Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΟΑμΣΚΠ: Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά του αυτοστιγματισμού

ΠΟΑμΣΚΠ: Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά του αυτοστιγματισμού

ΠΟΑμΣΚΠ: Στις 20/02.2024 ξεκινά ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Ενδυνάμωσης Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά του αυτοστιγματισμού (Ε.Υπ.Α) από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Ξεκινά ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Ενδυνάμωσης Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά του αυτοστιγματισμού (Ε.Υπ.Α) από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Αφορά Μέλη των πρωτοβάθμιων Συλλόγων της ΠΟΑμΣΚΠ και υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετοχής. Η Ημερομηνία έναρξης προγράμματος είναι στις 20/02/2024. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο εδώ.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι μια χρόνια αυτοάνοση νόσος που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και των οπτικών νεύρων. Εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται κατά λάθος στη μυελίνη, το προστατευτικό περίβλημα που καλύπτει τις νευρικές ίνες, προκαλώντας φλεγμονή και βλάβη.

Αυτή η βλάβη διαταράσσει την κανονική ροή των ηλεκτρικών παλμών κατά μήκος των νεύρων, οδηγώντας σε ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων που μπορεί να ποικίλλουν σε σοβαρότητα και διάρκεια. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, δυσκολία στο περπάτημα, μούδιασμα ή αδυναμία σε ένα ή περισσότερα άκρα, προβλήματα όρασης και διαταραχή συντονισμού και ισορροπίας. Η αιτία της ΣΚΠ είναι άγνωστη και, ενώ δεν υπάρχει θεραπεία, υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για τη διαχείριση των συμπτωμάτων και την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτοπαθής προϊούσα σκλήρυνση κατά πλάκας

ΣΚΠ: Το μυστήριο της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Όλοι οι πόνοι δεν είναι ίδιοι όταν πρόκειται για Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Σοβαρή σκλήρυνση κατά πλάκας προβλέπεται με τη χρήση μηχανικής μάθησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Παραβίαση του συστήματος προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ

Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται για την παραβίαση του συστήματος προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους σε προκηρύξεις για θέσεις των Ο.Τ.Α.

Συνέχιση Λειτουργίας Μικτού Κέντρου - Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα»

ΕΣΑμεΑ: Το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που λειτουργεί το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα», κάνει γνωστό ότι για την κάλυψη των κενών θέσεων δυνητικά ωφελούμενων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-συμμετοχής

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Αφιερωμένη στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Με έμπνευση τη μητρότητα και με στόχο να μην χάνεται ούτε ένα παιδί ενώ μπορεί να σωθεί, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υπήρξε μια πρωτοπόρος στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο.