Επιχειρηματικά

Mylan φαρμακευτική: Εξαγοράζει την Aspen και αποκτά το χαρτοφυλάκιο θρόμβωσης στην Ευρώπη

Mylan φαρμακευτική: Εξαγοράζει την Aspen και αποκτά το χαρτοφυλάκιο θρόμβωσης στην Ευρώπη

Η Mylan NV ανακοίνωσε συμφωνία για την απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων και της εμπορευματοποίησης της επιχείρησης θρόμβωσης της Aspen Pharmacare Holdings Limited στην Ευρώπη, καταβάλλοντας 641,9 εκατομμύρια ευρώ, με την επιφύλαξη των συνθηκών κλεισίματος και των ευρωπαϊκών κανονιστικών εκκαθαριστικών. Η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετικό πρόσημο για τη Mylan αλλά και να λειτουργήσει αυξητικά για τη VIATRIS TM με την ολοκλήρωση της εμπορικής αυτής συμφωνίας των Mylan – Upjohn που αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Με το κλείσιμο της συναλλαγής, η Mylan αναμένει να χρηματοδοτήσει προκαταβολή ύψους 263,2 εκατ. ευρώ στην Aspen από τα υπάρχοντα μετρητά. Επίσης, η Mylan θα πληρώσει μετρητοίς για την τελική αναβαλλόμενη πληρωμή ύψους 378,7 εκατομμυρίων ευρώ στις 25 Ιουνίου του 2021. Το κλείσιμο της προτεινόμενης πώλησης αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η Mylan εκτιμά ότι η εν λόγω συναλλαγή δεν θα επηρεάσει τον στόχο της για αποπληρωμή χρέους περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων του 2020 ή για την αποπληρωμή χρέους της Viatris.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από καθιερωμένα ενέσιμα αντιπηκτικά που πωλούνται στην Ευρώπη με τα εμπορικά σήματα και παραλλαγές των εμπορικών σημάτων, Arixtra, Fraxiparine, Mono-Embolex και Orgaran. Αυτά τα προϊόντα είχαν συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις περίπου 231 εκατομμυρίων ευρώ για τους 12 μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2020 και αναμένεται να αντιστοιχούν στα ενοποιημένα προσαρμοσμένα περιθώρια EBITDA της Mylan, καθώς και στα αναμενόμενα ενοποιημένα προσαρμοσμένα περιθώρια EBITDA της Viatris. Να θυμίσουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την απόκτηση από τη Mylan του νέου ονόματος Viatris, που έχει προκύψει από τη συγχώνευση της Mylan με την Upjohn (θυγατρική της Pfizer), όπως ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο φαρμακευτικοί κολοσσοί Mylan NV και Pfizer Inc.

aspen.jpg

Ο Πρόεδρος της Mylan Rajiv Malik σχολίασε: “Η απόκτηση αυτού του χαρτοφυλακίου θρόμβωσης είναι μια σημαντική προσθήκη στην ευρωπαϊκή επιχείρηση της Mylan που όχι μόνο θα καταστήσει την εταιρία τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή αυτών των προϊόντων σε ασθενείς στην Ευρώπη, σύμφωνα με την IQVIA, αλλά και θα ενισχύσει την υπάρχουσα εμπορική μας υποδομή για να επεκτείνουμε περαιτέρω την πρόσβαση σε σύνθετα ενέσιμα. Με την προσθήκη αυτή στην πολύ έμπειρη ομάδα πωλήσεων και μάρκετινγκ, θα ενισχύσουμε περαιτέρω την τρέχουσα εμβέλειά μας στα νοσοκομεία και  τη μελλοντική ανάπτυξη του βιολογικού προϊόντος μας ως franchise στην Ευρώπη”.

Viatris.jpg

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Mylan Robert J. Coury σχολίασε: «Καθώς συνεχίζουμε προς την κυκλοφορία του Viatris, παραμένουμε δεσμευμένοι να εκτελούμε ευκαιρίες που όχι μόνο θα προσθέσουν στην ανάπτυξη της Mylan, αλλά και θα είναι σύμφωνες με το όραμά μας για το Viatris στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Υγείας”. Η Aspen θα διατηρήσει τις ευθύνες κατασκευής και προμήθειας προϊόντων και θα παρέχει στη Mylan το τελικό προϊόν. Η Aspen διαθέτει μια πλήρως κάθετα ολοκληρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού που βρίσκεται κυρίως στην Ευρώπη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Meru Health θέτει το νέο πρότυπο στην ψηφιακή ψυχική υγεία

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας διατηρεί βάση δεδομένων ανεπιθύμητων πελατών που παρέχονται από αεροπορικές εταιρείες.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Novartis συνεπής στις επενδύσεις στην Ελλάδα το 2020

Novartis βιώσιμη ανάπτυξη: Το αποτύπωμα των επενδύσεων της Novartis Hellas για το 2020 με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη ,μεταξύ άλλων, είναι4.3 εκ. άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πάνω από 100 θεραπείες˙ 820 ασθενείς συμμετείχαν σε 69 κλινικές μελέτες. Συνεισφορά άνω των $149 εκ. στο ΑΕΠ της Ελλάδας το 2020. 1.789 νέες θέσεις εργασίας (άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες), με τις 200 να σχετίζονται με την καινοτομία .60% γυναίκες σε θέσεις υψηλής ευθύνης & υβριδικό μοντέλο εργασίας .

Eli Lilly : Συμφωνία Κοινής Προμήθειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για προμήθεια αντισωμάτων

Συμφωνία Κοινής Προμήθειας της Eli Lilly με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια του συνδυασμού αντισωμάτων bamlanivimab και etesevimab για τη θεραπεία της επιβεβαιωμένης νόσου COVID-19.

Οι αεροπορικές εταιρείες στην μάχη για την εξεσφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους έναντι της covid-19

Το Insider είπε ότι οι αεροπορικές εταιρείες Delta, Alaska και Horizon απαιτούν εμβολιασμό στις νέες προσλήψεις ενώ ενθαρρύνουν τους υπάρχοντες υπαλλήλους να εμβολιαστούν.