Επιχειρηματικά

Το εμβόλιο COVID-19 της Moderna θα αγγίξει τα 5 δισ. δολάρια σε πωλήσεις

Το εμβόλιο COVID-19 της Moderna  θα αγγίξει τα 5 δισ. δολάρια σε πωλήσεις

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η Moderna δεν έχει κερδίσει ποτέ εμπορική έγκριση για οποιοδήποτε από τα φάρμακα ή τα εμβόλια της, αλλά οι αναλυτές με τον Jefferies πιστεύουν ότι η εταιρεία έχει νικητή στο COVID-19. Και όχι μόνο έναν νικητή – ένα blockbuster πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία, πρωτοπόρος στον παγκόσμιο αγώνα εμβολίων, πιθανότατα θα κερδίσει έγκριση έκτακτης ανάγκης ή πλήρη έγκριση στις αρχές του επόμενου έτους και θα κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, ανέφεραν αναλυτές της Jefferies σε ανάλυσή τους.

Με βάση συζητήσεις με ηγέτες γνωμοδοτήσεων και δημόσιες γνωστοποιήσεις από την εταιρεία, οι αναλυτές βλέπουν «μια καλή πιθανότητα το εμβόλιο της Moderna να λειτουργήσει και να λάβει τουλάχιστον άδεια έκτακτης ανάγκης το 2021», έγραψε ο Jefferies ‘Michael Yee στην αναφορά προς τους πελάτες. Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο «μπορεί να δημιουργήσει δισεκατομμύρια πωλήσεις, τις οποίες θεωρούμε λογικές δεδομένου ότι θα υπήρχε υψηλή ζήτηση τα πρώτα 1-2 χρόνια».

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα εμβολιαστούν το 2021 με 50 $ ανά δόση. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η Moderna θα μπορούσε να κερδίσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και 5 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια.

Αλλά αν 100 εκατομμύρια ή 200 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιαστούν σε υψηλότερο επίπεδο τιμών, «αυτό μπορεί γρήγορα να φτάσει σε μεγάλους αριθμούς $ 10-20B + θεωρητικά», έγραψε ο Yee. Εκτός από τα έσοδα στο COVID-19, η επιτυχία θα ξεκλειδώσει την «πλατφόρμα αξίας» καθώς η εταιρεία προωθεί άλλα φάρμακα και εμβόλια κατά διαφόρων ασθενειών.

Φυσικά, υπάρχει πιθανότητα το εμβόλιο να μην λειτουργεί, αναγνώρισε ο Yee. Σε αυτήν την περίπτωση, το απόθεμα θα «χτυπηθεί σκληρά», μαζί με άλλα, καθώς η πανδημία συνεχίζει.

Η Moderna, η οποία προωθεί έναν υποψήφιο εμβόλιο mRNA, ξεκίνησε δοκιμές σε ανθρώπους για το εμβόλιο σε χρόνο ρεκόρ αυτή την άνοιξη και ξεκινά μια δοκιμή φάσης 3 αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, ορισμένες από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου ακολουθούν επίσης εμβόλια COVID-19. Οι συνεργάτες των Pfizer και BioNTech κέρδισαν το FDA Fast Track Designations για δύο από τα υποψήφια εμβόλιά τους. Την περασμένη εβδομάδα, οι CEOs για αυτές τις εταιρείες δήλωσαν ότι αναμένουν να είναι έτοιμοι να τις υποβάλουν στο FDA το φθινόπωρο και το χειμώνα, αντίστοιχα. Οι ειδικοί έχουν πει ότι πιθανότατα θα χρειαστούν πολλά εμβόλια για να νικήσουν το COVID-19. Οι AstraZeneca, Sanofi και Johnson & Johnson είναι από τους άλλους γίγαντες των φαρμακευτικών προϊόντων που συμμετέχουν στο έργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια : Αυτά είναι τα συμπτώματα

Prix Galien Greece : Δίνει Νόμπελ υπό το πρίσμα της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στερεότυπα και σεξιστικές αναφορές στο διαφημιστικό σποτ για τη γονιμότητα ακυρώνουν το συνέδριο

Το προωθητικό βίντεο του συνεδρίου όπως και το κείμενο της πρόσκλησης εγείρουν σοβαρά ζητήματα και δεν επιτρέπουν την συμμετοχή μου ούτε με την ιδιότητα του Δημάρχου ούτε με την ιδιότητα του επιστήμονα

Διπλή βράβευση για την Johnson & Johnson στα Health & Safety Awards 2021

Johnson & Johnson: Διπλή βράβευση για την οικογένεια εταιρειών Johnson & Johnson η οποία διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες στα Health & Safety Awards 2021, αναδεικνύοντας τη σημασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Η Pfizer Hellas για 8η χρονιά υποστηρικτής της Ομάδας Αιγαίου

Pfizer Hellas: Για 8η χρονιά η Pfizer Hellas υποστηρίζει το έργο της Ομάδας Αιγαίου. Η δωρεά των 10.000 ευρώ προς την Ομάδα Αιγαίου εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pfizer Hellas για την ενίσχυση δράσεων που προάγουν την προληπτική ιατρική και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

Η κα. Δαμαλή αναφέρει πως «Οι νέοι θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες από ειδικούς που θα απαντούν και στις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν οι ίδιοι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πορευτούν στην εφηβική αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους, έχοντας αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα άγχη και τους προβληματισμούς τους».

DEMO ΑΒΕΕ : Συμμετείχε στο 19ο πανελλήνιο διαβητολογικό συνέδριο

DEMO ΑΒΕΕ : Το 19ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο αποτέλεσε τη συνέχεια μιας σειράς επιτυχημένων πανελλήνιων συνεδρίων, και έχει πλέον καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες επιστημονικές διοργανώσεις  της Διαβητολογικής κοινότητας.

O Πρέσβης των Η.Π.Α. κ. Pyatt στις εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Pfizer: Επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κου. Geoffrey R. Pyatt και της Προξένου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κας. Elizabeth K. Lee στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer με αφορμή τον 1 χρόνο λειτουργίας του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη.