Ρεπορτάζ Υγείας

Φαρμακοβιομηχανία Gilead Sciences: Δεσμεύει 5 εκατομμύρια δολάρια στην εκπαίδευση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ για την ευλογιά των πιθήκων

Φαρμακοβιομηχανία Gilead Sciences: Δεσμεύει 5 εκατομμύρια δολάρια στην εκπαίδευση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ για την ευλογιά των πιθήκων

«Με αυτή τη συνεργασία θα είμαστε σε θέση να κάνουμε περισσότερα», είπε. Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν τις ομάδες να παράγουν βίντεο, γραφικά και άλλες πηγές πληροφοριών για διανομή στα μέσα ενημέρωσης και σε κοινοτικά κέντρα, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, πάρτι και εκδηλώσεις.

Φαρμακοβιομηχανία Gilead Sciences: Η φαρμακοβιομηχανία Gilead Sciences δεσμεύει 5 εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ για την ευλογιά των πιθήκων Η Gilead Sciences θα παράσχει 5 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις για πόρους ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ+ για την ευλογιά των πιθήκων Η Φαρμακοβιομηχανία Gilead Sciences σχεδιάζει να ανακοινώσει την Τρίτη ότι θα παράσχει επιχορηγήσεις έως και 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει έναν συνασπισμό ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ+ και ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να δημιουργήσουν απαντήσεις στη δημόσια υγεία στα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, είπε η εταιρεία.

Εκτός Αφρικής, όπου ο ιός είναι ενδημικός, νέα κρούσματα έχουν εμφανιστεί σε μεγάλο βαθμό μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε άλλους πληθυσμούς, ειδικά λόγω των ελλείψεων εμβολίων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κηρύξει την ευλογιά των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC), η GLAAD, ο Εθνικός Συνασπισμός Δικαιοσύνης των Μαύρων και το Εθνικό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Λεσβιών λαμβάνουν το καθένα 350.000 $ από τη Gilead για δημόσια εκπαίδευση για την πρόληψη και τη θεραπεία του ιού. Η Gilead είναι κορυφαίος παραγωγός θεραπειών για τη θεραπεία του HIV.

Η εταιρεία είπε ότι αξιολογεί επίσης εάν κάποια από τις θεραπείες της ή πειραματικά υποψήφια φάρμακα θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Η φαρμακοβιομηχανία Gilead Scinces Inc. σχεδιάζει να παράσχει 5 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις ομάδες υποστηρικτών των ΛΟΑΤΚΙ LGBTQ+ να εκπαιδεύσουν την κοινότητα σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων.

Το προσωπικό της GLAAD δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις πρόσφατες απαιτήσεις για πληροφορίες σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Rich Ferraro.

«Με αυτή τη συνεργασία θα είμαστε σε θέση να κάνουμε περισσότερα», είπε. Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν τις ομάδες να παράγουν βίντεο, γραφικά και άλλες πηγές πληροφοριών για διανομή στα μέσα ενημέρωσης και σε κοινοτικά κέντρα, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, πάρτι και εκδηλώσεις.

Ο Torrian Baskerville, διευθυντής HIV και Health Equity στο HRC, είπε ότι η απάντηση των ΗΠΑ στον ιό σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο ήταν «αργή γενικά». Απαιτούνται επειγόντως αλλαγές πολιτικής για τον εξορθολογισμό της διανομής των εμβολίων, με τα σημερινά συστήματα να διαφέρουν μεταξύ των κρατών, είπε.

Το Συμβούλιο Εθνικής Μειονότητας AIDS NMAC – πρώην Συνασπισμός Εθνικής Μειονότητας AIDS – θα λάβει 500.000 $ για να συντονίσει τις προσπάθειες δημόσιας πολιτικής του συνασπισμού. Άλλα 3 εκατομμύρια δολάρια προορίζονται για επιχορηγήσεις έκτακτης ανάγκης σε μικρότερους οργανισμούς σε όλον τον κόσμο. Αυτές οι ομάδες, που έχουν ήδη αραιωθεί από την COVID-19, μπορεί διαφορετικά να χρειαστεί να καθυστερήσουν τη συνήθη φροντίδα των ασθενών κατά τη διάρκεια επιδημιών της ευλογιάς των πιθήκων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Gilead, Korab Zuka.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία κηρύχθηκε στο Σαν Ντιέγκο λόγω της ευλογιάς των πιθήκων

Απειλή για τη δημόσια υγεία από την ευλογιά των πιθήκων σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο

Η Νέα Υόρκη ζητά από τον ΠΟΥ να μετονομάσει τον ιό monkeypox λόγω στιγματισμού

Μεγάλες ουρές στη Νέα Υόρκη για εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εβδομαδιαία αποτελέσματα κρουσμάτων από την ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των Πιθήκων: Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 80  (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36 έτη (19-61), εκ των οποίων 20 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (25%).

Οι γυναίκες γιατροί σπάνια κερδίζουν τις υψηλότερες πληρωμές από τις εταιρείες φαρμάκων και ιατρικών συσκευών

"Η επιβάρυνση των γυναικών με τα βάρη της ανισότητας επέτρεψε τη συνέχιση αυτού του φαινομένου", λέει ο Jafari. "Οι γυναίκες απλά δεν καλούνται στο τραπέζι και δικαιολογίες όπως η γονιμότητα πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν μέρος της συζήτησης. Και οι άνδρες έχουν παιδιά".

Δύο εμβόλια είναι διαθέσιμα για την ευλογιά των πιθήκων

Ο πραγματικός ιός που χρησιμοποιείται στα εμβόλια για την προστασία από τους ιούς της ευλογιάς των πιθήκων ονομάζεται ιός της εμβολίας. Αυτός ο ιός δεν έχει καμία σχέση με την ευλογιά. Είναι απλώς ένας άλλος ιός του γένους των Orthopoxvirus που μπορεί να μετατραπεί σε εμβόλιο.

Παιδιά και COVID: Η επιβράδυνση του Σεπτεμβρίου συνεχίζεται

"Το αναμνηστικό της Pfizer θα είναι για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών [και] τα επικαιροποιημένα αναμνηστικά της Moderna θα είναι για παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών", ανέφερε το WebMD.

Ο ρόλος του ΔΜΣ στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Παρότι η μικρότερη απώλεια βάρους έχει μικρότερο όφελος, εξακολουθεί να έχει σημασία, σύμφωνα με την Carroll. «Κάθε απώλεια μετράει», είπε. Για να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε, η άσκηση είναι μόνο μέρος της εξίσωσης: Το «κλειδί» είναι οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Τα ύποπτα κρούσματα χολέρας αυξήθηκαν σε 2.092 στη ΒΑ Συρία από τότε που ανακοινώθηκε η επιδημία αυτόν τον μήνα

Η εκτεταμένη καταστροφή των εθνικών υποδομών ύδρευσης μετά από μια δεκαετία και πλέον πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του Συριακού πληθυσμού εξαρτάται από μη ασφαλείς πηγές νερού.