Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΑμΣΚΠ: Συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας

ΠΟΑμΣΚΠ: Συνάντηση με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας

Συνάντηση γνωριμίας με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ -Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι κκ. Β. Μαράκα Πρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ, Α. Βρυεννίου Σύμβουλος Δημοσίων & Διεθνών σχέσεων και Δ. Ζελιαναίου Γραμματέας Διοίκησης, επισκέφθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 το Υπουργείο Εργασίας σε προγραμματισμένη συνάντηση γνωριμίας με την νέα ηγεσία του Υπουργείου. Λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης του Υφυπουργού κ. Ν. Μηταράκη την αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ υποδέχθηκε με χαρά ο Διευθυντής του γραφείου κ. Κωνταντίνος Κωστάκος.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΑμΣΚΠ ενημέρωσε για τα πάγια αιτήματα της ΠΟΑμΣΚΠ που είναι η συμπερίληψη περισσότερων μορφών της ΠΣ στον Πίνακα μη-Αναστρέψιμων Παθήσεων καθώς και η αύξηση του ελάχιστου ποσοστού αναπηρίας που αποδίδεται στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την διάγνωση (το οποίο αυτή τη στιγμή είναι 35%).

Η ΠΟΑμΣΚΠ ζήτησε από το Υπουργείο την επανεξέταση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ και ανέφερε τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες (εξέταση αναπηρίας από ιατρούς μη συναφών ειδικοτήτων, έλλειψη διαφάνειας ως προς τα στοιχεία των ιατρών που απαρτίζουν τις υγειονομικές επιτροπές, ασέβεια των μελών των υγειονομικών επιτροπών προς τους πάσχοντες).

Επίσης η ΠΟΑμΣΚΠ ζήτησε την αλλαγή της απονομής επιδομάτων βάσει κινητικής αναπηρίας, καθώς υπάρχουν πολλές «αόρατες» αναπηρίες, οι οποίες επιφέρουν αντίστοιχες δυσλειτουργίες στους πάσχοντες από ΠΣ, όμως δεν δικαιούνται επίδομα επειδή στην κινητική αναπηρία δεν έχουν ποσοστό τουλάχιστον 67%.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας των Ατόμων με ΠΣ (μέτρα διατήρησης θέσεων εργασίας, επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων κλπ).

Η ΠΟΑμΣΚΠ ενημέρωσε τον κ. Κωστάκο για την Ευρωπαϊκή οδηγία (Οδηγία Ε.Ε. 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019) με την οποία οι οικογενειακοί φροντιστές που είναι εργαζόμενοι τυγχάνουν προστασίας της εργασίας τους και ευνοϊκών ρυθμίσεων όπως επιπλέον ημέρες αδείας, ευέλικτο ωράριο κ.α.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υποσχέθηκε πως θα μελετήσει τα θέματα που κατέθεσε η ΠΟΑμΣΚΠ και δηλώνει πως έχει τη διάθεση να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πασχόντων.

Η ηγεσία του Υπουργείου αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις με σεβασμό και τρόπο ισότιμο ως προς τους άλλους πολίτες, είναι πολύ ευαισθητοποιημένη για τα προβλήματά τους και αποφασισμένη να επανεξετάσει τη λειτουργία των ΚΕΠΑ.

Η προτροπή του κ. Κωστάκου προς όλους του πάσχοντες που εξετάζονται από Υγειονομικές Επιτροπές των οποίων τα μέλη δεν επιδεικνύουν την αρμόζουσα ευπρεπή συμπεριφορά και σεβασμό, είναι να συντάσσουν έγγραφες, επίσημες, επώνυμες καταγγελίες, τις οποίες να καταθέτουν στην ΠΟΑμΣΚΠ, που με την σειρά της θα ενημερώνει σχετικά το Υπουργείο Εργασίας ώστε να επιληφθεί και να επιλύσει τέτοιου είδους προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αυτονομία

Πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τα μέλη του σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου η ανάβαση στο Πελίναιον όρος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΑμΣΚΠ: 30 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

ΠΟΑμΣΚΠ: Η παγκόσμια εκστρατεία MS Connections, με μότο “I connect – We connect” , έχει στόχο να ενδυναμώσει τα άτομα που πάσχουν μέσα από την σύνδεσή τους με τον εαυτό τους, το στενό περιβάλλον τους, την ευρύτερη Κοινωνία , την Ερευνητική και Ιατρική Κοινότητα και την Πολιτεία.

ΕΣΑμεΑ: Παράταση για τα μηχανογραφικά υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

ΕΣΑμεΑ: Μετά την παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ, παράταση πήρε η υποβολής ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2023 - 2024 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων.