Editorial

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αποπομπή προέδρου ΕΚΑΠΤΥ : Πρωτοφανείς καταγγελίες για σκάνδαλο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αποπομπή προέδρου ΕΚΑΠΤΥ : Πρωτοφανείς καταγγελίες για σκάνδαλο

Της Νικολέτα Ντάμπου

Πρωτοφανής καταγγελίες από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΚΑΠΤΥ . Ο κ. Χάρης Παπαδάκης αποπέμφθηκε από τον υπουργό υγείας μετά από μία καταγγελία – ανοικτή επιστολή η οποία ήταν αναρτημένη μέχρι χθες αργά το απόγευμα στο site του ΕΚΑΠΤΥ www.ekapty.gr/category/news/, και είχε δημοσιευθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στην κατηγορία τα Νέα , ωστόσο την κατέβασαν χθες το βράδυ .

Εμείς έχουμε κρατήσει την επιστολή και σε αυτήν υποστηρίζει ο κ. Χάρης Παπαδάκης ότι είχε προειδοποιήσει με επιστολές που είχε στείλει στον Υπουργό Υγείας ότι ο ΕΟΦ και η πρόεδρος του επιδιώκουν την εξαφάνιση του ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ με την τακτική που εφαρμόζουν , προκειμένου να αποσιωπήσουν , τόσο τις δικές τους ευθύνες για έκνομες πράξεις της προηγούμενης διοίκησης , όσο και την αποφυγή δίωξης της, ώστε να αξιολογήσει ο υπουργός , ενδελεχέστερα τις εισηγήσεις τους αναφορικά με το ΕΚΑΠΤΥ ΑΕ.

Ενώ, τονίζει ότι ‘’ Σας είχα προειδοποιήσει ότι πιέζομαι να δεχτώ να συνεργήσω στην αποσιώπηση της κατάχρησης πόρων του Υπουργείων Εξωτερικών , της έγκρισης και διαχείρισης επιδοτήσεων προσχηματικών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ , της απώλειας πόρων του ίδιου του φορέα εξ αιτίας κακοδιαχείρισης , της έκδοσης Πλαστών και παραποιημένων πιστοποιητικών προς Τουρκικές εταιρείες , της έκδοσης δεκάδων ατεκμηρίωτων και πλαστών γνωμοδοτήσεων για τιμές ιατροτεχνολογικών προϊόντων προς την ΕΠΥ και τον ΕΟΠΥΥ , που ο πλειοψηφών μέτοχος ΕΟΦ κατά την Γενική Συνέλευση του 2015 προσπάθησε να συγκαλύψει ‘’

Στην συνέχεια και μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΕΚΑΠΤΥ κ. Χάρης Παπαδάκης ότι η πίεση απέναντι του για την αποσάθρωση του ΕΚΑΠΤΥ εντάθηκε και υπογραμμίζει ότι ασκήθηκε τόση βία επάνω του , που ούτε από εχθρό δεν θα περίμενε , τονίζοντας ‘’ Και όχι μόνο επάνω μου ‘’

Επιπρόσθετα , ενημερώνει τον Υπουργό Υγείας ότι έχει τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια περιούσια του ΕΚΑΠΤΥ που έχει την δυνατότητα να απασχολήσει δεκάδες επιστήμονες αλλά και να πρωταγωνιστήσει στην διαδικασία παραγωγής οικονομιών κλίμακος στην Δημόσια Υγεία . ‘’ Και εσείς το έχετε αφήσει απροστάτευτο , έρμαιο της τύχης του που του επιφύλαξαν οι έκνομοι του παρελθόντος ‘’ αναφέρει χαρακτηριστικά . Τέλος ο κ. Παπαδάκης αφήνει στον υπουργό όλο το υλικό μαζί με όποιες αποδείξεις που κατά την διάρκεια αυτών των 18 μηνών περισυνελέγησαν και κατατεθεί άμεσα μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία του Άρείου Πάγου και προς την Γενική Γραμματεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς για να καταδειχθεί ποιος πραγματικά είναι ίδιος με τους έκνομους και ποιος, όχι , όπως γράφει , διότι είναι ιστορικά και διαλεκτικά αληθές ότι δεν είναι όλοι ίδιοι . Αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι έτσι θα προσδιορισθεί και το νόημα του αιτήματος του για την παραίτηση του, είτε της αναγκαστικής εκ μέρους του υπουργείου παύσης του .Ώστε να αξιολογηθεί τελεσίδικα και η ιδιοσυστασία της ανομοιότητας .

Τα παραπάνω αποτελούν δικαίωση των όσων σας έχουμε γράψει και αποτελούν στοιχεία  αποκλειστικού ρεπορτάζ του www.healthweb.gr στις 20-12-2016 ( Διαβάστε εδώκαι στις 12-1-2017Διαβάστε εδώ ), για απευθείας αναθέσεις που σοκάρουν στο ΙΦΕΤ και ΕΟΦ ( Διαβάστε εδώ ) , για σκάνδαλα σαν αυτά και του ΚΕΕΛΠΝΟ που μετακομίζουν σήμερα ανατολικά και νοτιότερα . Γράφει στην επιστολή του ο κ. Παπαδάκης ότι του πρότειναν να δεχθεί ψεύτικές επιχορηγήσεις όπως σε άλλη ΑΕ που εποπτεύει. Μήπως αναφέρεται στην Α.Ε που βρίσκεται ανατολικά της Αττικής και για την οποία γράφουμε ; Η δικαίωση στο ρεπορτάζ μας έρχεται με τον πιο επίσημο τρόπο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΚΑΠΤΥ κ. Χάρη Παπαδάκη ο οποίος , επίσης, γράφει στην επιστολή του ότι έχει μαζέψει στοιχεία τους τελευταίους 18 μήνες και για τα οποία θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και προς την Γενική Γραμματεία Διαφθοράς .

Να περιμένουμε ότι θα πέσει άπλετο φως σε αυτές τις υποθέσεις ή ένα τεράστιο πέπλο που θα τα καλύψει όλα ;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί δεν έγινε ανατιμολόγηση στα είδη πρόσθετης περίθαλψης του άρθρου 15 του ΕΚΠΥ-ΕΟΠΥΥ ;

Σιγή ιχθύος από το ΥΥΚΑ,ΕΟΦ & ΕΚΑΠΤΥ για τους επικίνδυνους απινιδωτές.Της Νικολέτας Ντάμπου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσοκομεία : Το Υπ. Υγείας ‘ πάγωσε’ την χρηματοδότηση του ΙΦΕΤ για προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους;

Το Υπουργείο Υγείας  έχει καθυστερήσει  τέσσερις μήνες την χρηματοδότηση του ΙΦΕΤ , για την  προμήθεια των  φαρμάκων υψηλού κόστους στα  δημόσια νοσοκομεία .

Γιατί καθυστερούν τα εμβόλια, τι φταίει; Υπάρχει λύση;

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή καλούσε τον Απρίλιο τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση σε βασικά φάρμακα κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πανδημία είχε αναδείξει σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά στην διασφάλιση του εφοδιασμού με τα αναγκαία κρίσιμα φάρμακα, καθώς και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία τέτοια πανδημία στην αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμάκων στην ΕΕ.

Φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα : Η αναζήτηση της αποτελεσματικότητας είναι η μόνη επιλογή

Η φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα, μετά την ραγδαία αύξηση των φαρμακευτικών  δαπανών την δεκαετία του 1990 μέχρι και το  2007 καθώς αυξάνονταν  με πολύ ταχύτερο ρυθμό από το ΑΕΠ ,έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια για να περιορίσει τις φαρμακευτικές δαπάνες, μειώνοντας τις τιμές και  μετατοπίζοντας μέρος του κόστους ,ειδικότερα στους ασθενείς. 

Πότε θα έρθουν πραγματικά τα εμβόλια covid-19 στην Ελλάδα;

Η κλινική αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον κορωνοϊό, διαφαίνεται ότι θα βοηθήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, να ανταπεξέλθει στις δυσάρεστες και θανατηφόρες συνέπειες της πανδημίας .