Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Ο Μπάιντεν λέει ότι τα σχολεία «θα έπρεπε πιθανώς όλα να είναι ανοιχτά» το φθινόπωρο

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Ο Μπάιντεν λέει ότι τα σχολεία «θα έπρεπε πιθανώς όλα να είναι ανοιχτά» το φθινόπωρο

"Κάθε περιοχή είναι διαφορετική, και - έτσι νομίζω ότι πρέπει να ακούσουμε τους εμπειρογνώμονες και την επιστήμη, και έπειτα οι περιοχές πρέπει να αποφασίσουν."

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Ο Μπάιντεν είπε ότι δεν υπάρχουν «τεράστια στοιχεία» για υψηλή μετάδοση κορωνοϊού μεταξύ των μαθητών. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι  τα σχολεία θα πρέπει “πιθανότατα να είναι ανοιχτά” αυτό το φθινόπωρο “με βάση την επιστήμη και τα CDC.” Ο πρόεδρος, ο οποίος εμφανίστηκε στο NBC News , σηματοδοτώντας την 100ή του ημέρα στο γραφείο του, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν τεράστια στοιχεία ότι υπάρχει μεγάλη μετάδοση μεταξύ αυτών των νέων». Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν εμβόλια COVID-19 σε παιδιά, αλλά μόνο το εμβόλιο δύο δόσεων Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson έλαβαν άδεια έκτακτης ανάγκης για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η Pfizer τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι μια δοκιμή της Φάσης 3 που αφορούσε το εμβόλιο κορωνοϊού σε εφήβους 12 έως 15 βρέθηκε να είναι ασφαλής και 100% αποτελεσματική, αλλά δεν είναι σαφές πότε η FDA θα ενεργήσει για την επέκταση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

EUA. Ηεταιρεία δοκιμάζει επίσης το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 11 ετών. Η Moderna έχει επίσης ξεκινήσει τις δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών και είπε ότι θα περίμεναν να δουν έγκριση για αυτήν την ηλικιακή ομάδα μέχρι το φθινόπωρο.

Ο Δρ Anthony Fauci, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προειδοποίησε ότι τα μικρότερα παιδιά πιθανότατα δεν θα δουν ένα εμβόλιο έως το 2022, αλλά επίσης πρόσφατα είπε ότι τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στην προσωπική τους μάθηση “χωρίς απαραίτητα να έχουν εμβολιαστεί όλοι, όλοι οι εκπαιδευτικοί όλοι οι μαθητές.”

“Η προεπιλογή πρέπει να είναι, και ήταν εδώ και αρκετό καιρό, ότι όσο καλύτερα μπορούμε, πρέπει να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε τα παιδιά στο σχολείο όσο πιο γρήγορα μπορούμε και να τα κρατήσουμε στα σχολεία”, δήλωσε ο Fauci στον Neil Cavuto της Fox News, τον προηγούμενο μήνα. Νωρίτερα φέτος, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κυκλοφόρησαν έναν οδηγό «επιχειρησιακής στρατηγικής» για τα σχολεία K-12, ο οποίος έκτοτε έχει ενημερωθεί ώστε να αντικατοπτρίζει ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα 2 μέτρα χώρου μεταξύ των μαθητών για όσο διάστημα υπάρχει καθολική χρήση μάσκας.

Ωστόσο, σε κοινότητες όπου η μετάδοση κορωνοϊού είναι υψηλή, η υπηρεσία συνιστά στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα “εάν δεν είναι δυνατή η ομάδα”. “Αυτή η πρόταση οφείλεται στο ότι η δυναμική μετάδοσης COVID-19 είναι διαφορετική στους μεγαλύτερους μαθητές – δηλαδή, είναι πιο πιθανό να εκτεθούν στον ιό SARS-CoV-2 και να τον διαδώσουν από ότι τα μικρότερα παιδιά”, αναφέρουν οι επικαιροποιημένες οδηγίες.

Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, η οποία εμφανίστηκε επίσης την Παρασκευή “Σήμερα”, ρωτήθηκε για τη σύγκρουση μεταξύ των σωματείων και των περιοχών των δασκάλων και αν πίστευε ότι ήρθε η ώρα για τους μαθητές να επιστρέψουν αυτοπροσώπως μαθαίνοντας την πτώση του. “Νομίζω ότι εξαρτάται – ξέρετε, παρακολουθούμε την επιστήμη και τι λένε τα Kέντρα Ελέγχου και Πρόληψης ΝοσημάτωνCDC”, απάντησε.

“Κάθε περιοχή είναι διαφορετική, και – έτσι νομίζω ότι πρέπει να ακούσουμε τους εμπειρογνώμονες και την επιστήμη, και έπειτα οι περιοχές πρέπει να αποφασίσουν.” Τα CDC κυκλοφόρησαν επίσης πρόσφατα ενημερωμένη καθοδήγηση για πλήρως εμβολιασμένα άτομα, αλλά εξακολουθούν να συνιστούν μάσκες και κοινωνική απόσταση ενώ βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πιθανός ο εμβολιασμός μαθητών πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά δηλώνει η κα Παπαευαγγέλου

Προσπάθειες Μπάιντεν για το πλήρες άνοιγμα των σχολείων

Οι μαθητές λυκείου στις ΗΠΑ αισθάνονται την αίσθηση της φυσιολογικότητας μετά το άνοιγμα του εμβολίου COVID στις ηλικίες 16 & 17

Σπάνια η μετάδοση της COVID-19 σε σχολεία με κάλυψη, απόσταση και ανίχνευση επαφών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένα μοναδικό εικονικό συνέδριο του Βατικανού για την COVID-19 και άλλες παγκόσμιες απειλές για την υγεία

Ο στόχος του συνεδρίου, είπε, είναι να παραμεριστούν πολιτικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές και να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χορήγησε καταχώρηση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο covid-19 του Πεκίνου Sinopharm

Η Sinopharm δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των δοκιμών στα επιστημονικά περιοδικά, οπότε ο ΠΟΥ ζήτησε ανάλυση των δεδομένων του, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο "κοιτάζει προσεκτικά" μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία,

"Tα κοινοτικά τεστ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης και απομόνωσης νέων περιπτώσεων παραλλαγών και θα αναπτυχθούν όπου υπάρχουν αποδείξεις για κοινοτική μετάδοση", έγραψε η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας .

Χαρδαλιάς: Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Πρόκειται για το δήμο Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και το δήμο Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο με αυτό της Καλύμνου μπαίνει από αύριο το πρωί και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, στην Κάλυμνο, όπου βρίσκεται ήδη σε ισχύ το καθολικό lockodwn δε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Μαγιορκίνης: «Περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα»

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε κατά 6%. Στην Αττική, συνεχίζεται η συρρίκνωση της επιδημίας, έως και 30%, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα. Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα αυτή την στιγμή αποτρέπουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους. Η συμμετοχή των νέων είναι σημαντική, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία οι νέοι οδηγούν την πανδημία, συμπλήρωσε.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Μαΐου – Διατηρείται το ραντεβού στο λιανεμπόριο

Βάνα Παπαευαγγέλου: Στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων. Όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν επιθυμούσε να συμπέσει το άνοιγμα των βρεφονηπιακών με τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, τα οποία ανοίγουν στις 10 Μαΐου, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η επαναλειτουργία τους μία εβδομάδα μετά.

ΕΟΔΥ : Που θα γίνουν δωρεάν Rapid test σήμερα 07/05/21

ΕΟΔΥ : Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκονται σήμερα σε κεντρικά σημεία στην επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.