Πολιτική Φαρμάκoυ

Πολλαπλή σκλήρυνση: Εγκρίθηκε η πρώτη αυτό χορηγούμενη θεραπεία

Πολλαπλή σκλήρυνση: Εγκρίθηκε η πρώτη αυτό χορηγούμενη θεραπεία

Πολλαπλή σκλήρυνση: Η πρώτη και μοναδική αυτό χορηγούμενη θεραπεία που υπόσχεται άριστα αποτελέσματα κατά της υποτροπιάζουσας σκλήρυνσης καταπλάκας εγκρίθηκε.

Η εταιρία novartis,καινοτομεί για άλλη μία φορά ,αφού κατάφερε να βρει την πρώτη και  αποτελεσματική θεραπεία η οποία θα δώσει ουσιαστική λύση στην υποτροπιάζουσα σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η θεραπεία αυτή απευθύνεται καθαρά και  μόνο σε ενήλικα άτομα και στοχεύει κατευθείαν στα Β-λεμφοκύτταρα μέσω μία ένεσης η οποία χορηγείτε από κάποιον ειδικό υγείας τουλάχιστον την πρώτη φορά.

Πιο συγκεκριμένα αυτή η νέα θεραπεία υπόσχεται

  •  Η οφατουμουμάμπη  υπόσχεται να καλύψει την τρέχουσα ανεκπλήρωτη ανάγκη για μια τροποποιητική  θεραπεία (DMT) , που συνδυάζει την ισχυρή αποτελεσματικότητα και το ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας με την ευελιξία της αυτοχορήγησης κατ’ οίκον μέσω της συσκευής αυτόματης ένεσης. 

Που βασίστηκε η μελέτη

  • Η έγκριση βασίστηκε σε δύο μελέτες Φάσης ΙΙΙ,  με επιτυχή εκπλήρωση των πρωτευόντων καταληκτικών σημείων, όπου η οφατουμουμάμπη εμφάνισε μείωση των ετήσιων υποτροπών κατά πάνω από 50% σε σύγκριση με την τεριφλουνομίδη, , που πέτυχε μείωση πάνω από 30% του σχετικού κινδύνου για την τρίμηνη επιβεβαιωμένη εξέλιξη της αναπηρίας.

Συμβολή νέας θεραπείας

  • Η οφατουμουμάμπη μπορεί να παρεμποδίσει τη νέα δραστηριότητα της νόσου σε ασθενείς με υποτροπιάζουσες μορφές πολλαπλής σκλήρυνσης (RMS), όπως καταδεικνύεται σε μια post hoc ανάλυση, σύμφωνα με την οποία σε εννιά από τους 10 ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με οφατουμουμάμπη υπήρξε απουσία οποιασδήποτε ένδειξης ενεργότητας της νόσου (NEDA-3) κατά το δεύτερο έτος της θεραπείας.

 Χώρες που εγκρίθηκε

  • Μετά την έγκριση από την ΕΕ ακολουθούν  και  άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ελβετία, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και η Ιαπωνία.

Έγκριση από Ευρωπαική επιτροπή

  • Την 1η Απριλίου 2021 στην Αθήνα, Η Novartis ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την οφατουμουμάμπη για τη θεραπεία υποτροπιάζουσων μορφών πολλαπλής σκλήρυνσης (RMS).

Πως χορηγείται στον οργανισμό

  •  Η οφατουμουμάμπη είναι η πρώτη θεραπεία έναντι των Β-κυττάρων, που επιτρέπει  αυτοχορήγηση κατ’ οίκον, μία φορά τον μήνα, με τη βοήθεια της συσκευής αυτόματης ένεσης τύπου πένας Sensoready® και μπορεί να αποτελέσει θεραπευτική επιλογή πρώτης εκλογής για ασθενείς με RMS3.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Aurora nails: Η απόλυτη τάση για τα νύχια

Καρδιακές παθήσεις πρόληψη: Έτσι θα έχετε υγιή εγκυμοσύνη

Σωστή διατροφή: Tips για σωστές εφαρμογές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

K. Παπαγιάννης- Novartis Hellas : Ανάγκη η ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας

Η Novartis Hellas στηρίζει πρωτοβουλίες με στόχο την οικοδόμηση του υγειονομικού οικοσυστήματος του 21ου αιώνα. Ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, συμμετείχε στο9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στο πάνελ με τίτλο “Future-Proofing Businesses, Humans, Tech, and Innovation at Scale” και αναφέρθηκε στην ανάγκη μετασχηματισμού των εταιρειών με στόχο την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας.

Επενδυτικό  clawback : Εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ για τα έτη 2024 -2025

Ευχάριστα νέα για την φαρμακοβιομηχανία καθώς δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για  δικαιούχους επιχειρήσεις για το συμψηφισμό αυτόματης επιστροφής φαρμακευτικής δαπάνης στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τα έτη 2024 -2025 η οποία ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ . Πληροφορίες σχετικά με την δράση παρέχονται από το φορέα υλοποίησης, την γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, gsri.gov.gr Η […]

Ολ. Παπαδημητρίου (ΣΦΕΕ): Η συμπίεση του data protection θα οδηγήσει σε μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης

Ο κλάδος της φαρμακευτικής καινοτομίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στενάζει από την υποχρηματοδότηση αλλά οι κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα ή σχεδόν τίποτα για να διασφαλίσουν τον εξορθολογισμό της ζήτησης, ανέφερε ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Bristol Myers Squibb :Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεκτείνει την έγκριση του luspatercept

Τέταρτη εγκεκριμένη ένδειξη στην Ευρώπη για το luspatercept, μία πρώτη στην κατηγορία της, θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με σχετιζόμενη με νόσο αναιμία και η πρώτη θεραπεία που καταδεικνύει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έναντι της εποετίνης άλφα σε μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα χαμηλότερου κινδύνου