Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΑμΣΚΠ: Συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας

ΠΟΑμΣΚΠ: Συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας

Συνάντηση γνωριμίας με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ -Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι κκ. Β. Μαράκα Πρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ, Α. Βρυεννίου Σύμβουλος Δημοσίων & Διεθνών σχέσεων και Δ. Ζελιαναίου Γραμματέας Διοίκησης, επισκέφθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 το Υπουργείο Εργασίας σε προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας με την νέα ηγεσία του Υπουργείου. Λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης του Υφυπουργού κ. Ν. Μηταράκη την αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ υποδέχθηκε με χαρά ο Διευθυντής του γραφείου κ. Κωνταντίνος Κωστάκος.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ ενημέρωσε για τα πάγια αιτήματα της ΠΟΑμΣΚΠ που είναι η συμπερίληψη περισσότερων μορφών της ΠΣ στον Πίνακα μη-Αναστρέψιμων Παθήσεων καθώς και η αύξηση του ελάχιστου ποσοστού αναπηρίας που αποδίδεται στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την διάγνωση (το οποίο αυτή τη στιγμή είναι 35%).

Η ΠΟΑμΣΚΠ ζήτησε από το Υπουργείο την επανεξέταση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ και ανέφερε τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες (εξέταση αναπηρίας από ιατρούς μη συναφών ειδικοτήτων, έλλειψη διαφάνειας ως προς τα στοιχεία των ιατρών που απαρτίζουν τις υγειονομικές επιτροπές, ασέβεια των μελών των υγειονομικών επιτροπών προς τους πάσχοντες).

Επίσης η ΠΟΑμΣΚΠ ζήτησε την αλλαγή της απονομής επιδομάτων βάσει κινητικής αναπηρίας, καθώς υπάρχουν πολλές «αόρατες» αναπηρίες, οι οποίες επιφέρουν αντίστοιχες δυσλειτουργίες στους πάσχοντες από ΠΣ, όμως δεν δικαιούνται επίδομα επειδή στην κινητική αναπηρία δεν έχουν ποσοστό τουλάχιστον 67%.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας των Ατόμων με ΠΣ (μέτρα διατήρησης θέσεων εργασίας, επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων κλπ).

Η ΠΟΑμΣΚΠ ενημέρωσε τον κ. Κωστάκο για την Ευρωπαϊκή οδηγία (Οδηγία Ε.Ε. 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019) με την οποία οι οικογενειακοί φροντιστές που είναι εργαζόμενοι τυγχάνουν προστασίας της εργασίας τους και ευνοϊκών ρυθμίσεων όπως επιπλέον ημέρες αδείας, ευέλικτο ωράριο κ.α.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υποσχέθηκε πως θα μελετήσει τα θέματα που κατέθεσε η ΠΟΑμΣΚΠ και δηλώνει πως έχει τη διάθεση να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πασχόντων.

Η ηγεσία του Υπουργείου αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις με σεβασμό και τρόπο ισότιμο ως προς τους άλλους πολίτες, είναι πολύ ευαισθητοποιημένη για τα προβλήματά τους και αποφασισμένη να επανεξετάσει τη λειτουργία των ΚΕΠΑ.

Η προτροπή του κ. Κωστάκου προς όλους του πάσχοντες που εξετάζονται από Υγειονομικές Επιτροπές των οποίων τα μέλη δεν επιδεικνύουν την αρμόζουσα ευπρεπή συμπεριφορά και σεβασμό, είναι να συντάσσουν έγγραφες, επίσημες, επώνυμες καταγγελίες, τις οποίες να καταθέτουν στην ΠΟΑμΣΚΠ, που με την σειρά της θα ενημερώνει σχετικά το Υπουργείο Εργασίας ώστε να επιληφθεί και να επιλύσει τέτοιου είδους προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αποτελεσμάτα β' σταδίου έρευνας "Covid-19 & Καρκίνος στην Ελλάδα"

12 επικίνδυνοι μύθοι για την αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θερινός εκπαιδευτικός κύκλος ανάπτυξης δεξιοτήτων συλλογών ασθενών

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Στο πλαίσιο του θερινής διάρκειας του κύκλου ενδυνάμωσης των συλλόγων ασθενών, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας υλοποιεί επτά νέα σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων από 15/06 έως 12/07. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν διαδικτυακά με δωρεάν συμμετοχή και τρίωρη διάρκεια.

Διαδικτυακή ημερίδα για τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της ΧΛΛ

ΕΟΑΧΛΛ webinar: Την Τετάρτη 23 Ιουνίου η Ελληνική Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΕΟΑΧΛΛ) θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: "Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της ΧΛΛ και υποστηρικτική φροντίδα των ασθενών". Η ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω Zoom, στις 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Ι. Βαρδακαστάνης συμμετέχει στην αυριανή Διάσκεψη για το Mέλλον της Ευρώπης

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του EDF, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης θα συμμετέχει αύριο στην εναρκτήρια ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Γνωστοποίηση ονομάτων ιατρών μελών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α

ΚΕΠΑ Γιατροί: Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο e-ΕΦΚΑ παγιώθηκε το αίτημα των ΑμεΑ για την άρση της ανωνυμίας των ιατρών των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ. και πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν το όνομα του ιατρού που εξέτασε το αίτημά τους μετά από αίτηση.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας για AstraZeneca: Οι φορείς να συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: H Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί την πολιτεία, την επιστημονική κοινότητα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμβάλουν συντεταγμένα στην υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη δεδομένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη σύμφωνα με τον ΕΜΑ ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Να διευθετηθεί οριστικά το κανονιστικό πλαίσιο των Covid-19 tests στα νοσοκομεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η έλλειψη ενός ενιαίου κανονισμού περί των υποχρεωτικών τεστ για τη νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία δημιουργεί σύγχυση και ταλαιπωρία στους ασθενείς και τους πολίτες.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14/06): Το μήνυμα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14/06), η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στέλνει το μήνυμά της τιμώντας όλους όσους προβαίνουν στην ανιδιοτελή πράξη της αιμοδοσίας.

Γιάννης Μπουκοβίνας: Έχουμε άμεση ανάγκη από ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο του πνεύμονα

Γιάννης Μπουκοβίνας ΕΟΠΕ: Tο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο του πνεύμονα είναι εστιασμένο σε τρεις βασικούς άξονες: την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την καλύτερη διαχείριση της ασθένειας.