Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ο Πρόεδρος του ”Χαμόγελου του Παιδιού ”: μιλά στο ΙΑΣΩ General

Ο Πρόεδρος του ”Χαμόγελου του Παιδιού ”: μιλά στο ΙΑΣΩ General

Για την περιπέτεια της υγείας του καθώς και για τις ανησυχίες και τα επόμενα σχέδιά του για το μέλλον του «Χαμόγελου του Παιδιού », μίλησε στο ΙΑΣΩ General ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα και σε μία κατάμεστη αίθουσα γεμάτη με ζωγραφιές και ευχές από τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του «Χαμόγελου», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του ΙΑΣΩ General, Συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του καθώς και για τις ανησυχίες και τα επόμενα σχέδιά του για το μέλλον του «Χαμόγελου».

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η κα. Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Δ/ντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Όμιλος ΙΑΣΩ στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους για να συνεισφέρουμε ότι είναι δυνατό για να μπορέσουν να συνεχίσουν το τόσο σημαντικό έργο τους το οποίο ιδιαίτερα σήμερα υλοποιείται κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Με μεγάλη συνέπεια, φροντίδα και αγάπη για ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε· για τα παιδιά, για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Σε ότι αφορά στους ασθενείς μας, κάνουμε το καθήκον μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το λόγο ακολούθως έλαβε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, που εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά τον Όμιλο ΙΑΣΩ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γεώργιο Σταματίου για τη ζεστασιά, την αμεσότητα και τη διακριτικότητα με την οποία -όλο το ανθρώπινο δυναμικό- διαχειρίστηκε την κατάσταση, ενώ τόνισε ότι διαχρονικά ο Όμιλος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχοντας δωρεάν τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες του στα παιδιά που στηρίζει ο Οργανισμός.

Ειδική αναφορά έκανε στους εξαιρετικούς γιατρούς του, που με εξειδίκευση και ενδιαφέρον στάθηκαν κάθε στιγμή δίπλα του. «Αυτό που με έμαθαν οι γιατροί μου είναι ότι η αισιοδοξία είναι βασικό «συστατικό» στη θεραπεία και καλή ανάρρωση και φυσικά ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Κοινότοπο αλλά τελικά τόσο αληθινό! Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι η ομαδικότητα με την οποία λειτουργούν! Ευχαριστώ θερμά τους εξαιρετικούς γιατρούς μου, την εξαιρετική ομάδα του ΙΑΣΩ General και συγκεκριμένα τους κ. Μουχτούρη Αθανάσιο, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής, κ. Αλευρά Πέτρο, Γενικό Χειρουργό, κ. Kορτέσσα Ευάγγελο, Γενικό Χειρουργό, κ. Κωτσόπουλο Παναγιώτη, Αναισθησιολόγο, Συντονιστή της Επιτροπής Αναισθησιολογικού Τομέα, κ. Κουλούρη Πέτρο – Στέφανο, Γαστρεντερολόγο, κ. Kαλοπίση Γεώργιο, Καρδιολόγο, Διευθυντή Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής, κ. Ανατολιωτάκη Νικόλαο, Καρδιολόγο, κ. Κυριαζόπουλο Εμμανουήλ Καρδιολόγο, κα. Μπλέτα Αλίκη, Νεφρολόγο, Διευθύντρια Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, κα. Τρομπούκη Σοφία, Nεφρολόγο, κ. Πιλάτη Νεκτάριο, Επεμβατικό Καρδιολόγο, Επιστημονικά Υπεύθυνο του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, κ. Μπαλατσούρα Δημήτριο, Επεμβατικό Καρδιολόγο και κα. Καρύδη Παναγιώτα, Πνευμονολόγο.»

Αναφερόμενος στις ζωγραφιές των παιδιών και τις δεκάδες χιλιάδες ευχές που έλαβε ομολόγησε ότι ήταν κάτι που τον εξέπληξε πολύ ευχάριστα. «Η αγάπη που πήρα πρώτα από τα παιδιά, τους ανθρώπους μου στο Χαμόγελο, τους χιλιάδες φίλους πραγματικά με γέμισε αισιοδοξία και θετική ενέργεια και πιστεύω ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καλή πορεία που ακολούθησε.»

Σε ερωτήματα δημοσιογράφων για τα επόμενα σχέδιά του «Χαμόγελου» ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε: Τους φόβους μου ή καλύτερα τις ανησυχίες μου σε μία κίνηση αυθόρμητη και ειλικρινή, όπως άλλωστε πάντα κάνω, επέλεξα να τους δημοσιοποιήσω. Θεώρησα ότι όφειλα να το κάνω απέναντι στα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια μας, απέναντι στα παιδιά που στηρίζουμε μέσα από τις δράσεις μας, απέναντι σε όλους όσοι μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στους ανθρώπους μου, τους εργαζόμενους. Ανησυχώ γιατί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που έχει “εδραιωθεί” στη συνείδηση του κόσμου, που το τιμά κάθε μέρα με την εμπιστοσύνη και την αγάπη του, δεν έχει γίνει τελικά αντιληπτό από το κράτος. Δεν έχει θωρακιστεί, δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε και δυστυχώς μετά από 21 χρόνια σκληρής δουλειάς μία Υπουργική απόφαση μπορεί να το κλονίσει. Δηλώνω και δημόσια ότι θα ήθελα άμεσα να συναντηθώ με τον κ. Πρωθυπουργό για να του εκθέσω τους προβληματισμούς μας. Τέλος, σας ενημερώνω ότι άμεσα εν όψει του καλοκαιριού, που όπως πάντα διαφαίνεται δύσκολο, σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε μεγάλη κινητοποίηση για τη διασφάλιση του έργου μας».

Ο κ. Γιαννόπουλος έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Είμαστε δυνατοί, συνεχίζουμε με αισιοδοξία!»

Ο κ. Μουχτούρης Αθανάσιος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ General, Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο κ. Γιαννόπουλος, τις δυσκολίες, δηλώνοντας εξαιρετικά ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από την μετεγχειρητική πορεία και το μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

«Παίρνω αυτό το φάρμακο αρκετό καιρό, δεν πειράζει να το σταματήσω για λίγο.Αποφάσισα να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με πολλά φάρμακα. Θα παίρνω τη θεραπεία μου μόνο όταν αισθάνομαι κάποιο σύμπτωμα.Παίρνοντας κάθε μέρα φάρμακα, νιώθω σαν να είμαι σοβαρά άρρωστη.Όμως εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Ας τα σταματήσω για λίγο».

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Novartis Hellas, για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ανανεωμένο και διαδικτυακό, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 Εγγραφές στο www.eventora.gr/dynami.

ELPEN: Προσφέρει 200 tablets στους μαθητές της Σάμου 

Στη δωρεά 200 tablets για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Σάμου προχώρησε η ELPEN. Με τη συγκεκριμένη δράση η εταιρεία συμβάλλει στην κάλυψη  των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.

#happyBREATHday καμπάνια: Οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής

happyBREATHday τιτλοφορείται η καμπάνια ενημέρωσης για την Χρόνια  Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια που υλοποιείται από την φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας ημέρας . Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.). Η ΧΑΠ είναι μια νόσος που προλαμβάνεται και ελέγχεται και οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Η Caroline Wozniacki πρωταθλήτρια και στην διαχείριση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Ο ρόλος της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία είναι περίπλοκος και απαιτητικός και όταν κάποια  χρόνια φλεγμονώδης  νόσος της ‘’χτυπήσει την πόρτα ‘’, οι προκλήσεις αυξάνουν. Πως να διαχειριστούν την νόσο οι γυναίκες χωρίς να ξεχάσουν να ζουν ;

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Επικουρική κάλυψη και στήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ και έπειτα από αξιολόγηση του επείγοντος της κατάστασης τους, θα διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης