Επιχειρηματικά

Η Merck επενδύει 275,5 εκατομμύρια δολάρια σε νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Ελβετία

Η Merck επενδύει 275,5 εκατομμύρια δολάρια σε νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Ελβετία

 

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Η Merck KGaA έχει μεγάλα σχέδια για μια νέα μονάδα παραγωγής στην Ελβετία όπου σκοπεύει να εστιάσει  σε βιολογική ανάπτυξη και κατασκευή. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία προτίθεται να επενδύσει 250 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό που αποκαλεί το Κέντρο Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας, το οποίο κτίζει κοντά στον υπάρχοντα τόπο κατασκευής του στο Corsier-sur-Vevey της Ελβετίας. Αναφέρει ότι η εγκατάσταση θα γεφυρώσει την ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας και την κατασκευή για κλινικές μελέτες.

“Η επένδυσή μας σε αυτή την εγκατάσταση βιοτεχνολογικής ανάπτυξης στην Ελβετία συνδέεται στενά με την ανάπτυξη και την εξέλιξη του αγωγού υγειονομικής περίθαλψης και την εμπιστοσύνη μας στο μελλοντικό της δυναμικό”, δήλωσε ο Μπέλν Γκάριχο, διευθύνων σύμβουλος της υγειονομικής περίθαλψης της Merck. Η εγκατάσταση, την οποία η Merck αναμένει να ολοκληρώσει το 2021 και να επικυρωθεί το 2022, θα έχει 15.700 τετραγωνικά μέτρα χώρου ανάπτυξης και θα είναι επανδρωμένη από μια «διαλειτουργική ομάδα» περίπου 250 εργαζομένων, σε διάφορους ιστότοπους.

Θα ενσωματώσει τη συνεχή κατασκευή και άλλες τεχνολογίες που η εταιρεία λέει ότι θα μειώσουν τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης περιπλοκότητας των βιολογικών φαρμάκων, ώστε να αποκτήσει ταχύτερη κλινική παροχή στους ασθενείς. Η εταιρεία, η οποία συνεργάζεται με την Pfizer για το ανοσο-ογκολογικό φάρμακο Bavencio, πέτυχε μια συμφωνία με την GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου IO που θα μπορούσε να αναλάβει το blockbuster Keytruda. Η GSK συμφώνησε να καταβάλει πληρωμές ύψους € 500 εκατομμυρίων  μαζί με δυνητικές πωλήσεις € 2,9 δισεκατομμυρίων, ποσό που φτάνει τα € 3,7 δισεκατομμύρια (4,16 δισεκατομμύρια δολάρια) αν ο υποψήφιος καταφέρει να περάσει από την έγκριση.

Η Merck αναφέρει ότι η εγκατάσταση θα διαθέτει μια ευέλικτη υποδομή που θα αποδώσει καινοτόμα προϊόντα, καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία. Περιλαμβάνει ανοιχτούς χώρους εργασίας για την προώθηση της συνεργασίας και μια σειρά από βιώσιμα χαρακτηριστικά – φυσικό φως, εξαιρετικά αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας καθώς και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που θα ακολουθήσει τα περιγράμματα του τοπίου. Η εταιρεία επισημαίνει ότι αυτή η επένδυση ακολουθείται από τα υπόλοιπα που έχει πραγματοποιήσει στον τομέα της Ε & Α και της μεταποίησης, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης ύψους 1 δισ. Ευρώ που έχει δεσμευτεί στην έδρα κατασκευής της στο Darmstadt της Γερμανίας και 150 εκατ. Ευρώ που θέτει σε βιολογικά προϊόντα στην Ελβετία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, με μία μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο μεγάλο θέμα της υγείας και στις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.

AstraZeneca-Delphi Economic Forum : Συμμετέχει στον Δημόσιο Διάλογο προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία

AstraZeneca : Συμμετέχει ενεργά στον Δημόσιο Διάλογο για ένα αποτελεσματικότερο και βιώσιμο Σύστημα Υγείας, προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum IX.