Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Novo Νοrdisk Hellas στηρίζει τους ασθενείς

Η Novo Νοrdisk Hellas στηρίζει τους ασθενείς

Η Novo Νοrdisk Hellas στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζει την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 στη χώρα μας.

Παράλληλα, στέκεται αρωγός στις πάγιες και έκτακτες ανάγκες των ατόμων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η Παχυσαρκία και η Αιμορροφιλία), στις ανάγκες που προκύπτουν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω της παρούσας συγκυρίας καθώς και στις βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις των σωμάτων ασφαλείας σε υγειονομικό υλικό για την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από σχετικό αίτημα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), η Novo Nordisk Hellas προχώρησε στη δωρεά ενός αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας για μία Μ.Ε.Θ. νοσοκομείου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.) η Novo Nordisk Hellas προχώρησε στη παραγγελία και δωρεά 200 λίτρων αντισηπτικού διαλύματος αιθυλικής αλκοόλης για το αστυνομικό προσωπικό. Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Novo Nordisk Hellas προχώρησε στη δωρεά 4.000 χειρουργικών μασκών στο Πυροσβεστικό Σώμα και 14.000 χειρουργικών μασκών στην Ελληνική Αστυνομία.

Η Novo Νοrdisk Hellas στο πλαίσιο της ενημέρωσης του γενικού κοινού, των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, της ιατρικής κοινότητας και των φαρμακοποιών όλης της χώρας, υποστήριξε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.) για τη δημιουργία ειδικής καμπάνιας ενημέρωσης για την προστασία των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη από τη νόσο COVID-19. (δείτε την καμπάνια εδώ: https://bit.ly/3dFZLFy)

Σε συνέχεια των ανωτέρω δράσεων και πρωτοβουλιών, την Τετάρτη, 15/4/2020, η Novo Νοrdisk Hellas υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.) και της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας (Ε.Ε.Ε.Π.) διοργάνωσε Webinar με θέμα «SARS-CoV-2 και Σακχαρώδης Διαβήτης» με ομιλητές: τον Ομότιμο Καθηγητή Παθολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κ. Γεώργιο Δημητριάδη, τον Καθηγητή Παθολογίας, Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Χαράλαμπο Γώγο και τον Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διευθυντής ΕΣΥ, Α Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν.Α. Λαϊκό, κ. Σταύρο Λιάτη. Το Webinar παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 επαγγελματίες υγείας από όλη την Ελλάδα.

Η Novo Nordisk Hellas με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων της από την πανδημία της νόσου COVID-19 έχει εφαρμόσει εξελιγμένα συστήματα και προγράμματα τηλε-εργασίας, ενώ μέσω διαδικτυακών εκπαιδεύσεων προσφέρει τη δυνατότητα επιμόρφωσης, εκγύμνασης και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλο το προσωπικό της.

Στις 16 Απριλίου 2020, η Novo Nordisk σε κεντρικό επίπεδο, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC) και ο Δανέζικος Ερυθρός Σταυρός (DRC), ανακοίνωσαν την έκτακτη δωρεά ινσουλίνης σε ανθρωπιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, από τον Απρίλιο του 2020 έως και το Σεπτέμβριο του 2020 στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της νόσου COVID-19.  Παράλληλα, ανακοινώθηκε η υποστήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να υλοποιηθεί η δωρεά απρόσκοπτα καθώς και η οικονομική υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού από την εταιρεία, ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά της ανάγκες των οργανώσεων του στις χώρες, εν μέσω της κρίσης της νόσου COVID-19.

Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου τόνισε: «Η Novo Nordisk Hellas παρακολουθεί στενά τον τρόπο που η πανδημία της νόσου COVID-19 επηρεάζει το εθνικό σύστημα υγείας, τους ασθενείς, το κράτος, την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα και αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη της κυβέρνησης να εφαρμόσει επείγοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη σημασία της διαχείρισης χρόνιων ασθενειών λαμβάνοντας υπόψη τους αυξημένους παράγοντες κινδύνου που συνδέονται με τη νόσο COVID-19.

Η Novo Nordisk εξασφαλίζει μέσω του δικτύου εφοδιασμού της, πρόσβαση στα προϊόντα της σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια ασθενείς ημερησίως ανά τον κόσμοενώ πρόσφατα υποστήριξε το εγχείρημα της πρώτης παράδοσης ινσουλίνης σε ασθενή με drone στην Ιρλανδία.

Παρακολουθούμε συνεχώς τα επίπεδα των αποθεμάτων μας στην Ελλάδα και επί του παρόντος είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε επαρκή προσφορά των προϊόντων μας σε όλη την αγορά της Ελλάδας χωρίς το οποιοδήποτε ζήτημα στην εφοδιαστική αλυσίδα ή την πρόσβαση των ασθενών σε αυτά.

¨Μένοντας Σπίτι¨, τηρούμε χωρίς κανένα άλλο περιορισμό την δέσμευση μας για την αντιμετώπιση των χρόνιων ασθενειών και στην παρούσα έκτακτη συγκυρία που πλήττει τη χώρα μας στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Novo Nordisk Hellas: Εγκαινιάζει ιστότοπο για τον σακχαρώδη διαβήτη

Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας:  Στηρίζει την επανένταξη συνανθρώπων μας στην αγορά εργασίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

DEMO ABEE : Στηρίζει πρόγραμμα για  ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και  πολιτισμό

Για 3η συνεχή χρονιά η DEMO ABEE, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής  υπευθυνότητας, στηρίζει την οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη στο πρόγραμμα της «Ο Πολιτισμός πιο κοντά σε Όλους».

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

Άσσυλο Ανιάτων: Με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Κοινωνικό Οδοντιατρείο: Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των δομών υγείας του Δήμου Αθηναίων, η INTERAMERICAN συνέδραμε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Το οδοντιατρείο, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην οδό Πειραιώς, τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους από τα προγράμματα του Κέντρου, που απευθύνονται στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης. Εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη οδοντο-στοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.

ΣΦΕΕ: Έμπρακτη συνεισφορά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19

Κορωνοϊός ΣΦΕΕ: Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) συνεχίζει να συνεισφέρει έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με τον COVID-19.

Ώρα της Γης 2021: Η Lavipharm συμμετέχει για 12η συνεχή χρονιά

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 στις 20:30, η Lavipharm σβήνει τα φώτα στις εγκαταστάσεις της και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την «Ώρα της Γης», υποστηρίζοντας στην πράξη την επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση και προστασία του περιβάλλοντος.

Ανδρέας Ξάνθος: Κατηγορεί την κυβέρνηση για εσχάτη κοροϊδία

Ανδρέας Ξάνθος : Μενόμενος κατά της κυβέρνησης δηλώνει ο Ανδρέας Ξάνθος επειδή όπως λέει αντί να κοιτάει πως θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της πανδημίας , προτιμάει να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τους ιδιωτικούς ομίλους υγείας.