Επιχειρηματικά

AbbVie και Allergan προς συγχώνευσή τον Απρίλιο

AbbVie και Allergan προς συγχώνευσή τον Απρίλιο

Καθώς οι AbbVie και Allergan βυθίστηκαν μέσω της ρυθμιστικής αναθεώρησης των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την εκκρεμούσα συγχώνευση των 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η ΕΕ έδωσε στο ζεύγος την ελπίδα ότι η συναλλαγή τους θα περάσει. Μετά την υποβολή μιας υπό όρους έγκρισης για τη συμφωνία τον Ιανουάριο εν αναμονή της πώλησης ενός περιουσιακού στοιχείου GI, η ΕΕ είναι έτοιμη να προσφέρει την πλήρη ευλογία της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την πώληση του υποψήφιου brazikumab από AbbVie και Allergan, αποκαθιστώντας το δρόμο για μια τελική έγκριση της συγχώνευσης του ζεύγους, δήλωσε η AbbVie. Η ίδια η συγχώνευση εκκρεμεί σε τελικό κλείσιμο, αλλά η AbbVie είπε ότι η έγκριση πώλησης θα “καθαρίσει το μονοπάτι” για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Για τη συγχώνευση εκκρεμεί επίσης έγκριση από το ιρλανδικό ανώτατο δικαστήριο, δήλωσε η AbbVie.

Ακόμα και με την ολοκλήρωση της επανεξέτασης της ΕΕ, η συγχώνευση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την αναθεώρηση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC), την οποία η AbbVie δήλωσε ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο σύμφωνα με τη “συμφωνία χρονισμού” των δύο ρυθμιστικών οργανισμών. Η Allergan εκτίμησε το εμπόδιο επανεξέτασης της ΕΕ στα τέλη Ιανουαρίου, αφού συμφώνησε να αποφορτώσει την Nestlé για το υποψήφιο GI brazikumab στην AstraZeneca και δύο ένζυμα αντικατάστασης της παγκρεατικής, Zenpep και Viokace.

Παρά τη χαλάρωση των ευρωπαϊκών αντιμονοπωλιακών ανησυχιών, μια ομάδα συνδικάτων και ομάδων καταναλωτών ισχυρίστηκε τον Φεβρουάριο ότι η πώληση brazikumab δεν θα φθάσει αρκετά μακριά για να εξισορροπήσει το πεδίο μετά τη συγκέντρωση. Σε μια επιστολή της FTC, οι ομάδες ισχυρίστηκαν ότι η AstraZeneca βρίσκεται σε κακή θέση για να φέρει την brazikumab στην αγορά και δεν διαθέτει επαρκή αγωγό για να ανταγωνιστεί ενεργά την ισχυρή θέση του AbbVie στην ανοσολογία. Επιπλέον, η αμφιλεγόμενη χρήση του “AbbVie” για τα προϊόντα του, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης Med Skyrizi, πιθανόν να συμπεριλάμβανε έναν πιθανό ανταγωνιστή-brazikumab-σε μια σκληρή θέση για να ανταγωνιστεί τα πιο εδραιωμένα φάρμακα, υποστηρίζουν οι ομάδες. Στο brazikumab, για το οποίο φοβούνται οι ρυθμιστικές αρχές ότι θα επικαλύψουν την Skyrizi, η πώληση αντιπροσωπεύει μια επιστροφή στον αποστολέα για την AstraZeneca, η οποία εκφόρτωσε το φάρμακο στην Allergan το 2016. Αν αποφευχθεί κάποιο νέο εμπόδιο που θα μπορούσε να δημιουργήσει η FTC, η AbbVie δεν προέβλεψε δημοσίως κανένα σημαντικό εμπόδιο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Τον Σεπτέμβριο, η FTC εξέδωσε ένα ” δεύτερο αίτημα ” για πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ίδια ένωση και οι ομάδες καταναλωτών που διαμαρτύρονται για τη συγκέντρωση θα έδιναν στην AbbVie ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η συμφωνία θα καταστήσει πιθανό το νέο AbbVie να είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός φαρμάκων στον κόσμο, φέρνοντας το blockbuster Botox καθώς και το ταχέως αναπτυσσόμενο αντιψυχωσικό Vraylar για να συμμετάσχει σε πιθανές επιτυχίες όπως οι Skyrizi και Rinvoq.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Μνημόνιο Συνεργασίας DELTA FOODS & Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, με μία μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο μεγάλο θέμα της υγείας και στις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.

AstraZeneca-Delphi Economic Forum : Συμμετέχει στον Δημόσιο Διάλογο προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία

AstraZeneca : Συμμετέχει ενεργά στον Δημόσιο Διάλογο για ένα αποτελεσματικότερο και βιώσιμο Σύστημα Υγείας, προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum IX.

Tο πρόγραμμα ανάπτυξης της Bayer 

Τα προγράμματα κλινικών μελετών τελικού σταδίου, μαζί με το πλούσιο pipeline αρχικού σταδίου, ενισχύουν την παρουσία της εταιρείας σε βασικούς θεραπευτικούς τομείς.  Επένδυση άνω των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία τεχνολογικών πλατφορμών για την ανακάλυψη και ανάπτυξη κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.Το νέο μοντέλο λειτουργίας Dynamic Shared Ownership (DSO), σημαντικός μοχλός για την αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας.

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.