Επιχειρηματικά

Δημιουργείται εγκατάσταση γονιδιακής θεραπείας $ 1.1B στην πρώην τοποθεσία της GSK

Δημιουργείται εγκατάσταση γονιδιακής θεραπείας $ 1.1B στην πρώην τοποθεσία της GSK

Ο κτηματομεσίτης που δημιούργησε μια αλυσίδα πολυτελών εγκαταστάσεων ανάκτησης φαρμάκων τώρα ασχολείται με μια νέα τάση. Η επιχείρηση MLP Ventures του Brian O’Neil λέει ότι δημιουργεί ένα CDMO και κατασκευάζει μια παραγωγή 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επεξεργασίας κυττάρων σε μια πρώην τοποθεσία της GlaxoSmithKline κοντά στη Φιλαδέλφεια.

Το Κέντρο θα βρίσκεται στο The Discovery Labs, ο χώρος συνεργασίας των 1.6 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών βιοεπιστημών MLP αναπτύσσεται στις πρώην εγκαταστάσεις της GSK και έχει την τάση να καταλαμβάνει περίπου το 40% αυτού του χώρου. Το MLP συνεργάζεται με την Deerfield Management Company για το έργο. Ο πρόεδρος της Discovery Labs είναι ο Marco A. Chacón, ο οποίος πέρυσι πούλησε το CDMO της γονιδιακής θεραπείας Paragon Bioservices στην Catalent για 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Το Θεματικό Κέντρο Φαρμάκων θα εξυπηρετεί τις εταιρείες από τα πρώτα στάδια μέσα από την εμπορευματοποίηση» δήλωσε ο Audrey Greenberg, εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος για την ανακάλυψη Labs. «Εξαιρετικής κλίμακας είναι και η προσφορά του θα ανακουφίσει γρήγορα το εμπόδιο της παραγωγής για τις προηγμένες θεραπείες μειώνοντας τον χρόνο, την πολυπλοκότητα και το κόστος της εμπορικής διάθεσης των ζωτικής σημασίας γονιδιακών και κυτταρικών θεραπειών ” .

Ο Alex Karnal, διευθύνων σύμβουλος της Deerfield Management, επισήμανε μια «έλλειψη κατασκευαστικής τεχνογνωσίας» για τις θεραπείες γονιδίων ως ένα από τα κίνητρα για το έργο. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι εταίροι κατασκευάζουν 86 πλασμίδια, την παραγωγή ιικών φορέων, την παγκόσμια επεξεργασία κυττάρων, τη δοκιμή CGMP, την ανάπτυξη διαδικασιών και τις σουίτες κυττάρων στην πανεπιστημιούπολη. Έχουν επίσης ξεκινήσει μια προσπάθεια προσλήψεων μέσω της εταιρείας Nucleus Careers για την παραγωγή GMP και άλλων εμπειρογνωμόνων και αναμένει να προσλάβει 2.000 υπαλλήλους τους επόμενους 30 μήνες.

Τα Discovery Labs θα φιλοξενήσουν επίσης την αποικία, η οποία θα έχει προσαρμοσμένα εργαστήρια και άλλους πόρους σε μια προσπάθεια να προσελκύσει κορυφαία επιστημονικά ταλέντα. Η GlaxoSmithKline πώλησε την πανεπιστημιούπολη στην O’Neil Properties, τώρα MLP Ventures, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου περιορισμού πριν από αρκετά χρόνια. Τα άλλα εγχειρήματα της O’Neil περιλάμβαναν την ίδρυση της αλυσίδας θεραπείας κατά της κατάχρησης ουσιών στην Αμερική. Η GSK διατηρεί την κοντινή “Ανατολική Campus” της, στην οποία στεγάζεται βιολογικός χώρος παραγωγής. Η Glaxo ανακοίνωσε πέρυσι 120 εκατομμύρια δολάρια σε αναβαθμίσεις στην εγκατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη διάγνωση στην ανάλυση αίματος

250.000 ασθενείς πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

'' Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας '', είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος. Στόχος της εκστρατείας είναι η παρότρυνση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη να επισκεφθούν τον εξειδικευμένο γιατρό τους και να συνεχίσουν με συνέπεια τη θεραπεία τους.

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» : Νέα εκστρατεία για την πανδημία από την Novartis

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» είναι το moto της νέας κοινωνικής εκστρατείας της Novartis Hellas για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα .