ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι έρευνες δίνουν λύσεις

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Οι έρευνες δίνουν λύσεις

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Μία πολύ σοβαρή πάθηση η οποία προσβάλλει πολλά και διαφορετικά όργανα του σώματος, προσπαθεί να βρεί την λύση της μέσω διαφόρων επιστημονικών ερευνών.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια χρόνια πάθηση που συνθλίβει το 2,8 εκατομμύρια των ανθρώπων παγκοσμίως. Ενώ οι επιλογές θεραπείας προς το παρόν είναι περιορισμένες. Οι ερευνητές θεωρούν ότι το MS είναι μια αυτοάνοση διαταραχή. Αυτός ο τύπος ασθένειας προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και γι αυτό επιτίθεται σε υγιή κύτταρα.

Πως δημιουργείτε η σκλήρυνση κατά πλάκας

  • Στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, το ανοσοποιητικό σύστημα κάνει επίθεση στην θήκη μυελίνης το οποίο περιβάλλει τα νευρικά κύτταρα. Η επίθεση προκαλεί βλάβες και με την πάροδο του χρόνου οδηγούν σε μειωμένη λειτουργία.

Συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας

  • Ένα άτομο με σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να εμφανίσει μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, ζάλη, ίλιγγο και πολλά άλλα.

Τύποι σκλήρυνσης κατά πλάκας

Τρεις είναι οι τύποι της σκλήρυνσης κατά πλάκας:

  1. Κλινικά απομονωμένο σύνδρομο υποτροπιάζουσα-αποχώρηση (CSI).
  2. Πρωτογενής προοδευτική σκλήρυνση κατά πλάκας.
  3. Δευτερογενής προοδευτική σκλήρυνση κατά πλάκας.
  •  Τα άτομα με CIS δεν έχουν απαραίτητα σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά η εμφάνιση ενός επεισοδίου μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι της πάθησης. Οπότε καλό θα είναι να προσέχετε πολύ και να απευθύνεστε σε ειδικούς από το πρώτο σύμπτωμα.

Θεραπεία σκλήρυνσης κατά πλάκας

Η θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας αποτελείται από τους ακόλουθους παράγοντες:

  •  Διεπιστημονική φροντίδα, όπου αναζητούνται λύσεις και να αναλύονται μελέτες .
  • Αποκατάσταση των φαρμάκων τροποποίησης ασθενειών.
  • Εναλλακτικές θεραπείες .

Οι επιστήμονες δεν κατανοούν πλήρως τους παράγοντες κινδύνου που δημιουργεί η σκλήρυνση κατά πλάκας καθώς και ούτε τους μηχανισμούς της κατάστασης, ώστε να βρεθεί άκρη με τις μελέτες. Ωστόσο, σημειώνουν νέα πρόοδο στην αναζήτηση απαντήσεων και βελτιώσεων στη θεραπεία, σε μία προσπάθεια να βρουν λύσεις η έστω απαλλάξουν τους προσβληθέντες από την ασθένεια, εξασφαλίζοντας τους πιο ποιοτική ζωή.

Ακολουθεί συμβουλευτικό βίντεο για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να απογειωθείτε

Φροντίδα εαυτός: Το ρείκι σας δείχνει τον δρόμο

Η ενδιαφέρουσα συνέχεια της σειράς "8 Λέξεις" με τρία επεισόδια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνω των 50 που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνια

Άνια: Άτομα που κοιμούνται τακτικά για έξι ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ στη μέση ηλικία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άνοια σε σχέση με εκείνους που συνήθως καταφέρνουν να κοιμηθούν επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη για την ασθένεια.

Οι άνθρωποι που δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικοί είναι συνήθως πιο δημιουργικοί

Ψυχολογία: Οι ακοινώνητοι άνθρωποι που επιλέγουν να μένουν μόνοι τους επειδή το απολαμβάνουν, έχουν συνήθως μεγαλύτερη δημιουργικότητα από το μέσο άνθρωπο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Θάλασσα Ζωή: Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρόνια πριν, ακέφαλα θαλάσσια πλάσματα που έμοιαζαν με φύλλα κατοικούσαν τις αρχέγονες θάλασσες. Παρόλο που αυτά τα αρχέγονα ζώα δεν έμοιαζαν με εμάς, μερικά από τα πιο σημαντικά γονίδια μας μπορεί να είναι "λείψανα" ηλικίας 555 εκατομμυρίων ετών αυτών τα χαμένων πλασμάτων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Εμβόλιαn κορωνοϊός : Πόσο διαρκεί η προστασία που παρέχουν

Εμβόλια κορωνοϊός : Με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων είναι τουλάχιστον τρεις μήνες.  Στην πραγματικότητα αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το πόσο θα είναι αυτό, καθώς ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο.

Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονών

Μια νέα εξήγηση πίσω από τη θετική επίδραση μια διατροφής μεσογειακού τύπου στη ρύθμιση της φλεγμονής ανέδειξε πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.