Επιχειρηματικά

Η Merck επενδύει 275,5 εκατομμύρια δολάρια σε νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Ελβετία

Η Merck επενδύει 275,5 εκατομμύρια δολάρια σε νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Ελβετία

 

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η Merck KGaA έχει μεγάλα σχέδια για μια νέα μονάδα παραγωγής στην Ελβετία όπου σκοπεύει να εστιάσει  σε βιολογική ανάπτυξη και κατασκευή. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία προτίθεται να επενδύσει 250 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό που αποκαλεί το Κέντρο Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας, το οποίο κτίζει κοντά στον υπάρχοντα τόπο κατασκευής του στο Corsier-sur-Vevey της Ελβετίας. Αναφέρει ότι η εγκατάσταση θα γεφυρώσει την ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας και την κατασκευή για κλινικές μελέτες.

“Η επένδυσή μας σε αυτή την εγκατάσταση βιοτεχνολογικής ανάπτυξης στην Ελβετία συνδέεται στενά με την ανάπτυξη και την εξέλιξη του αγωγού υγειονομικής περίθαλψης και την εμπιστοσύνη μας στο μελλοντικό της δυναμικό”, δήλωσε ο Μπέλν Γκάριχο, διευθύνων σύμβουλος της υγειονομικής περίθαλψης της Merck. Η εγκατάσταση, την οποία η Merck αναμένει να ολοκληρώσει το 2021 και να επικυρωθεί το 2022, θα έχει 15.700 τετραγωνικά μέτρα χώρου ανάπτυξης και θα είναι επανδρωμένη από μια «διαλειτουργική ομάδα» περίπου 250 εργαζομένων, σε διάφορους ιστότοπους.

Θα ενσωματώσει τη συνεχή κατασκευή και άλλες τεχνολογίες που η εταιρεία λέει ότι θα μειώσουν τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης περιπλοκότητας των βιολογικών φαρμάκων, ώστε να αποκτήσει ταχύτερη κλινική παροχή στους ασθενείς. Η εταιρεία, η οποία συνεργάζεται με την Pfizer για το ανοσο-ογκολογικό φάρμακο Bavencio, πέτυχε μια συμφωνία με την GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου IO που θα μπορούσε να αναλάβει το blockbuster Keytruda. Η GSK συμφώνησε να καταβάλει πληρωμές ύψους € 500 εκατομμυρίων  μαζί με δυνητικές πωλήσεις € 2,9 δισεκατομμυρίων, ποσό που φτάνει τα € 3,7 δισεκατομμύρια (4,16 δισεκατομμύρια δολάρια) αν ο υποψήφιος καταφέρει να περάσει από την έγκριση.

Η Merck αναφέρει ότι η εγκατάσταση θα διαθέτει μια ευέλικτη υποδομή που θα αποδώσει καινοτόμα προϊόντα, καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία. Περιλαμβάνει ανοιχτούς χώρους εργασίας για την προώθηση της συνεργασίας και μια σειρά από βιώσιμα χαρακτηριστικά – φυσικό φως, εξαιρετικά αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας καθώς και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που θα ακολουθήσει τα περιγράμματα του τοπίου. Η εταιρεία επισημαίνει ότι αυτή η επένδυση ακολουθείται από τα υπόλοιπα που έχει πραγματοποιήσει στον τομέα της Ε & Α και της μεταποίησης, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης ύψους 1 δισ. Ευρώ που έχει δεσμευτεί στην έδρα κατασκευής της στο Darmstadt της Γερμανίας και 150 εκατ. Ευρώ που θέτει σε βιολογικά προϊόντα στην Ελβετία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

GENESIS Pharma: 26 Νοεμβρίου - Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία

Ας μιλήσουμε για την Κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Janssen: Για 2η χρονιά στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Δώσε ανάσα στη ζωή σου: Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, αφοσιωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ασθενών για τη νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) δημιούργησε την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Δράση Δενδροφύτευσης της Novo Nordisk Hellas σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ We4all

Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Circular for Zero» καθώς και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μέλλοντος, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησε την 1η δράση δενδροφύτευσης της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έγιναν MDA Runners για 12η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Lavipharm: Φορώντας την μπλούζα του MDA Ελλάς, Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, συμμετείχαν με δύναμη ψυχής, θέληση και καλή διάθεση στο αθλητικό αυτό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις στον αθλητισμό και της ισότιμης ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία.

Ισχυρή συμμετοχή της Lavipharm στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση Φαρμάκου

Η Lavipharm συμμετείχε στη CPhI Worldwide 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο της φαρμακευτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, η οποία φέρνει σε επαφή χιλιάδες επαγγελματίες και προμηθευτές φαρμάκων από όλο τον κόσμο. Η έκθεση υλοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και διαδικτυακά από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.