεργασία : Viatris με GENESIS Pharma

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δημιουργία μιας κοινωνία χωρίς καπνό στην Ιαπωνία εντός 10 ετών από την Philip Morris

Τα τσιγάρα κοστίζουν μόνο περίπου 450 ($ 4) έως 570 γιεν το πακέτο και φέρουν μέτριες ετικέτες προειδοποίησης για την υγεία. Παρόλα αυτά, η χρήση καπνού στην Ιαπωνία μειώθηκε, σύμφωνα με μια ευρύτερη παγκόσμια τάση.

Η Lilly και η Incyte ανακοινώνουν τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 COV-BARRIER

Lilly - Incyte: H δοκιμή COV-BARRIER είχε σχεδιαστεί για να συμπληρώσει την Adaptive COVID-19 Treatment Trial (ACTT-2) που χρηματοδοτήθηκε από το National Institute of Allergy and Infectious Disease. Τα αποτελέσματα της ACTT-2 που δημοσιεύτηκαν τον Μάιο του 2020, είχαν δείξει ότι οι ασθενείς που έλαβαν baricitinib σε συνδυασμό με remdesivir είχαν μικρότερο διάμεσο χρόνο μέχρι την ανάρρωση σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν remdesivir μόνο. Στην ίδια μελέτη, σημειώθηκε σημαντική μείωση στο ποσοστό ασθενών που επιδεινώθηκαν ώστε να χρειάζεται να λάβουν μη επεμβατικό αερισμό, επεμβατικό μηχανικό αερισμό ή να καταλήξουν, για το βραχίονα συγχορήγησης baricitinib με remdesivir σε σύγκριση με τους ασθενείς υπό remdesivir.

Όλες οι θέσεις πληροφορικής διπλασιάζονται ως θέσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Αυτό που μπορούν να κάνουν όλες οι επιχειρήσεις είναι η αξιολόγηση κινδύνου. Το να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ο κίνδυνος που ενέχουν είναι το μισό της μάχης. Από αυτό, μπορούν να γίνουν προσπάθειες για την τοποθέτηση μιας βάσης ελέγχων για την προσπάθεια και τον μετριασμό των εντοπισμένων κινδύνων.

Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

Η ELPEN χρηματοδοτεί κλινική μελέτη, φάσης ΙΙ, που βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης από τις ρυθμιστικές αρχές και έχει στόχο τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας φαρμάκου που αναπτύχθηκε στο Ισραήλ για την θεραπεία έναντι του κορωνοϊού..

Novo Nordisk Hellas: Εγκαινιάζει ιστότοπο για τον σακχαρώδη διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια νόσος, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να μετατρέπει τη γλυκόζη σε ενέργεια. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, εμφανίζονται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να παράγει ινσουλίνη ή δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά.

Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας:  Στηρίζει την επανένταξη συνανθρώπων μας στην αγορά εργασίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος συνεργασίας με την Action Aid Hellas στο πρόγραμμα «Συμβουλευτική Εύρεση Εργασίας». Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και η Action Aid Hellas ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο μιας πολυδιάστατης συνεργασίας. Ο πρώτος κύκλος αυτής είχε ως στόχο την υποστήριξη της λειτουργίας του προγράμματος «Συμβουλευτική Εύρεση Εργασίας» του κέντρου της Action Aid Hellas.