Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Novo Νοrdisk Hellas στηρίζει τους ασθενείς

Η Novo Νοrdisk Hellas στηρίζει τους ασθενείς

Η Novo Νοrdisk Hellas στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζει την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 στη χώρα μας.

Παράλληλα, στέκεται αρωγός στις πάγιες και έκτακτες ανάγκες των ατόμων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η Παχυσαρκία και η Αιμορροφιλία), στις ανάγκες που προκύπτουν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω της παρούσας συγκυρίας καθώς και στις βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις των σωμάτων ασφαλείας σε υγειονομικό υλικό για την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από σχετικό αίτημα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), η Novo Nordisk Hellas προχώρησε στη δωρεά ενός αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας για μία Μ.Ε.Θ. νοσοκομείου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.) η Novo Nordisk Hellas προχώρησε στη παραγγελία και δωρεά 200 λίτρων αντισηπτικού διαλύματος αιθυλικής αλκοόλης για το αστυνομικό προσωπικό. Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Novo Nordisk Hellas προχώρησε στη δωρεά 4.000 χειρουργικών μασκών στο Πυροσβεστικό Σώμα και 14.000 χειρουργικών μασκών στην Ελληνική Αστυνομία.

Η Novo Νοrdisk Hellas στο πλαίσιο της ενημέρωσης του γενικού κοινού, των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, της ιατρικής κοινότητας και των φαρμακοποιών όλης της χώρας, υποστήριξε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.) για τη δημιουργία ειδικής καμπάνιας ενημέρωσης για την προστασία των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη από τη νόσο COVID-19. (δείτε την καμπάνια εδώ: https://bit.ly/3dFZLFy)

Σε συνέχεια των ανωτέρω δράσεων και πρωτοβουλιών, την Τετάρτη, 15/4/2020, η Novo Νοrdisk Hellas υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.) και της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας (Ε.Ε.Ε.Π.) διοργάνωσε Webinar με θέμα «SARS-CoV-2 και Σακχαρώδης Διαβήτης» με ομιλητές: τον Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κ. Γεώργιο Δημητριάδη, τον Καθηγητή Παθολογίας, Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Χαράλαμπο Γώγο και τον Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διευθυντής ΕΣΥ, Α Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν.Α. Λαϊκό, κ. Σταύρο Λιάτη. Το Webinar παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 επαγγελματίες υγείας από όλη την Ελλάδα.

Η Novo Nordisk Hellas με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων της από την πανδημία της νόσου COVID-19 έχει εφαρμόσει εξελιγμένα συστήματα και προγράμματα τηλε-εργασίας, ενώ μέσω διαδικτυακών εκπαιδεύσεων προσφέρει τη δυνατότητα επιμόρφωσης, εκγύμνασης και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλο το προσωπικό της.

Στις 16 Απριλίου 2020, η Novo Nordisk σε κεντρικό επίπεδο, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC) και ο Δανέζικος Ερυθρός Σταυρός (DRC), ανακοίνωσαν την έκτακτη δωρεά ινσουλίνης σε ανθρωπιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, από τον Απρίλιο του 2020 έως και το Σεπτέμβριο του 2020 στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της νόσου COVID-19.  Παράλληλα, ανακοινώθηκε η υποστήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να υλοποιηθεί η δωρεά απρόσκοπτα καθώς και η οικονομική υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού από την εταιρεία, ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά της ανάγκες των οργανώσεων του στις χώρες, εν μέσω της κρίσης της νόσου COVID-19.

Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου τόνισε: «Η Novo Nordisk Hellas παρακολουθεί στενά τον τρόπο που η πανδημία της νόσου COVID-19 επηρεάζει το εθνικό σύστημα υγείας, τους ασθενείς, το κράτος, την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα και αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη της κυβέρνησης να εφαρμόσει επείγοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη σημασία της διαχείρισης χρόνιων ασθενειών λαμβάνοντας υπόψη τους αυξημένους παράγοντες κινδύνου που συνδέονται με τη νόσο COVID-19.

Η Novo Nordisk εξασφαλίζει μέσω του δικτύου εφοδιασμού της, πρόσβαση στα προϊόντα της σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια ασθενείς ημερησίως ανά τον κόσμοενώ πρόσφατα υποστήριξε το εγχείρημα της πρώτης παράδοσης ινσουλίνης σε ασθενή με drone στην Ιρλανδία.

Παρακολουθούμε συνεχώς τα επίπεδα των αποθεμάτων μας στην Ελλάδα και επί του παρόντος είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε επαρκή προσφορά των προϊόντων μας σε όλη την αγορά της Ελλάδας χωρίς το οποιοδήποτε ζήτημα στην εφοδιαστική αλυσίδα ή την πρόσβαση των ασθενών σε αυτά.

¨Μένοντας Σπίτι¨, τηρούμε χωρίς κανένα άλλο περιορισμό την δέσμευση μας για την αντιμετώπιση των χρόνιων ασθενειών και στην παρούσα έκτακτη συγκυρία που πλήττει τη χώρα μας στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεά ΠΕΦ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης της Αθήνας

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία

Για την μεγάλη σημασία του σιδήρου στην υγεία και ευεξία μας μπορούμε να ενημερωθούμε από μία ανανεωμένη πλατφόρμα μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία . Δημιουργήθηκε , με την υποστήριξη των Vifor Pharma και GENESIS Pharma.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

«Παίρνω αυτό το φάρμακο αρκετό καιρό, δεν πειράζει να το σταματήσω για λίγο.Αποφάσισα να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με πολλά φάρμακα. Θα παίρνω τη θεραπεία μου μόνο όταν αισθάνομαι κάποιο σύμπτωμα.Παίρνοντας κάθε μέρα φάρμακα, νιώθω σαν να είμαι σοβαρά άρρωστη.Όμως εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Ας τα σταματήσω για λίγο».

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Novartis Hellas, για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ανανεωμένο και διαδικτυακό, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 Εγγραφές στο www.eventora.gr/dynami.

ELPEN: Προσφέρει 200 tablets στους μαθητές της Σάμου 

Στη δωρεά 200 tablets για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Σάμου προχώρησε η ELPEN. Με τη συγκεκριμένη δράση η εταιρεία συμβάλλει στην κάλυψη  των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.

#happyBREATHday καμπάνια: Οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής

happyBREATHday τιτλοφορείται η καμπάνια ενημέρωσης για την Χρόνια  Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια που υλοποιείται από την φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας ημέρας . Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.). Η ΧΑΠ είναι μια νόσος που προλαμβάνεται και ελέγχεται και οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Η Caroline Wozniacki πρωταθλήτρια και στην διαχείριση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Ο ρόλος της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία είναι περίπλοκος και απαιτητικός και όταν κάποια  χρόνια φλεγμονώδης  νόσος της ‘’χτυπήσει την πόρτα ‘’, οι προκλήσεις αυξάνουν. Πως να διαχειριστούν την νόσο οι γυναίκες χωρίς να ξεχάσουν να ζουν ;

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Επικουρική κάλυψη και στήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ και έπειτα από αξιολόγηση του επείγοντος της κατάστασης τους, θα διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης