Επιχειρηματικά

Θ.Τρύφων: Ως χώρα έχουμε δυνατή ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Θ.Τρύφων: Ως χώρα έχουμε δυνατή ελληνική φαρμακοβιομηχανία

«Τη στιγμή που βλέπουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο σε ιατρικό υλικό και φάρμακα και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις παντού, είναι πολύ σημαντικό που έχουμε στη χώρα μας μια ισχυρή παραγωγική βάση, έχουμε δυνατή ελληνική φαρμακοβιομηχανία που καλύπτει πάνω από τρία εκατομμύρια ασθενείς με ελληνικά παραγόμενα φάρμακα» τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας ( ΠΕΦ), κ.Θεόδωρος Τρύφων σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 13 Απριλίου στο MEGA και στην εκπομπή «MEGA MAGAZINO» με τους Θανάση Φουσκίδη, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Δάφνη Καραβοκύρη.

«Από την κρίση αυτή παίρνουμε ένα συγκεκριμένο μάθημα, ότι πρέπει να είμαστε αυτάρκεις όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο σε υγειονομική κάλυψη όσο και σε παραγωγή» ανέφερε ο κ. Τρύφων, επεσήμανε πως « αν δεν είχαμε δυνατή ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα υπάρχαν τεράστιες ελλείψεις σε απλά καθημερινά φάρμακα» και τόνισε πως «πρέπει να ενισχυθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία την επόμενη μέρα γιατί περνάμε σε φάση επάρκειας σε υγειονομικό υλικό και σε φάρμακα».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας παγκόσμιος συνασπισμός δυνάμεων μεταξύ πανεπιστημιακής κοινότητας, ερευνητικών εργαστηρίων και φαρμακοβιομηχανιών ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα να υπάρχουν κάποιες λύσεις για τον ιό. Οι λύσεις αυτές είναι και στο επίπεδο φαράκου και σε αυτό του εμβολίου». Ωστόσο υπογράμμισε πως « αυτή τη στιγμή επειδή ένα καινούργιο φάρμακο πρέπει να περάσει από εργαστήριο και έρευνα σε ζώο ή σε άνθρωπο, θέλει πολύ χρόνο» και επεσήμανε πως «ουσιαστικά εδώ και δύο με τρεις μήνες δοκιμάζονται παλιές δραστικές ουσίες για να φανεί αν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό. Πρόκειται για αντιικά φάρμακα και κάποια αντιφλεγμονώδη».

Επίσης ο κ. Τρύφων τόνισε πως «είναι αρκετές οι δραστικές ουσίες που δοκιμάζονται,κάποιες από τις οποίες έχουν φτάσει σε φάση 3, δηλαδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν ασθενείς που μπαίνουν σε αυτές τις μελέτες που γίνονται παγκόσμια, και με βάση αυτές περιμένουμε αποτελέσματα στο επόμενο τρίμηνο», ενώ προσέθεσε πως «είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει η δυνατότητα να διοχετευθεί μαζικά το φάρμακο, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ απάντησε πως «όλες αυτές οι δραστικές ουσίες θα μπορούν να παραχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο σε συνεργασία μεταξύ των εταιεριών και πως υπάρχουν μεγάλες ποσότητες υπαρχόντων φαρμάκων για άλλες παθήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν» και προσέθεσε πως «θεωρούμε πως όταν υπάρχει κάποιο φάρμακο το οποίο μετά τις κλινικές, μπορεί να ενταχθεί στο πρωτόκολλο σε συγκεκριμένη φάση ίασης, τότε θα μπορέσουμε να το παράξουμε μαζικά».

Τέλος, ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε «στην ελληνική ερευνητική προσπάθεια με το παλαιό φάρμακο, την κολχικίνη και είναι σε εξέλιξη ένα φαρμακευτικό πρωτόκολλο, η Μελέτη Greco-19, στο οποίο εντάσσονται κάθε μέρα ασθενείς, ούτως ώστε να ξέρουμε αν η δραστική αυτή ουσία έχει κάποια θετική επίδραση στην αντιμετώπιση του ιού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τιμητική διάκριση της Lavipharm από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νέα γυναίκα CFO για την Ανατολική Ευρώπη και την περιοχή DACH

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το φαρμακευτικό λόμπι καταγγέλλει "ηλίθια" σχέδια πατεντών για πανδημία

Ως εκ τούτου, μια παραίτηση από την πνευματική ιδιοκτησία "που ενδεχομένως υπονομεύει αυτό που λειτούργησε τόσο καλά σε αυτή την πανδημία είναι βασικά εξωφρενικά ανόητο", δήλωσε ο Cueni. Είπε επίσης ότι η πρόταση για παραίτηση από τις πατέντες στις εξετάσεις ήταν "γελοία", καθώς δεν υπήρχε αγορά γενόσημων για τα διαγνωστικά. Ο Cueni δήλωσε ότι οι φαρμακευτικοί όμιλοι επικεντρώνονται στο να διασφαλίσουν ότι αυτό που λειτούργησε καλά στην αντιμετώπιση της COVID-19 δεν θα χαθεί ή θα διακυβευθεί για την ετοιμότητα σε μελλοντικές πανδημίες.

ΣΕΙΒ: Να ενημερωθούν τα νοσοκομεία για το μηδενικό ΦΠΑ

ΣΕΙΒ: Να ενημερωθούν άμεσα τα Δημόσια Νοσοκομεία αναφορικά με τη λήξη ισχύος του άρθρου 73 του Ν.4764/2020, για μηδενικό ΦΠΑ Αφορούσε εναρμόνιση με τις Ευρωπαϊκές κοινοτικές οδηγίες, για τα διαγνωστικά Ι/Π για την Covid-19.

H ελληνική φαρμακοβιομηχανία σύμμαχος στο πολύτιμο έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ενώνει τις δυνάμεις της για πέμπτη συνεχή χρονιά με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της Ένωσης και διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε βασικά αγαθά στα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι εργαζόμενοι της Astellas ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του φορέα “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος"

Astellas: Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με εορταστική διάθεση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «...Ξωτικά του Κόσμου… Ενωθείτε» του φορέα «Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος», αναλαμβάνοντας, ως βοηθοί του Άη Βασίλη, να γεμίσουν το σάκο του με δώρα.