Επιχειρηματικά

Θ.Τρύφων: Ως χώρα έχουμε δυνατή ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Θ.Τρύφων: Ως χώρα έχουμε δυνατή ελληνική φαρμακοβιομηχανία

«Τη στιγμή που βλέπουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο σε ιατρικό υλικό και φάρμακα και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις παντού, είναι πολύ σημαντικό που έχουμε στη χώρα μας μια ισχυρή παραγωγική βάση, έχουμε δυνατή ελληνική φαρμακοβιομηχανία που καλύπτει πάνω από τρία εκατομμύρια ασθενείς με ελληνικά παραγόμενα φάρμακα» τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας ( ΠΕΦ), κ.Θεόδωρος Τρύφων σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 13 Απριλίου στο MEGA και στην εκπομπή «MEGA MAGAZINO» με τους Θανάση Φουσκίδη, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Δάφνη Καραβοκύρη.

«Από την κρίση αυτή παίρνουμε ένα συγκεκριμένο μάθημα, ότι πρέπει να είμαστε αυτάρκεις όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο σε υγειονομική κάλυψη όσο και σε παραγωγή» ανέφερε ο κ. Τρύφων, επεσήμανε πως « αν δεν είχαμε δυνατή ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα υπάρχαν τεράστιες ελλείψεις σε απλά καθημερινά φάρμακα» και τόνισε πως «πρέπει να ενισχυθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία την επόμενη μέρα γιατί περνάμε σε φάση επάρκειας σε υγειονομικό υλικό και σε φάρμακα».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας παγκόσμιος συνασπισμός δυνάμεων μεταξύ πανεπιστημιακής κοινότητας, ερευνητικών εργαστηρίων και φαρμακοβιομηχανιών ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα να υπάρχουν κάποιες λύσεις για τον ιό. Οι λύσεις αυτές είναι και στο επίπεδο φαράκου και σε αυτό του εμβολίου». Ωστόσο υπογράμμισε πως « αυτή τη στιγμή επειδή ένα καινούργιο φάρμακο πρέπει να περάσει από εργαστήριο και έρευνα σε ζώο ή σε άνθρωπο, θέλει πολύ χρόνο» και επεσήμανε πως «ουσιαστικά εδώ και δύο με τρεις μήνες δοκιμάζονται παλιές δραστικές ουσίες για να φανεί αν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό. Πρόκειται για αντιικά φάρμακα και κάποια αντιφλεγμονώδη».

Επίσης ο κ. Τρύφων τόνισε πως «είναι αρκετές οι δραστικές ουσίες που δοκιμάζονται,κάποιες από τις οποίες έχουν φτάσει σε φάση 3, δηλαδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν ασθενείς που μπαίνουν σε αυτές τις μελέτες που γίνονται παγκόσμια, και με βάση αυτές περιμένουμε αποτελέσματα στο επόμενο τρίμηνο», ενώ προσέθεσε πως «είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει η δυνατότητα να διοχετευθεί μαζικά το φάρμακο, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ απάντησε πως «όλες αυτές οι δραστικές ουσίες θα μπορούν να παραχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο σε συνεργασία μεταξύ των εταιεριών και πως υπάρχουν μεγάλες ποσότητες υπαρχόντων φαρμάκων για άλλες παθήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν» και προσέθεσε πως «θεωρούμε πως όταν υπάρχει κάποιο φάρμακο το οποίο μετά τις κλινικές, μπορεί να ενταχθεί στο πρωτόκολλο σε συγκεκριμένη φάση ίασης, τότε θα μπορέσουμε να το παράξουμε μαζικά».

Τέλος, ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε «στην ελληνική ερευνητική προσπάθεια με το παλαιό φάρμακο, την κολχικίνη και είναι σε εξέλιξη ένα φαρμακευτικό πρωτόκολλο, η Μελέτη Greco-19, στο οποίο εντάσσονται κάθε μέρα ασθενείς, ούτως ώστε να ξέρουμε αν η δραστική αυτή ουσία έχει κάποια θετική επίδραση στην αντιμετώπιση του ιού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Γαλλίας στη Sanofi Ελλάδας

Διεθνής έρευνα της GSK : Το 86% των ενηλίκων υποτιμά ον κίνδυνο του Έρπητα Ζωστήρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.

Στρατηγική συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican

Το Ερρίκος Ντυνάν και ο ασφαλιστικός όμιλος της Interamerican ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μία στρατηγική συνεργασία που βασίζεται σε κοινούς στόχους και διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τους ασφαλισμένους ασθενείς.  

Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas

Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε επίσημα η απόσχιση της Sandoz από τη Novartis Hellas, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων λειτουργικών και διαδικαστικών ενεργειών.