Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Β. Κούτσιανος: “Πολύ σημαντική η συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών”

Β. Κούτσιανος: “Πολύ σημαντική η συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών”

Β. Κούτσιανος: Κατά την ομιλία του, ο κ. Κουτσιανός υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ του αναπηρικού κινήματος και του Υπουργείου Οικονομικών κατά τη διαμόρφωση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ, Βασίλης Κούτσιανος, μίλησε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 (…) και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών», που περιλαμβάνει διάταξη για την αναγνώριση των ατόμων με αναπηρία ως ευάλωτους οφειλέτες, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Κουτσιανός υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ του αναπηρικού κινήματος και του Υπουργείου Οικονομικών κατά τη διαμόρφωση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) πριν από την έκδοσή της. Η Κ.Υ.Α. θα καθορίζει το ποσοστό αναπηρίας και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα χαρακτηρίζουν τα άτομα με αναπηρία ως ευάλωτους οφειλέτες, σύμφωνα με το άρθρο 217.

Ο κ. Κούτσιανος δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλάβουμε την κατηγορία των ατόμων με αναπηρία στις ευάλωτες οφειλετών του άρθρου 225. 4738/2020 (Α’ 308), όπως αναφέρεται στο άρθρο 65 του παρόντος σχεδίου νόμου. Για να έχει αυτή η ρύθμιση πραγματικό όφελος για τα άτομα με αναπηρία, θεωρούμε τη συνεργασία της Ε.Σ.Α.μεΑ. με τα αρμόδια Υπουργεία κατά τη διαμόρφωση της Κ.Υ.Α. που θα καθορίζει τα σχετικά κριτήρια».

Σε απάντηση ερωτήσεων βουλευτών σχετικά με τον καθορισμό των κριτηρίων, ο κ. Κούτσιανος τόνισε: «Η ΕΣΑμεΑ έχει πάντα τεκμηριωμένη άποψη καθώς διαβουλεύεται με τις οργανώσεις της, που περιλαμβάνει άτομα με αναπηρίες ή/και χρόνιες παθήσεις από όλη τη χώρα. Ζητήσαμε συνάντηση με το υπουργείο για να προσδιορίσουμε τα κριτήρια, ώστε να μην είναι όσο το δυνατόν πιο διευρυμένα, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του κόστους ζωής και του κόστους της αναπηρίας ή/και χρόνια πάθησης, με στόχο να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες με αναπηρία ή /και χρόνια πάθηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βγαίνουν σε σύνταξη 25.000 πολίτες που έχουν χρέη στον ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ

Μέσα στον Μάιο δημοσιεύεται η απόφαση για τα χρέη στον ΕΦΚΑ

Πώς θα ξεκινήσουν να εγκρίνονται οι συντάξεις όσων χρωστούν;

Ασφαλιστική ικανότητα για πολίτες με λίγα χρέη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θέσεις εργασίας κοινωνικών φροντιστών/στριων στη στέγη του συλλόγου συνδρόμου down Ελλάδος

O Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Συνέχιση της δράσης Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» προκηρύσσει 2 θέσεις

Έγκριση του Υπ. Υγείας για την αποζημίωση CGM για ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με ΣΔ τύπου 2

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Θετική έκβαση είχε η συνάντηση με θέμα την αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Έκκληση για αίμα μέσω του συλλόγου καρκινοπαθών

ΚΕΦΙ: Οι εθελοντές αίματος είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας.

Αιματοκρήτης: Παγκρήτιος σύνδεσμος εθελοντών αιμοδοτών & δωρητών οργάνων

Αιματοκρήτης: Σκοπός, όχι απλά να συγκεντρωθούν μονάδες αίματος, αλλά να γίνουν πρότυπες παρεμβάσεις ώστε οι αιμοδότες να αποκτήσουν τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ικανοποίηση να παραμείνουν αιμοδότες για μια ζωή!

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: «Κανείς να μην μείνει στο περιθώριο!» ψήφισμα στην ΕΟΚΕ

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: Το ψήφισμα «Κανείς δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο! Για μια συμμετοχική πολιτική συνοχής χωρίς αποκλεισμούς για τη στήριξη της κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής», παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

ΕΛΛΟΚ: Από την έρευνα στην πράξη, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις

ΕΛΛΟΚ: Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Ελλάδα σέβεται πλήρως και ακολουθεί τις κατευθύνσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα αποτελέσει ένα συντονισμένο σχέδιο, βασισμένο σε αυτές.

Close Icon