Ημερίδες Νέα

Eκπαιδευτική ημερίδα: Η Βιωσιμότητα της Φαρμακευτικής Αγοράς

Eκπαιδευτική ημερίδα: Η Βιωσιμότητα της Φαρμακευτικής Αγοράς

Τη διεξαγωγή Εκπαιδευτικής Ημερίδας με τίτλο: «Η Βιωσιμότητα της Φαρμακευτικής Αγοράς στην Ελλάδα: Υπάρχει «φως στην άκρη του τούνελ» για εταιρείες και εργαζόμενους;», ανακοινώνει η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ (EEΦαΜ)  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιεί.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 (ώρα 18:00-21:00), στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο (Παραδείσου 18, Παράδεισος Αμαρουσίου), επιδιώκοντας να αποτελέσει το βήμα για μία πρόσφορη συζήτηση αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της εκδήλωσης, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και του κλάδου της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, θα αναφερθούν στις σημαντικότερες προοπτικές και προκλήσεις που διαμορφώνονται σήμερα για εταιρείες και εργαζόμενους στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, θέτοντας τη βάση για το δεύτερο μέρος και τη συζήτηση υπό μορφή debate μεταξύ δύο Πανεπιστημιακών του χώρου των Οικονομικών και Πολιτικής της Υγείας. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ.

Οι εργασίες της Ημερίδας θα ολοκληρωθούν με τη διεξαγωγή αναλυτικής συζήτησης σε πάνελ αποτελούμενο από όλους τους εισηγητές.

Ειδικότερα, εισηγητές στην Ημερίδα θα είναι οι:

  • Κωνσταντίνος Κοφινάς, Γενικός Γραμματέας ΣΦΕΕ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδος και Κύπρου, Merck
  • Βασίλης Πενταφράγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΕΦ, Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων, ELPEN Pharmaceuticals
  • Λένα Τριαντογιάννη, Partner, Athens Office and Practice Group Leader, Egon Zehnder
  • Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας & Αναπληρωτής Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • Σωτήρης Βανδώρος, Senior Lecturer in Health Economics, King’s College London.

Κατά τη διάρκεια του Debate, οι κ.κ. Σουλιώτης και Βανδώρος θα επιχειρηματολογήσουν επί των παρακάτω 5 θεμάτων:

1. Τα μέτρα rebate και clawback είναι απαραίτητα για τη βιωσιμότητα της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.

2. Η λειτουργία ενός φορέα Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (HTA) είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.

3. Η εφαρμογή εναλλακτικών payment schemes (tenders, διαπραγμάτευση, price/volume agreements, pay-for-performance κ.ά.) θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.

4. Οι ιατροί θα πρέπει να μπορούν να συνταγογραφούν χωρίς περιορισμούς τη θεραπεία που κρίνουν κατάλληλη για τον ασθενή.

5. Η επένδυση των φαρμακευτικών εταιρειών στην εγχώρια κλινική έρευνα, θα συμβάλει στη βιωσιμότητα της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλα τα στελέχη του χώρου της Υγείας και του φαρμάκου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών, που θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί για τον κλάδο τη δεδομένη χρονική στιγμή στη χώρα μας.

Η γνώση αυτή, θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ανταποκριθούν καλύτερα στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αναδεικνύονται σήμερα στο περιβάλλον της φαρμακευτικής αγοράς, συμβάλλοντας σε τελική ανάλυση, στην προώθηση της επαγγελματικής τους πορείας, αλλά και στην ανάπτυξη των οργανισμών τους οποίους εκπροσωπούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διαδικτυακό Συμπόσιο για την ζωή μετά τον Covid-19

Διαδικτυακή Ημερίδα του Τμήματος Θεολογίας τουΑΠΘ με τη συμμετοχή Μόσιαλου για την πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διαδικτυακή Ημερίδα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση με διακεκριμένους πνευμονολόγους για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Γνώμονας όλων των δράσεων είναι η ανάσα, που αυτή την περίοδο καταλαβαίνουμε περισσότερο από ποτέ την αξία της και βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της σημασίας της ενημέρωσης, της πρόληψης και της συνεχούς επαφής με τον πνευμονολόγο, προκειμένου οι ασθενείς με Χ.Α.Π. να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Εμβόλια: Κίνδυνος εμφάνισης ξεχασμένων λοιμωδών νοσημάτων

Αποκάλυψε δε πως αυτή την εποχή βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας 200 νέα εμβόλια, που αφορούν: Α. σε λοιμώδη νοσήματα που δεν έχουν εκριζωθεί: ελονοσία, δάγκειος πυρετός, χρυσίζων σταφυλόκοκκος, κλωστηρίδιο difficile, κυτταρομεγαλοϊός, φυματίωση, εντεροτοξυνογόνο κολοβακτηρίδιο, ιός HIV, ιός Ebola, ιός SARS και ιός SARS CoV-2 Β. σε μη λοιμώδη νοσήματα όπως : νόσος Αλτσχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλεργίες.

Ημερίδα για τον Κοροναϊό

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο «Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε, προετοιμαζόμαστε» την Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρες 12.00-13.30 σχετικά με τα μέτρα πρόληψης από το κορoναϊό. Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Α.Π.Θ. και Διευθυντής της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ. […]

Καμπάνιας για την κακοποίηση των γυναικών από την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία

Με σύνθημα «η γνώση είναι ασπίδα» η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά καμπάνια ενημέρωσης για την κακοποίηση των γυναικών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Μέχρι  τις 2 Δεκεμβρίου, οι συνεργαζόμενες ιατροδικαστικές δομές προσφέρουν ενημέρωση σε όσες γυναίκες αισθάνονται ότι το έχουν ανάγκη. Η συγκεκριμένη δράση […]

Έρχεται το Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο

Αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με αναπλαστικό μεγαλοκυτταρικό λέμφωμα, το οποίο επιστημονικές έρευνες έχουν συνδέσει με εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται στις επεμβάσεις αυξητικής στήθους, ανέφερε ο καθηγητής Αιματολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Ευάγγελος Τέρπος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Όπως αναφέρει στην Ελλάδα έχουν διαγνωστεί τρεις γυναίκες με αυτήν τη […]

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου) – Hμερίδα (10 Οκτωβρίου)

Ημερίδα για όσα θέλουν να γνωρίζουν ιατροί και ασθενείς Οι ρευματικές παθήσεις ως χρόνια νοσήματα που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα του ανθρώπου, αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες πρόωρης συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, ενώ σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη προσφάτως στην Ιρλανδία, το 25% των ατόμων που διαγιγνώσκονται με ρευματοειδή αρθρίτιδα, εγκαταλείπει την εργασία του λόγω […]

Ημερίδα αύριο για τους φροντιστές ανθρώπων με άνοια

Εκδήλωση για τους οικογενειακούς φροντιστές με τίτλο: “Φροντίζοντας τους φροντιστές”, διοργανώνει στην Αθήνα το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ. Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ, διοργανώνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, την 3η Ημερίδα: “Φροντίζοντας τους φροντιστές”, που έχει επίκεντρο τους φροντιστές ασθενών με άνοια και εγκεφαλικές βλάβες. Στην εκδήλωση, ειδικοί επιστήμονες […]