Επιχειρηματικά

Η Merck πρωτοπορεί σε παραδόσεις ευαίσθητων φαρμάκων με drones

Η Merck πρωτοπορεί σε παραδόσεις ευαίσθητων φαρμάκων με drones

της Νικολέτας Ντάμπου

Οι φαρμακευτικές εταιρίες μελετούν την δυνατότητα παροχής φαρμάκων και εμβολίων ευαίσθητων στη θερμοκρασία σε απομακρυσμένες τοποθεσίες χρησιμοποιώντας drones. Τώρα, η Merck & Co. δοκιμάζει αυτή την μέθοδο.

Η Merck ξεκίνησε την ιδέα σε συνεργασία με τον οργανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας Direct Relief και συμμετέχει ήδη σε ειδικές αποστολές. “Αυτός ο επιτυχημένος πιλότος αποδεικνύει τη δυνατότητα καινοτόμων τεχνολογιών μη επανδρωμένων οχημάτων αέρος να βοηθήσουν στην παράδοση εξαρτώμενων από τη θερμοκρασία φαρμάκων και εμβολίων σε άτομα που τα έχουν ανάγκη” δήλωσε ο κ. Craig Kennedy, ανώτερος αντιπρόεδρος της αλυσίδας εφοδιασμού της Merck.

Ο κατασκευαστής Drone Volans-i δημιούργησε και λειτούργησε τα ηλεκτροκίνητα drones, ενώ ο εμπειρογνώμονας συσκευασίας Softbox ανέπτυξε το κιβώτιο ωφέλιμου φορτίου ελεγχόμενο από την θερμοκρασία. Η Merck παρείχε συμβουλές για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι κατασκευαστές εμβολίων εργάζονται εδώ και καιρό για το πώς θα αποκτήσουν θετικά ευαίσθητα εμβόλια σε απομακρυσμένες περιοχές προτού να χαλάσουν. Έχει σημειωθεί πρόοδος στον τομέα αυτό, προκειμένου μπορούν να μετακινηθούν σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος, αλλά αυτό δεν μπορεί πάντα να επιτευχθεί.

Η Merck έχει πολύ μεγάλη εμπειρία με αυτό. Το πειραματικό εμβόλιο Ebola, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε μια επιδημία Ebola που άρχισε σε απομακρυσμένες περιοχές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, ιδιαίτερα για τα πιο ευάλωτα άτομα και μέρη του κόσμου. “Η εμπειρία και η έρευνα δείχνουν σταθερά ότι όσοι κινδυνεύουν περισσότερο από την κρίση της υγείας και ζουν σε κοινότητες, είναι πιθανόν να αποκοπούν από την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη λόγω διακοπής της μεταφοράς και των επικοινωνιών”, δήλωσε ο Andrew Schroeder, γκουρού αναλυτών για την Direct Relief. “Η παράδοση με drone είναι μια από τις πιο ελπιδοφόρες απαντήσεις σε αυτό το πρόβλημα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

GENESIS Pharma: 26 Νοεμβρίου - Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία

Ας μιλήσουμε για την Κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Janssen: Για 2η χρονιά στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Δώσε ανάσα στη ζωή σου: Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, αφοσιωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ασθενών για τη νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) δημιούργησε την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Δράση Δενδροφύτευσης της Novo Nordisk Hellas σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ We4all

Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Circular for Zero» καθώς και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μέλλοντος, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησε την 1η δράση δενδροφύτευσης της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έγιναν MDA Runners για 12η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Lavipharm: Φορώντας την μπλούζα του MDA Ελλάς, Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, συμμετείχαν με δύναμη ψυχής, θέληση και καλή διάθεση στο αθλητικό αυτό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις στον αθλητισμό και της ισότιμης ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία.

Ισχυρή συμμετοχή της Lavipharm στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση Φαρμάκου

Η Lavipharm συμμετείχε στη CPhI Worldwide 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο της φαρμακευτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, η οποία φέρνει σε επαφή χιλιάδες επαγγελματίες και προμηθευτές φαρμάκων από όλο τον κόσμο. Η έκθεση υλοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και διαδικτυακά από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.