Επιχειρηματικά

Gilead Sciences Ελλάδας – Aναστολή του ετήσιου προγράμματος «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Gilead Sciences Ελλάδας – Aναστολή του ετήσιου προγράμματος «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Η Gilead Sciences Ελλάδας ευελπιστεί να διαμορφωθούν σύντομα οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ», προς όφελος της επιστημονικής προόδου.

Η Gilead Sciences Ελλάδας με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει την αναστολή του ετήσιου προγράμματος πρόσκλησης ενδιαφέροντος
για την παροχή χρηματικών δωρεών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». Στην Gilead, έχουμε δεσμευθεί να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή κόσμο για όλους –
ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Υπό αυτό το πρίσμα και στο πλαίσιο του κοινωνικού της ρόλου, η Gilead Sciences Ελλάδας θεσμοθέτησε το 2013, το πρωτοπόρο πρόγραμμα «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». Αποκλειστικός σκοπός του προγράμματος υπήρξε, από την πρώτη στιγμή, η υποστήριξη της ανεξάρτητης έρευνας και της εκπαίδευσης, καθώς και η εν γένει παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας, επιτυγχάνοντας να παράξει ουσιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα που αποτυπώθηκαν σε πληθώρα ανακοινώσεων, τόσο σε ελληνικά όσο και διεθνή συνέδρια και σε άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (peer reviewed journals).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσω του προγράμματος, υποστηρίχθηκαν περισσότερες από 140 προτάσεις βασικής έρευνας αλλά και δράσεις κοινότητας, με συνολικό ποσό που υπερβαίνει τα 1.800.000 ευρώ. Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του «ΑΣΚΛΗΠΙΟY», τηρήθηκαν απαρεγκλίτως οι διαδικασίες διασφάλισης διαφάνειας που είχαν καταρτιστεί, με βασική δικλείδα ασφαλείας την ανάθεση της αξιολόγησης και βαθμολόγησης των υποβαλλόμενων προτάσεων σε ανεξάρτητα -τρίτα- προς την εταιρεία πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους στη χώρα μας και διεθνώς (Ακαδημαϊκούς Συμβούλους).

Σε ένα περιβάλλον επί μακρόν εχθρικό και ‘τιμωρητικό’ προς την καινοτομία, η συνέχιση ενός τέτοιου προγράμματος καθίσταται πλέον ασύμβατη και -επί του παρόντος- αδύνατη. Με το ύψος των ζητούμενων υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) να αγγίζει το 70%, είναι σαφές ότι το θεσμικό πλαίσιο και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές επηρεάζουν καταλυτικά τον ευρύτερο σχεδιασμό, αλλά ενδεχομένως και τη βιωσιμότητα σε βάθος χρόνου, της Gilead Sciences Ελλάδας. Κατ’ επέκταση, υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να στερήσουν πιθανώς από τους ασθενείς τη δυνατότητα πρόσβασης σε νέα, καινοτόμα θεραπευτικά σχήματα. Η Gilead Sciences Ελλάδας ευελπιστεί να διαμορφωθούν σύντομα οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ», προς όφελος της επιστημονικής προόδου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του φαρμάκου Veklury

Η Gilead Sciences θα δώσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις για πόρους ΛΟΑΤΚΙ για την ευλογιά των πιθήκων

Νέα συμφωνία της Gilead Sciences με την Ε.Ε για την ρεμδεσιβίρη

Ο FDA ενέκρινε την κυτταρική θεραπεία της Gilead για προγενέστερο λέμφωμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Επιδίωξη του έργου για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό είναι η διάδοση – διάχυση – απόκτηση χρηματοοικονομικών γνώσεων, χρηματοοικονομικής παιδείας και η απόκτηση δεξιοτήτων σε σχέση με τα πιο πάνω.

zisto_alliws: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Ατοπική Δερματίτιδα

Την νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Aτοπική Δερματίτιδα με κεντρικό μήνυμα #zisto_alliws  παρουσίασε η Pfizer Hellas. Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ).

Ελληνική HPV Εταιρεία - Ημέρα δράσης για την εξάλειψη καρκίνου τραχήλου μήτρας

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης, του εμβολιασμού, και των τακτικών εξετάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Διάκριση της Servier Hellas στα HR Awards 2023

Τιμητική διάκριση για τη δέσμευσή της να προασπίζει την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων της, εντός και εκτός του εργασιακού τους περιβάλλοντος, απέσπασε η Servier Hellas στα HR Awards 2023, λαμβάνοντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Excellence in Workplace Well-being» για την πρωτοβουλία «The COLONO45».

RAFARM: Μια μεγάλη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, με ηγετική παρουσία στη διεθνή αγορά

Εάν θα έπρεπε να περιγράψουμε με λίγα λόγια τη RAFARM, θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια ηγέτιδα Ελληνική φαρμακοβιομηχανία της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς φαρμάκου η οποία -  στα σχεδόν 50 χρόνια ιστορίας της - έχει μια σταθερά ανοδική πορεία και κάθε μέρα κάνει ένα βήμα μπροστά.