Συνέδρια

Για 16η χρονιά το Pharma point στη Θεσσαλονίκη

Για 16η χρονιά το Pharma point στη Θεσσαλονίκη

Το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point διοργανώνεται φέτος από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί για 16η χρονιά στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Το PHARMA point αποτελεί ένα συνέδριο, πόλο έλξης για χιλιάδες φαρμακοποιούς και εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα και συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, όπως και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σε καιρούς όπου ο κλάδος του φαρμάκου αποτελεί λύδια λίθο για τις αλλαγές και τα νέα δεδομένα στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας και στα σχέδια ανάπτυξής της, το συνέδριο θα δώσει τροφή για σκέψη. Κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Η ώρα της καινοτομίας στη φαρμακευτική περίθαλψη και επιστήμη». Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η στροφή προς την καινοτομία για την αντιμετώπιση της κρίσης και την εξέλιξη του φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιέχει στρογγυλά τραπέζια για τη «Διαχείριση των ΜΥΣΥΦΑ στο φαρμακείο» και τη «Σωματική και ψυχική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων, όπως και τη συμβολή του φαρμακοποιού». Επίσης, ομιλία του γενικού επιθεωρητή ΣΕΥΥΠ, κ. Σταύρου Ευαγγελάτου, με θέμα «Το πεδίο παρέμβασης του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στη λειτουργία των ιδιωτικών φαρμακείων».

Στο συνέδριο θα μιλήσει κι η Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, κ. Γερακίνα Μπισμπινά, για τη συνεργασία Πολιτείας και φορέων υγείας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα αφορά τη «Διαχείριση ασθενών στο φαρμακείο: Πεπτικό, Πόνος, Αλλεργίες, Λοιμώξεις», ενημερωτικές ομιλίες για θέματα επιστημονικού κι επαγγελματικού ενδιαφέροντος, καθώς κι επίδειξη πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο από τους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λειτουργήσει έκθεση, όπου οι εταιρείες-εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα για πιο ουσιαστική επαφή με χιλιάδες φαρμακοποιούς, έτσι μέσω εποικοδομητικής συζήτησης να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς στο σύνολό της και να βρεθούν λύσεις και τακτικές για την τόνωση της φαρμακευτικής αγοράς ειδικότερα.

Ο τομέας της υγείας βάλλεται από παντού και έχει δοθεί το βάρος στην ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, τόσο σε επίπεδο παραγωγής φαρμάκων, όσο και εξέλιξης της φαρμακευτικής πολιτικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το εντοπίσετε στη σελίδα: www.pharmapoint.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Αύξηση της ζήτησης για αντιιικά κορωνοϊού και για φάρμακα κατά της φυματίωσης" επισημαίνει ο Στυλιανός Λουκίδης

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τοποθετήθηκε για την πανδημία κατά τη διάρκεια ομιλίας του με θέμα «Πανδημία & Επιστημονικές Προκλήσεις»

Απαντώντας σε όσους είχαν υποστηρίξει ότι η COVID-19 είναι μια απλή γριπούλα ο κ. Τσιόδρας είπε ότι, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, έχει 30 με 56 φορές παραπάνω υπερβάλλουσα θνησιμότητα από την γρίπη Η1Ν1 του 2009.

40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Περισσότεροι από 2000 Οδοντίατροι από ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να παρακολουθήσουν το 40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις  6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2022, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

21ο Συνέδριο HealthWorld 1: The Healthcare System in the 4th Industrial Revolution Era

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει στις 5 και 6 Οκτωβρίου το 21ο Συνέδριο HealthWorld με τίτλο «Το Σύστημα Υγείας στην Εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», στο Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

8ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Ο «DIAS» επιτυγχάνει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

Στην ανάπτυξη ενός νέου διαγνωστικού εργαλείου, το οποίο θα ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του πνεύμονα, στοχεύει το πρότζεκτ DIAS (Diagnostic Investigation Accurate System) που υλοποιεί η ομάδα IGEM-MetaThess του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επισημάνσεις Σωτήρη Τσιόδρα με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων που πραγματοποιείται στις 5-8 Μαΐου στην Αθήνα

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Nature, βρίσκονται υπό ανάπτυξη 8 νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, που θα χορηγούνται από τη μύτη και θα αναπτύσσουν βλεννογονική ανοσία, σταματώντας άμεσα τη μετάδοση του ιού.