Επιχειρηματικά

Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Πρωτοπόρο ερευνητικό εργαστήριο στην Ινδία

Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Πρωτοπόρο ερευνητικό εργαστήριο στην Ινδία

Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Ο κατασκευαστής ιατρικού εξοπλισμού Wipro GE Healthcare συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Επιστημών της Ινδίας (IISc) για το άνοιγμα ερευνητικού εργαστηρίου. Το εργαστήριο βρίσκεται στο Τμήμα Πληροφορικής και Επιστημών Δεδομένων (CDS) στο Μπανγκαλόρ. Θα ειδικεύεται στη διάγνωση της υγειονομικής περίθαλψης, την τεχνολογία βαθιάς μάθησης, τα συστήματα ML και AI. Θα γίνει επίσης εργασία σε ψηφιακές διεπαφές για την παραγωγή εξελιγμένων διαγνωστικών και ιατρικών τεχνικών ανακατασκευής εικόνας. Αυτή η ερευνητική μονάδα θα περιλαμβάνει περίπου πενήντα φοιτητές και τρία μέλη ΔΕΠ του IISc. Θα συνεργαστούν στενά με κλινικούς ιατρούς καθώς και με το Wipro GE Healthcare για να ενσωματώσουν υπολογιστικά μοντέλα σε κλινικές ροές εργασίας, για να βοηθήσουν τους γιατρούς να βελτιώσουν τα αποτελέσματα των ασθενών.

wipro.gif

Οι συνεργάτες στοχεύουν σε αυτήν τη συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας και του ακαδημαϊκού κόσμου για να λύσουν μερικές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η υγειονομική περίθαλψη, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση. Μία από τις ροές εργασίας τους θα εξερευνήσει μοντέλα βαθιάς μάθησης για την ανάλυση βλαβών των πνευμόνων που προκαλούνται από το COVID-19 μέσω υπερήχων και εικόνων CT. Επιπλέον, θα εφαρμόσουν μοντέλα βαθιάς μάθησης για τη βελτίωση της απεικόνισης οφθαλμολογίας και μεθόδων ανοικοδόμησης της ιατρικής εικόνας. Το IISc ιδρύθηκε το 1909 μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ του ιδρυτή του ομίλου Tata Jamsetji Nusserwanji Tata, του Maharaja του Mysore και της κυβέρνησης της Ινδίας. Κατά τη διάρκεια των 111 ετών από την ίδρυσή του, το IISc έχει γίνει ένα σημαντικό ίδρυμα για προηγμένη επιστημονική και τεχνολογική έρευνα και εκπαίδευση στην Ινδία.  Διαβάστε σχετικά: Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Οι αμερικανικές εταιρείες επεκτείνουν τις λύσεις κινητής τηλε-υγείας

lab-technology.png

 

Η Wipro GE Healthcare υποστηρίζει το ερευνητικό εργαστήριο με επιχορήγηση στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ΕΚΕ. Αυτή η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου με το απαραίτητο υλικό και λογισμικό. Αυτό περιλαμβάνει υπερσύγχρονους διακομιστές βαθιάς μάθησης και μια προηγμένη πλατφόρμα οπτικοποίησης. Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο Dileep Mangsuli, Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας της GE Healthcare South Asia δήλωσε: Αυτός ο μετασχηματισμός μπορεί να επιταχυνθεί δημιουργώντας ένα συνεργατικό οικοσύστημα ακαδημαϊκών συνεργατών. «Αυτό το Εργαστήριο Καινοτομίας Υγείας στο IISc θα βοηθήσει στην αγορά μοναδικών ψηφιακών λύσεων που θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα Edison και στις έξυπνες συσκευές μας, βοηθώντας τους κλινικούς γιατρούς να λύσουν μερικές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις στον τομέα της υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το ΙΣΝ διακόπτει δωρεά μετά από το γνωστό σκάνδαλο

H Fujifilm επεκτείνεται σε νέα παραγωγική μονάδα

Πώς η νανοτεχνολογία αποτρέπει τους πρόωρους τοκετούς

Η κολπικά χορηγούμενη θεραπεία περιέχει νανοσωματίδια (δισεκατομμυριοστό του μέτρου) σωματίδια φαρμάκων που διαπερνούν εύκολα το κολπικό τοίχωμα για να φθάσουν στους μύες της μήτρας και να τους εμποδίσουν να συστέλλονται.

DEMO: 18 υποτροφίες και 9 έμμισθες πρακτικές ασκήσεων για το 2021

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO, δίνει σταθερά ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες χωρίς εμπειρία για να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης «Start Your Journey», για 3η συνεχόμενη χρονιά, προσέφερε  Υποτροφίες και τη δυνατότητα Έμμισθης εργασίας σε τελειόφοιτους και αποφοίτους συγκεκριμένων πανεπιστημιακών σχολών της ανώτατης εκπαίδευσης.

Σπύρος Φιλιώτης: Η φαρμακοβιομηχανία για να επενδύσει χρειάζεται βεβαιότητα και ασφάλεια

H βεβαιότητα και η ασφάλεια που προκύπτει από ένα σταθερό πλαίσιο κανόνων και λειτουργίας αποτελούν  ουσιαστικά  κίνητρα για την φαρμακοβιομηχανία ώστε να επενδύσει περισσότερο στην Ελλάδα ,  λέει  στο www.healthweb.gr ο κ. Σπύρος Φιλιώτης Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Καινοτομία Μεξικανών επιχειρηματιών για την προστασία του περιβάλλοντος

Το οικολογικό δέρμα από φύλλα κάκτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα, αξεσουάρ (τσάντες και παπούτσια), έπιπλα και αξεσουάρ αυτοκινήτου. Είναι ευέλικτο, δροσερό και ανθεκτικό. H αφή και η αίσθησή του είναι παρόμοια με το δέρμα που ξέρουμε ως τώρα.

Ο νέος απολογισμός βιωσιμότητας της ΔΕΠΑ

Σε δημοσίευση του νέου Απολογισμού Βιωσιμότητας προχώρησε η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI και τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε.