Editorial

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αποπομπή προέδρου ΕΚΑΠΤΥ : Πρωτοφανείς καταγγελίες για σκάνδαλο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αποπομπή προέδρου ΕΚΑΠΤΥ : Πρωτοφανείς καταγγελίες για σκάνδαλο

Της Νικολέτα Ντάμπου

Πρωτοφανής καταγγελίες από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΚΑΠΤΥ . Ο κ. Χάρης Παπαδάκης αποπέμφθηκε από τον υπουργό υγείας μετά από μία καταγγελία – ανοικτή επιστολή η οποία ήταν αναρτημένη μέχρι χθες αργά το απόγευμα στο site του ΕΚΑΠΤΥ www.ekapty.gr/category/news/, και είχε δημοσιευθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στην κατηγορία τα Νέα , ωστόσο την κατέβασαν χθες το βράδυ .

Εμείς έχουμε κρατήσει την επιστολή και σε αυτήν υποστηρίζει ο κ. Χάρης Παπαδάκης ότι είχε προειδοποιήσει με επιστολές που είχε στείλει στον Υπουργό Υγείας ότι ο ΕΟΦ και η πρόεδρος του επιδιώκουν την εξαφάνιση του ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ με την τακτική που εφαρμόζουν , προκειμένου να αποσιωπήσουν , τόσο τις δικές τους ευθύνες για έκνομες πράξεις της προηγούμενης διοίκησης , όσο και την αποφυγή δίωξης της, ώστε να αξιολογήσει ο υπουργός , ενδελεχέστερα τις εισηγήσεις τους αναφορικά με το ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ.

Ενώ, τονίζει ότι ‘’ Σας είχα προειδοποιήσει ότι πιέζομαι να δεχτώ να συνεργήσω στην αποσιώπηση της κατάχρησης πόρων του Υπουργείων Εξωτερικών , της έγκρισης και διαχείρισης επιδοτήσεων προσχηματικών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ , της απώλειας πόρων του ίδιου του φορέα εξ αιτίας κακοδιαχείρισης , της έκδοσης Πλαστών και παραποιημένων πιστοποιητικών προς Τουρκικές εταιρείες , της έκδοσης δεκάδων ατεκμηρίωτων και πλαστών γνωμοδοτήσεων για τιμές ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς την ΕΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ , που ο πλειοψηφών μέτοχος ΕΟΦ κατά την Γενική Συνέλευση του 2015 προσπάθησε να συγκαλύψει ‘’

Στην συνέχεια και μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΕΚΑΠΤΥ κ. Χάρης Παπαδάκης ότι η πίεση απέναντι του για την αποσάθρωση του ΕΚΑΠΤΥ εντάθηκε και υπογραμμίζει ότι ασκήθηκε τόση βία επάνω του , που ούτε από εχθρό δεν θα περίμενε , τονίζοντας ‘’ Και όχι μόνο επάνω μου ‘’

Επιπρόσθετα , ενημερώνει τον Υπουργό Υγείας ότι έχει τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια περιούσια του ΕΚΑΠΤΥ που έχει την δυνατότητα να απασχολήσει δεκάδες επιστήμονες αλλά και να πρωταγωνιστήσει στην διαδικασία παραγωγής οικονομιών κλίμακος στην Δημόσια Υγεία . ‘’ Και εσείς το έχετε αφήσει απροστάτευτο , έρμαιο της τύχης του που του επιφύλαξαν οι έκνομοι του παρελθόντος ‘’ αναφέρει χαρακτηριστικά . Τέλος ο κ. Παπαδάκης αφήνει στον υπουργό όλο το υλικό μαζί με όποιες αποδείξεις που κατά την διάρκεια αυτών των 18 μηνών περισυνελέγησαν και κατατεθεί άμεσα μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία του Άρείου Πάγου και προς την Γενική Γραμματεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς για να καταδειχθεί ποιος πραγματικά είναι ίδιος με τους έκνομους και ποιος, όχι , όπως γράφει , διότι είναι ιστορικά και διαλεκτικά αληθές ότι δεν είναι όλοι ίδιοι . Αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι έτσι θα προσδιορισθεί και το νόημα του αιτήματος του για την παραίτηση του, είτε της αναγκαστικής εκ μέρους του υπουργείου παύσης του .Ώστε να αξιολογηθεί τελεσίδικα και η ιδιοσυστασία της ανομοιότητας .

Τα παραπάνω αποτελούν δικαίωση των όσων σας έχουμε γράψει και αποτελούν στοιχεία  αποκλειστικού ρεπορτάζ του www.healthweb.gr στις 20-12-2016 ( Διαβάστε εδώκαι στις 12-1-2017Διαβάστε εδώ ), για απευθείας αναθέσεις που σοκάρουν στο ΙΦΕΤ και ΕΟΦ ( Διαβάστε εδώ ) , για σκάνδαλα σαν αυτά και του ΚΕΕΛΠΝΟ που μετακομίζουν σήμερα ανατολικά και νοτιότερα . Γράφει στην επιστολή του ο κ. Παπαδάκης ότι του πρότειναν να δεχθεί ψεύτικές επιχορηγήσεις όπως σε άλλη ΑΕ που εποπτεύει. Μήπως αναφέρεται στην Α.Ε που βρίσκεται ανατολικά της Αττικής και για την οποία γράφουμε ; Η δικαίωση στο ρεπορτάζ μας έρχεται με τον πιο επίσημο τρόπο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΚΑΠΤΥ κ. Χάρη Παπαδάκη ο οποίος , επίσης, γράφει στην επιστολή του ότι έχει μαζέψει στοιχεία τους τελευταίους 18 μήνες και για τα οποία θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και προς την Γενική Γραμματεία Διαφθοράς .

Να περιμένουμε ότι θα πέσει άπλετο φως σε αυτές τις υποθέσεις ή ένα τεράστιο πέπλο που θα τα καλύψει όλα ;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί δεν έγινε ανατιμολόγηση στα είδη πρόσθετης περίθαλψης του άρθρου 15 του ΕΚΠΥ-ΕΟΠΥΥ ;

Σιγή ιχθύος από το ΥΥΚΑ,ΕΟΦ & ΕΚΑΠΤΥ για τους επικίνδυνους απινιδωτές.Της Νικολέτας Ντάμπου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι γόρδιοι δεσμοί του ΕΣΥ

Είναι σε όλους πλέον φανερό ότι το ΕΣΥ κάθε μέρα καταρρέει. Όχι γιατί το γράφουμε εμείς αλλά γιατί το διαπιστώνουν οι ασθενείς όταν προσέρχονται στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.

Έρχεται συμμετοχή των ασθενών στα ιατροτεχνολογικά;

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πρόσφατα σε συνέδριο ότι ο λήπτης υπηρεσιών υγείας θα συμμετέχει στην αγορά ιατροτεχνολογικών ‘’ Εφόσον δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός. « Δεν υπάρχει λύση.» , τόνισε.

Κρίσιμα ερωτήματα πριν ξεκινήσει η προμήθεια του υγειονομικού εξοπλισμού από το RRF

Θέτουμε κρίσιμα ερώτημα πριν ξεκινήσει η προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού από το RRF για τη μεταρρύθμιση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης , ώστε να μην υπάρχει και νέα σπατάλη, ως συνήθως.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.