Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Ο Μπάιντεν λέει ότι τα σχολεία «θα έπρεπε πιθανώς όλα να είναι ανοιχτά» το φθινόπωρο

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Ο Μπάιντεν λέει ότι τα σχολεία «θα έπρεπε πιθανώς όλα να είναι ανοιχτά» το φθινόπωρο

"Κάθε περιοχή είναι διαφορετική, και - έτσι νομίζω ότι πρέπει να ακούσουμε τους εμπειρογνώμονες και την επιστήμη, και έπειτα οι περιοχές πρέπει να αποφασίσουν."

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Ο Μπάιντεν είπε ότι δεν υπάρχουν «τεράστια στοιχεία» για υψηλή μετάδοση κορωνοϊού μεταξύ των μαθητών. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι  τα σχολεία θα πρέπει “πιθανότατα να είναι ανοιχτά” αυτό το φθινόπωρο “με βάση την επιστήμη και τα CDC.” Ο πρόεδρος, ο οποίος εμφανίστηκε στο NBC News , σηματοδοτώντας την 100ή του ημέρα στο γραφείο του, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν τεράστια στοιχεία ότι υπάρχει μεγάλη μετάδοση μεταξύ αυτών των νέων». Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν εμβόλια COVID-19 σε παιδιά, αλλά μόνο το εμβόλιο δύο δόσεων Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson έλαβαν άδεια έκτακτης ανάγκης για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η Pfizer τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι μια δοκιμή της Φάσης 3 που αφορούσε το εμβόλιο κορωνοϊού σε εφήβους 12 έως 15 βρέθηκε να είναι ασφαλής και 100% αποτελεσματική, αλλά δεν είναι σαφές πότε η FDA θα ενεργήσει για την επέκταση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

EUA. Ηεταιρεία δοκιμάζει επίσης το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 11 ετών. Η Moderna έχει επίσης ξεκινήσει τις δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών και είπε ότι θα περίμεναν να δουν έγκριση για αυτήν την ηλικιακή ομάδα μέχρι το φθινόπωρο.

Ο Δρ Anthony Fauci, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προειδοποίησε ότι τα μικρότερα παιδιά πιθανότατα δεν θα δουν ένα εμβόλιο έως το 2022, αλλά επίσης πρόσφατα είπε ότι τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στην προσωπική τους μάθηση “χωρίς απαραίτητα να έχουν εμβολιαστεί όλοι, όλοι οι εκπαιδευτικοί όλοι οι μαθητές.”

“Η προεπιλογή πρέπει να είναι, και ήταν εδώ και αρκετό καιρό, ότι όσο καλύτερα μπορούμε, πρέπει να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε τα παιδιά στο σχολείο όσο πιο γρήγορα μπορούμε και να τα κρατήσουμε στα σχολεία”, δήλωσε ο Fauci στον Neil Cavuto της Fox News, τον προηγούμενο μήνα. Νωρίτερα φέτος, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κυκλοφόρησαν έναν οδηγό «επιχειρησιακής στρατηγικής» για τα σχολεία K-12, ο οποίος έκτοτε έχει ενημερωθεί ώστε να αντικατοπτρίζει ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα 2 μέτρα χώρου μεταξύ των μαθητών για όσο διάστημα υπάρχει καθολική χρήση μάσκας.

Ωστόσο, σε κοινότητες όπου η μετάδοση κορωνοϊού είναι υψηλή, η υπηρεσία συνιστά στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα “εάν δεν είναι δυνατή η ομάδα”. “Αυτή η πρόταση οφείλεται στο ότι η δυναμική μετάδοσης COVID-19 είναι διαφορετική στους μεγαλύτερους μαθητές – δηλαδή, είναι πιο πιθανό να εκτεθούν στον ιό SARS-CoV-2 και να τον διαδώσουν από ότι τα μικρότερα παιδιά”, αναφέρουν οι επικαιροποιημένες οδηγίες.

Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, η οποία εμφανίστηκε επίσης την Παρασκευή “Σήμερα”, ρωτήθηκε για τη σύγκρουση μεταξύ των σωματείων και των περιοχών των δασκάλων και αν πίστευε ότι ήρθε η ώρα για τους μαθητές να επιστρέψουν αυτοπροσώπως μαθαίνοντας την πτώση του. “Νομίζω ότι εξαρτάται – ξέρετε, παρακολουθούμε την επιστήμη και τι λένε τα Kέντρα Ελέγχου και Πρόληψης ΝοσημάτωνCDC”, απάντησε.

“Κάθε περιοχή είναι διαφορετική, και – έτσι νομίζω ότι πρέπει να ακούσουμε τους εμπειρογνώμονες και την επιστήμη, και έπειτα οι περιοχές πρέπει να αποφασίσουν.” Τα CDC κυκλοφόρησαν επίσης πρόσφατα ενημερωμένη καθοδήγηση για πλήρως εμβολιασμένα άτομα, αλλά εξακολουθούν να συνιστούν μάσκες και κοινωνική απόσταση ενώ βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πιθανός ο εμβολιασμός μαθητών πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά δηλώνει η κα Παπαευαγγέλου

Προσπάθειες Μπάιντεν για το πλήρες άνοιγμα των σχολείων

Οι μαθητές λυκείου στις ΗΠΑ αισθάνονται την αίσθηση της φυσιολογικότητας μετά το άνοιγμα του εμβολίου COVID στις ηλικίες 16 & 17

Σπάνια η μετάδοση της COVID-19 σε σχολεία με κάλυψη, απόσταση και ανίχνευση επαφών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ

Περαιτέρω κονδύλια έκτακτης βοήθειας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατέθηκαν μέσω των νόμων “Φροντίζει” CARES και “Συμπληρωματικές πιστώσεις για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τον κορωνοϊό”  CRRSA.

Η Κίνα υπόσχεται να "πολεμήσει" κατά των "αντικινεζικών" επικριτών που ισχυρίζονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στα τελευταία λεπτά της τελευταίας ημέρας της θητείας της, στις 31 Αυγούστου, το γραφείο της Μισέλ Μπατσελέτ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εξέδωσε έκθεση στην οποία κατηγορεί την Κίνα για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των Ουιγούρων και άλλων κυρίως μουσουλμανικών εθνοτικών ομάδων.

Το πρόγραμμα στέγασης αστέγων της εποχής της πανδημίας τελειώνει στο Ντένβερ, στέλνοντας κάποιους πίσω στους δρόμους

Ο Ντόναλντ Γουάιτχεντ, εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Συνασπισμού για τους Αστέγους, δήλωσε ότι, αν και είναι λυπηρό να βλέπει κανείς να κλείνουν οι προσωρινές κατοικίες σε ξενοδοχεία, παρείχε ένα σημαντικό σχέδιο για τους υποστηρικτές των αστέγων σε όλη τη χώρα.

Είκοσι επτά νεκροί στην Κίνα μετά την ανατροπή λεωφορείου καραντίνας COVID-19 σε ορεινό δρόμο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την πολιτική Zero-COVID της Κίνας ως "μη βιώσιμη", λέγοντας ότι οι πρόσφατες παραλλαγές του ιού είναι πολύ μεταδοτικές για να επιτύχουν οι πολιτικές καραντίνας.