Επιχειρηματικά

DuPage Medical: Αναλαμβάνει χρέος για να πληρώσει ιδιοκτήτες ιδιωτικών μετοχών

DuPage Medical: Αναλαμβάνει χρέος για να πληρώσει ιδιοκτήτες ιδιωτικών μετοχών

«Η πρόσφατη αναχρηματοδότησή μας μάς επέτρεψε να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ισολογισμό μας, να μειώσουμε τα έξοδα τόκων και να εκμεταλλευτούμε τις θετικές συνθήκες της αγοράς»

DuPage Medical: Η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα ιατρών του Ιλλινόις, η οποία έλαβε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και δάνεια από τους φορολογούμενους το 2020, διανέμει 209 εκατομμύρια δολάρια φέτος στους ιδιοκτήτες. Ο Ιατρικός όμιλος DuPage συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης που αναλαμβάνουν μεγαλύτερο χρέος για να πληρώσουν μερίσματα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών μετοχών τους, μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη μιας πανδημίας που βύθισε τη βιομηχανία σε κρίση. Τουλάχιστον πέντε εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ έχουν δανειστεί εν μέρει για να χρηματοδοτήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τέτοιων πληρωμών κατά το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη από το μη κερδοσκοπικό έργο ιδιωτικών μετοχών.

Η πρακτική, γνωστή ως ανακεφαλαιοποίηση μερισμάτων, κερδίζει ώθηση, καθώς οι επενδυτές κυνηγούν την απόδοση με επιτόκια κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται σε ισχυρότερη βάση, με τις επισκέψεις ασθενών να ανακάμπτουν και η κυβέρνηση να απελευθερώνει άνευ προηγουμένου οικονομικό κίνητρο.

Οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης έχουν ήδη δανειστεί περίπου 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, εν μέρει για τη χρηματοδότηση πληρωμών σε ιδιώτες ιδιοκτήτες μετοχών, υπερδιπλασιάζοντας το ποσό που εκδόθηκε όλο το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Market Intelligence. Παγκόσμιας Αγοράς Νοημοσύνης.

Με τον τρέχοντα ρυθμό, θα ήταν η πιο ενεργή χρονιά της βιομηχανίας για δανεισμό από το 2015. «Η ζήτηση των επενδυτών για μοχλευμένα δάνεια ξεπερνά την προσφορά μέχρι στιγμής φέτος, στέλνοντας τις τιμές στη δευτερογενή αγορά στα ύψη», δήλωσε η Marina Lukatsky, ανώτερη διευθύντρια της S&P.

Η ανακεφαλαιοποίηση μερισμάτων είναι ένας λόγος για τον οποίο οι πλούσιοι επενδυτές προσελκύονται στα ιδιωτικά κεφάλαια, καθώς δεν χρειάζεται να περιμένουν χρόνια για μια πληρωμή. Η κύρια ομάδα πίεσης των ιδιωτικών μετοχών, το Αμερικανικό Συμβούλιο Επενδύσεων, υπερασπίστηκε την πρακτική, υποστηρίζοντας ότι τα δάνεια γίνονται σε οικονομικά υγιείς εταιρείες και βοηθούν τους συνταξιούχους, επειδή τα δημόσια συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι μεταξύ των πελατών των ιδιωτικών κεφαλαίων.

Η ανακεφαλαιοποίηση μερισμάτων αντιπροσώπευε μόλις το 6% της συνολικής αγοράς δανείων με μόχλευση πέρυσι, ανέφερε ο εμπορικός όμιλος, επικαλούμενος τα δεδομένα της S&P. Ωστόσο, επικριτές, συμπεριλαμβανομένου του έργου των ιδιωτικών συμμετεχόντων Private Equity Stakeholder, λένε ότι η στρατηγική καταστρέφει την αξία.

«Με τις εταιρείες που έχουν χρέος να εξαγάγουν μετρητά για τις ίδιες, οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών θέτουν αυτές τις εταιρείες σε κίνδυνο για αναδιάρθρωση, πτώχευση ή μείωση κόστους για να καλύψουν τις πληρωμές τόκων και να εξοφλήσουν αυτό το χρέος», δήλωσε η Eileen O’Grady, συντονίστρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Η έκθεση ξεχώρισε δύο ιδιωτικές εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης που ανήκουν σε μετοχές: τον Ιατρικό Όμιλο DuPage, ένα δίκτυο περισσότερων από 750 γιατρούς στην περιοχή του Σικάγο και την Mentor Network, η οποία αντιμετωπίζει παιδιά και ενήλικες με διανοητική αναπηρία. Ο ¨ομιλος DuPage, ο οποίς έλαβε επιχορηγήσεις και δάνεια περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων από τους φορολογούμενους το 2020, διανέμει 209 εκατομμύρια δολάρια φέτος σε ιδιοκτήτες, συμπεριλαμβανομένης της Ares Management, χρησιμοποιώντας εναπομείναντα μετρητά από την πώληση ορισμένων κτιρίων γραφείων και πρόσθετο χρέος, σύμφωνα με την Υπηρεσία Επενδυτών της Moody.

«Αρνητική πίστωση»

Η διανομή είναι «αρνητική πίστωση, καθώς δείχνει τον επιθετικό χαρακτήρα των οικονομικών πολιτικών του Ομίλου DuPage», έγραψαν οι αναλυτές του Moody σε μια έκθεση. «Σε συνδυασμό με την υψηλότερη ακαθάριστη χρηματοοικονομική μόχλευση, αυτό θα αφήσει τον Όμιλο DuPage σε πιο αδύναμη θέση για να απορροφήσει οποιαδήποτε απροσδόκητη λειτουργική αναστολή ή αυξητικό χρέος». Ο Όμιλος σκοπεύει να αποπληρώσει τα κρατικά δάνεια και χρησιμοποιεί τις επιχορηγήσεις αποκλειστικά για να αντισταθμίσει τα χαμένα έσοδα και τα έξοδα από την πανδημία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ομίλου DuPage Maria McGowan.

«Η πρόσφατη αναχρηματοδότησή μας μάς επέτρεψε να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ισολογισμό μας, να μειώσουμε τα έξοδα τόκων και να εκμεταλλευτούμε τις θετικές συνθήκες της αγοράς», είπε. Η εταιρεία Mentor Network, εν τω μεταξύ, ανέλαβε περισσότερο χρέος και διανέμει 375 εκατομμύρια δολάρια στους ιδιοκτήτες του – το δεύτερο μέρισμα από τότε που αποκτήθηκε πριν από δύο χρόνια από τους Συνεργάτες  Centerbridge Partners και τον Όμιλο «Vistria Group». Ενώ η Moody’s προειδοποίησε για υψηλό χρέος, είπε ότι η εταιρεία είχε άφθονα μετρητά για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Τον Δεκέμβριο, η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ανέφερε τα ευρήματα των ερευνών σε δύο συνεργάτες της Mentor Network, ισχυριζόμενη την κακή φροντίδα των ασθενών και την αποτυχία αναφοράς περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πωλείται το ιδιωτικό νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»

Κατερίνα Κουτσογιάννη στο healthweb.gr : Σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας το 7% του εισοδήματος των ασθενών

Κοροναϊος : Οι Ιδιωτικές Κλινικές έχουν υποστεί τεράστια ζημιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στρατηγική συνεργασία : Viatris με GENESIS Pharma

Η VIATRIS Inc. και η GENESIS Pharma ανακοινώνουν τη νέα στρατηγική τους συνεργασία στην Ελλάδα στον τομέα της ογκολογίας-αιματολογίας, με την κυκλοφορία και εμπορική διάθεση νέου βιοομοειδούς σκευάσματος.

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Δημιουργία μιας κοινωνία χωρίς καπνό στην Ιαπωνία εντός 10 ετών από την Philip Morris

Τα τσιγάρα κοστίζουν μόνο περίπου 450 ($ 4) έως 570 γιεν το πακέτο και φέρουν μέτριες ετικέτες προειδοποίησης για την υγεία. Παρόλα αυτά, η χρήση καπνού στην Ιαπωνία μειώθηκε, σύμφωνα με μια ευρύτερη παγκόσμια τάση.

Η Lilly και η Incyte ανακοινώνουν τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 COV-BARRIER

Lilly - Incyte: H δοκιμή COV-BARRIER είχε σχεδιαστεί για να συμπληρώσει την Adaptive COVID-19 Treatment Trial (ACTT-2) που χρηματοδοτήθηκε από το National Institute of Allergy and Infectious Disease. Τα αποτελέσματα της ACTT-2 που δημοσιεύτηκαν τον Μάιο του 2020, είχαν δείξει ότι οι ασθενείς που έλαβαν baricitinib σε συνδυασμό με remdesivir είχαν μικρότερο διάμεσο χρόνο μέχρι την ανάρρωση σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν remdesivir μόνο. Στην ίδια μελέτη, σημειώθηκε σημαντική μείωση στο ποσοστό ασθενών που επιδεινώθηκαν ώστε να χρειάζεται να λάβουν μη επεμβατικό αερισμό, επεμβατικό μηχανικό αερισμό ή να καταλήξουν, για το βραχίονα συγχορήγησης baricitinib με remdesivir σε σύγκριση με τους ασθενείς υπό remdesivir.

Όλες οι θέσεις πληροφορικής διπλασιάζονται ως θέσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Αυτό που μπορούν να κάνουν όλες οι επιχειρήσεις είναι η αξιολόγηση κινδύνου. Το να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ο κίνδυνος που ενέχουν είναι το μισό της μάχης. Από αυτό, μπορούν να γίνουν προσπάθειες για την τοποθέτηση μιας βάσης ελέγχων για την προσπάθεια και τον μετριασμό των εντοπισμένων κινδύνων.

Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

Η ELPEN χρηματοδοτεί κλινική μελέτη, φάσης ΙΙ, που βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης από τις ρυθμιστικές αρχές και έχει στόχο τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας φαρμάκου που αναπτύχθηκε στο Ισραήλ για την θεραπεία έναντι του κορωνοϊού..