Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ο Πρόεδρος του ”Χαμόγελου του Παιδιού ”: μιλά στο ΙΑΣΩ General

Ο Πρόεδρος του ”Χαμόγελου του Παιδιού ”: μιλά στο ΙΑΣΩ General

Για την περιπέτεια της υγείας του καθώς και για τις ανησυχίες και τα επόμενα σχέδιά του για το μέλλον του «Χαμόγελου του Παιδιού », μίλησε στο ΙΑΣΩ General ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα και σε μία κατάμεστη αίθουσα γεμάτη με ζωγραφιές και ευχές από τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του «Χαμόγελου», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του ΙΑΣΩ General, Συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του καθώς και για τις ανησυχίες και τα επόμενα σχέδιά του για το μέλλον του «Χαμόγελου».

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η κα. Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Δ/ντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Όμιλος ΙΑΣΩ στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους για να συνεισφέρουμε ότι είναι δυνατό για να μπορέσουν να συνεχίσουν το τόσο σημαντικό έργο τους το οποίο ιδιαίτερα σήμερα υλοποιείται κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Με μεγάλη συνέπεια, φροντίδα και αγάπη για ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε· για τα παιδιά, για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Σε ότι αφορά στους ασθενείς μας, κάνουμε το καθήκον μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το λόγο ακολούθως έλαβε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, που εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά τον Όμιλο ΙΑΣΩ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γεώργιο Σταματίου για τη ζεστασιά, την αμεσότητα και τη διακριτικότητα με την οποία -όλο το ανθρώπινο δυναμικό- διαχειρίστηκε την κατάσταση, ενώ τόνισε ότι διαχρονικά ο Όμιλος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχοντας δωρεάν τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες του στα παιδιά που στηρίζει ο Οργανισμός.

Ειδική αναφορά έκανε στους εξαιρετικούς γιατρούς του, που με εξειδίκευση και ενδιαφέρον στάθηκαν κάθε στιγμή δίπλα του. «Αυτό που με έμαθαν οι γιατροί μου είναι ότι η αισιοδοξία είναι βασικό «συστατικό» στη θεραπεία και καλή ανάρρωση και φυσικά ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Κοινότοπο αλλά τελικά τόσο αληθινό! Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι η ομαδικότητα με την οποία λειτουργούν! Ευχαριστώ θερμά τους εξαιρετικούς γιατρούς μου, την εξαιρετική ομάδα του ΙΑΣΩ General και συγκεκριμένα τους κ. Μουχτούρη Αθανάσιο, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής, κ. Αλευρά Πέτρο, Γενικό Χειρουργό, κ. Kορτέσσα Ευάγγελο, Γενικό Χειρουργό, κ. Κωτσόπουλο Παναγιώτη, Αναισθησιολόγο, Συντονιστή της Επιτροπής Αναισθησιολογικού Τομέα, κ. Κουλούρη Πέτρο – Στέφανο, Γαστρεντερολόγο, κ. Kαλοπίση Γεώργιο, Καρδιολόγο, Διευθυντή Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής, κ. Ανατολιωτάκη Νικόλαο, Καρδιολόγο, κ. Κυριαζόπουλο Εμμανουήλ Καρδιολόγο, κα. Μπλέτα Αλίκη, Νεφρολόγο, Διευθύντρια Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, κα. Τρομπούκη Σοφία, Nεφρολόγο, κ. Πιλάτη Νεκτάριο, Επεμβατικό Καρδιολόγο, Επιστημονικά Υπεύθυνο του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, κ. Μπαλατσούρα Δημήτριο, Επεμβατικό Καρδιολόγο και κα. Καρύδη Παναγιώτα, Πνευμονολόγο.»

Αναφερόμενος στις ζωγραφιές των παιδιών και τις δεκάδες χιλιάδες ευχές που έλαβε ομολόγησε ότι ήταν κάτι που τον εξέπληξε πολύ ευχάριστα. «Η αγάπη που πήρα πρώτα από τα παιδιά, τους ανθρώπους μου στο Χαμόγελο, τους χιλιάδες φίλους πραγματικά με γέμισε αισιοδοξία και θετική ενέργεια και πιστεύω ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καλή πορεία που ακολούθησε.»

Σε ερωτήματα δημοσιογράφων για τα επόμενα σχέδιά του «Χαμόγελου» ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε: Τους φόβους μου ή καλύτερα τις ανησυχίες μου σε μία κίνηση αυθόρμητη και ειλικρινή, όπως άλλωστε πάντα κάνω, επέλεξα να τους δημοσιοποιήσω. Θεώρησα ότι όφειλα να το κάνω απέναντι στα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια μας, απέναντι στα παιδιά που στηρίζουμε μέσα από τις δράσεις μας, απέναντι σε όλους όσοι μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στους ανθρώπους μου, τους εργαζόμενους. Ανησυχώ γιατί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που έχει “εδραιωθεί” στη συνείδηση του κόσμου, που το τιμά κάθε μέρα με την εμπιστοσύνη και την αγάπη του, δεν έχει γίνει τελικά αντιληπτό από το κράτος. Δεν έχει θωρακιστεί, δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε και δυστυχώς μετά από 21 χρόνια σκληρής δουλειάς μία Υπουργική απόφαση μπορεί να το κλονίσει. Δηλώνω και δημόσια ότι θα ήθελα άμεσα να συναντηθώ με τον κ. Πρωθυπουργό για να του εκθέσω τους προβληματισμούς μας. Τέλος, σας ενημερώνω ότι άμεσα εν όψει του καλοκαιριού, που όπως πάντα διαφαίνεται δύσκολο, σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε μεγάλη κινητοποίηση για τη διασφάλιση του έργου μας».

Ο κ. Γιαννόπουλος έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Είμαστε δυνατοί, συνεχίζουμε με αισιοδοξία!»

Ο κ. Μουχτούρης Αθανάσιος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ General, Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο κ. Γιαννόπουλος, τις δυσκολίες, δηλώνοντας εξαιρετικά ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από την μετεγχειρητική πορεία και το μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

250.000 ασθενείς πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Τριπλή βράβευση της AstraZeneca για την καμπάνια «Η Δύναμη του μΑΖί»

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

'' Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας '', είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος. Στόχος της εκστρατείας είναι η παρότρυνση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη να επισκεφθούν τον εξειδικευμένο γιατρό τους και να συνεχίσουν με συνέπεια τη θεραπεία τους.

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» : Νέα εκστρατεία για την πανδημία από την Novartis

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» είναι το moto της νέας κοινωνικής εκστρατείας της Novartis Hellas για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα .

AstraZeneca διάκριση: Έλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!»

Bronze βραβείο απέσπασε η AstraZeneca στα φετινά Environmental Awards για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!» λαμβάνοντας Bronze βραβείο στην ενότητα “Organization and Process Innovation” και την κατηγορία “Environmental CSR”.

Η ΠΕΦ χορηγός κοινωνικού μηνύματος του ΠΙΣ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ευχαριστεί όλο το ιατρικό προσωπικό με ένα spot. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη μάχη κατά της πανδημίας και στέλνει το δικό της μήνυμα. “Από την έναρξη της πανδημίας, οι γιατροί και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας της χώρας, δίνουν καθημερινά μια σκληρή […]

Demo φαρμακευτική : Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Είναι Ευθύνη Μας»

”Είναι Ευθύνη μας” τιτλοφορείται το πρόγραμμα  κοινωνικής Υπευθυνότητας της DEMO ΑΒΕΕ. Για όγδοη χρονιά υποστήριξε την Ομάδα Αιγαίου στον   26ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους  . Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της DEMO ΑΒΕΕ το οποίο τιτλοφορείται «Είναι Ευθύνη μας» και σύμφωνα με τη στρατηγική της να στηρίζει τα μικρά νησιά του Αιγαίου, η DEMO για […]

Πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου για μια πιο καθαρή πόλη

Περιστέρι Καδοι: Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει σε διαφορετικά σημεία στο Περιστέρι ότι έχουν τοποθετηθεί καφέ κάδοι και αφορούν το πιο σημαντικό ρεύμα ανακύκλωσης. Πρόκειται για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και μέχρι στιγμής υλοποιείται σε πιλοτικό στάδιο στην περιοχή της Κηπούπολης και σε ένα μέρος στο Μπουρνάζι.Οι καφέ κάδοι στο Περιστέρι έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο της […]