Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Νέα σειρά Podcasts από τη Sanofi Ελλάδας με θέμα την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Νέα σειρά Podcasts από τη Sanofi Ελλάδας με θέμα την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Νέα σειρά Podcasts από τη Sanofi Ελλάδας για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Μία καινούργια πρωτοβουλία σχετικά με τον τομέα της Νευρολογίας εγκαινίασε πρόσφατα η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας. Πρόκειται για μία σειρά podcasts με θέμα την Πολλαπλή Σκλήρυνση, τα οποία έχουν σκοπό, σύντομα αλλά περιεκτικά, να προσφέρουν τόσο στους ασθενείς και τους φροντιστές τους, όσο και στο ευρύ κοινό, σημαντικές πληροφορίες για τη νόσο και τρόπους για την καλύτερη διαχείρισή της. Τα δύο πρώτα επεισόδια είναι ήδη διαθέσιμα στο εταιρικό κανάλι Νευρολογίας της Sanofi Ελλάδας στο Spotify καθώς και στην εταιρική ιστοσελίδα.

Σε κάθε επεισόδιο της σειράς, ένας διακεκριμένος επιστήμονας, με μακρόχρονη εμπειρία στη διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, παρουσιάζει αναλυτικά μία διαφορετική πτυχή της νόσου, τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζει την καθημερινότητα των ασθενών, τις εξελίξεις ως προς τη θεραπευτική αντιμετώπισή της, καθώς επίσης και την ουσιαστική συμβολή των ίδιων των ασθενών στην πιο αποτελεσματική διαχείρισή της.

Ειδικότερα, η θεματολογία του πρώτου επεισοδίου εστιάζει στην υγεία του εγκεφάλου και τη σημασία της εξάσκησης των γνωσιακών λειτουργιών για την καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου. Ο ακροατής έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί με απλό και εύληπτο τρόπο για τους παθογενετικούς μηχανισμούς της νόσου, αλλά και πώς η εκμάθηση νέων δραστηριοτήτων, η παροχή ερεθισμάτων και η εξάσκηση της μνήμης βοηθούν τους ασθενείς να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ταυτόχρονα, αποτυπώνεται η αισιοδοξία της επιστημονικής κοινότητας για τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν συντελέσει καταλυτικά στην έκβαση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, επιβραδύνοντας, σε πολλές περιπτώσεις, την εξέλιξή της. Κάθε άτομο που έχει λάβει διάγνωση με Πολλαπλή Σκλήρυνση παρακινείται «να μην εγκαταλείπει τη ζωή του και να ακολουθήσει τα όνειρά του», όπως ακούμε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

  • Στο δεύτερο επεισόδιο αναλύεται η σημασία της σωματικής άσκησης στη διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Καταρρίπτοντας την αντίληψη ότι τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση δε μπορούν να ασκούνται, η συζήτηση αναπτύσσεται γύρω από τη συμβολή της φυσικής δραστηριότητας στη διατήρηση της λειτουργικότητας του νευρικού συστήματος και τα οφέλη για τους ασθενείς, καθώς όπως δείχνουν πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, η συστηματική και κατάλληλη για κάθε ασθενή άσκηση, έχει τη δυναμική να αμβλύνει τα συμπτώματα και να αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης της νόσου. Συγκεκριμένα, η μακροχρόνια άσκηση, επιπλέον των υπόλοιπων θεραπευτικών παρεμβάσεων, φαίνεται πως συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης που συνεπάγεται η νόσος, αλλά και στη διατήρηση της καλής γνωσιακής λειτουργίας, βελτιώνοντας τη συγκέντρωση, τη μνήμη και την ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών, επιτρέποντας, εν τέλει, στους ασθενείς τη δυνατότητα μίας βελτιωμένης ποιότητας ζωής. Ταυτόχρονα επισημαίνεται και το πρόσθετο όφελος που επιφέρει η τακτική άσκηση στην ψυχική υγεία και την κοινωνική ζωή των ασθενών.

Περισσότεροι από 15.000 ασθενείς στην Ελλάδα πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση, μία χρόνια φλεγμονώδη απομυελινωτική νόσο του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, που ενέχει σημαντικό κίνδυνο αναπηρίας εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Η νόσος εκδηλώνεται όταν λόγω πολλαπλών παραγόντων που δεν έχουν ακόμη πλήρως διευκρινιστεί, το ίδιο το ανοσολογικό σύστημα επιτίθεται στο περίβλημα των νευρικών κυττάρων, προκαλεί φλεγμονή και τα καταστρέφει. Τα συμπτώματα της νόσου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από έντονη κόπωση, απώλεια ή αλλαγές της αίσθησης, όπως μούδιασμα στα άκρα, δυσκολία στην κίνηση έως και παράλυση, διαταραχές όρασης ή γνωσιακές δυσλειτουργίες όπως βραδύτητα στην επεξεργασία πληροφοριών. Η Πολλαπλή Σκλήρυνση επηρεάζει κάθε άτομο διαφορετικά, καθιστώντας απαραίτητη την έγκαιρη, εξατομικευμένη και ολιστική αντιμετώπισή της

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα Επικεφαλής Επικοινωνίας της Sanofi Ελλάδας

Νίκος Χαλαράκης στο healthweb: Η Ατοπική Δερματίτιδα δεν είναι ένα απλό έκζεμα αλλά μια πολύπλοκη νόσος

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το PhARMA Innovation Forum Greece

Η Ευγενία Λιονή αναλαμβάνει νέο ρόλο στην Sanofi

28 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συμμετοχή στο "Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου"

Sanofi Ελλάδας υποστηρίζει την ψυχική υγεία των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Sanofi: Ενίσχυση της καινοτομίας και της επένδυσης στην Ελλάδα για τα σπάνια νοσήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η DEMO «άνοιξε τις πόρτες της» στο ΕΚΠΑ

Τις «πόρτες» της στο ΕΚΠΑ άνοιξε, για ακόμη μια φορά, η DEMO, υποδεχόμενη 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος «Οργανική Σύνθεση & Οργανική Χημεία».

Στην τελική φάση η εθελοντική επιστημονική αποστολή στην Μαδαγασκάρη από τους παιδιάτρους Β. Ελλάδος

Στην φάση της τελικής προετοιμασίας εισέρχονται τα μέλη της αποστολής «φροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης» της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, καθώς στις 7 Αυγούστου αναχωρούν για την Τουλεάρ προκειμένου να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής.

Πεζοπορία στο Δάσος Υμηττού με μήνυμα αισιοδοξίας για τον καρκίνο του προστάτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που έτρεξε η Astellas Ελλάδος με την υποστήριξη της ΕΛΛΟΚ.Συνδυάζοντας τον συμβολισμό με την ελπίδα, η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου επελέγη για την κορύφωση των δράσεων της καμπάνιας.

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Ένα νέο σκεύασμα για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας και τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. 

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Close Icon