Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Ο Μπάιντεν λέει ότι τα σχολεία «θα έπρεπε πιθανώς όλα να είναι ανοιχτά» το φθινόπωρο

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Ο Μπάιντεν λέει ότι τα σχολεία «θα έπρεπε πιθανώς όλα να είναι ανοιχτά» το φθινόπωρο

"Κάθε περιοχή είναι διαφορετική, και - έτσι νομίζω ότι πρέπει να ακούσουμε τους εμπειρογνώμονες και την επιστήμη, και έπειτα οι περιοχές πρέπει να αποφασίσουν."

ΗΠΑ Εκπαίδευση: Ο Μπάιντεν είπε ότι δεν υπάρχουν «τεράστια στοιχεία» για υψηλή μετάδοση κορωνοϊού μεταξύ των μαθητών. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι  τα σχολεία θα πρέπει “πιθανότατα να είναι ανοιχτά” αυτό το φθινόπωρο “με βάση την επιστήμη και τα CDC.” Ο πρόεδρος, ο οποίος εμφανίστηκε στο NBC News , σηματοδοτώντας την 100ή του ημέρα στο γραφείο του, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν τεράστια στοιχεία ότι υπάρχει μεγάλη μετάδοση μεταξύ αυτών των νέων». Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν εμβόλια COVID-19 σε παιδιά, αλλά μόνο το εμβόλιο δύο δόσεων Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson έλαβαν άδεια έκτακτης ανάγκης για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η Pfizer τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι μια δοκιμή της Φάσης 3 που αφορούσε το εμβόλιο κορωνοϊού σε εφήβους 12 έως 15 βρέθηκε να είναι ασφαλής και 100% αποτελεσματική, αλλά δεν είναι σαφές πότε η FDA θα ενεργήσει για την επέκταση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

EUA. Ηεταιρεία δοκιμάζει επίσης το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 11 ετών. Η Moderna έχει επίσης ξεκινήσει τις δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών και είπε ότι θα περίμεναν να δουν έγκριση για αυτήν την ηλικιακή ομάδα μέχρι το φθινόπωρο.

Ο Δρ Anthony Fauci, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προειδοποίησε ότι τα μικρότερα παιδιά πιθανότατα δεν θα δουν ένα εμβόλιο έως το 2022, αλλά επίσης πρόσφατα είπε ότι τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στην προσωπική τους μάθηση “χωρίς απαραίτητα να έχουν εμβολιαστεί όλοι, όλοι οι εκπαιδευτικοί όλοι οι μαθητές.”

“Η προεπιλογή πρέπει να είναι, και ήταν εδώ και αρκετό καιρό, ότι όσο καλύτερα μπορούμε, πρέπει να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε τα παιδιά στο σχολείο όσο πιο γρήγορα μπορούμε και να τα κρατήσουμε στα σχολεία”, δήλωσε ο Fauci στον Neil Cavuto της Fox News, τον προηγούμενο μήνα. Νωρίτερα φέτος, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κυκλοφόρησαν έναν οδηγό «επιχειρησιακής στρατηγικής» για τα σχολεία K-12, ο οποίος έκτοτε έχει ενημερωθεί ώστε να αντικατοπτρίζει ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα 2 μέτρα χώρου μεταξύ των μαθητών για όσο διάστημα υπάρχει καθολική χρήση μάσκας.

Ωστόσο, σε κοινότητες όπου η μετάδοση κορωνοϊού είναι υψηλή, η υπηρεσία συνιστά στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα “εάν δεν είναι δυνατή η ομάδα”. “Αυτή η πρόταση οφείλεται στο ότι η δυναμική μετάδοσης COVID-19 είναι διαφορετική στους μεγαλύτερους μαθητές – δηλαδή, είναι πιο πιθανό να εκτεθούν στον ιό SARS-CoV-2 και να τον διαδώσουν από ότι τα μικρότερα παιδιά”, αναφέρουν οι επικαιροποιημένες οδηγίες.

Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, η οποία εμφανίστηκε επίσης την Παρασκευή “Σήμερα”, ρωτήθηκε για τη σύγκρουση μεταξύ των σωματείων και των περιοχών των δασκάλων και αν πίστευε ότι ήρθε η ώρα για τους μαθητές να επιστρέψουν αυτοπροσώπως μαθαίνοντας την πτώση του. “Νομίζω ότι εξαρτάται – ξέρετε, παρακολουθούμε την επιστήμη και τι λένε τα Kέντρα Ελέγχου και Πρόληψης ΝοσημάτωνCDC”, απάντησε.

“Κάθε περιοχή είναι διαφορετική, και – έτσι νομίζω ότι πρέπει να ακούσουμε τους εμπειρογνώμονες και την επιστήμη, και έπειτα οι περιοχές πρέπει να αποφασίσουν.” Τα CDC κυκλοφόρησαν επίσης πρόσφατα ενημερωμένη καθοδήγηση για πλήρως εμβολιασμένα άτομα, αλλά εξακολουθούν να συνιστούν μάσκες και κοινωνική απόσταση ενώ βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πιθανός ο εμβολιασμός μαθητών πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά δηλώνει η κα Παπαευαγγέλου

Προσπάθειες Μπάιντεν για το πλήρες άνοιγμα των σχολείων

Οι μαθητές λυκείου στις ΗΠΑ αισθάνονται την αίσθηση της φυσιολογικότητας μετά το άνοιγμα του εμβολίου COVID στις ηλικίες 16 & 17

Σπάνια η μετάδοση της COVID-19 σε σχολεία με κάλυψη, απόσταση και ανίχνευση επαφών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η διευθύντρια των CDC αρνείται ότι αψηφά τη συμβουλευτική επιτροπή λόγω συστάσεων ενίσχυσης έναντι της COVID-19

Με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για άλλη μια φορά στη μέγιστη χωρητικότητα, η Walensky είπε ότι ήταν δουλειά της να αναγνωρίσει πού οι ενέργειες μπορούν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και ότι οι συστάσεις για ενισχυτικά εμβόλια έγιναν με την «πρόθεση να κάνουν το μεγαλύτερο καλό, ακόμη και σε ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Τα σχέδια των Καναδών για ταξίδια ανατρέπονται γιατί δεν θεωρούν όλες οι κυβερνήσεις κάποιον με δύο διαφορετικές δόσεις εμβολίου ως πλήρως εμβολιασμένο.

Η Ταμ είπε ότι ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) έχει παρουσιάσει δεδομένα σε συναδέλφους διεθνώς σχετικά με την αποτελεσματικότητα του προγράμματος μικτών δόσεων, οπότε έχει πλέον στα χέρια του υπαλλήλους υγείας σε άλλες χώρες να μελετήσουν τα δεδομένα και να κάνουν τους προσδιορισμούς τους.

Ο Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης Χάουαρντ Ζούκερ υπέβαλε την παραίτησή του

Ο Ζούκερ έχει επίσης αντιμετωπίσει κριτική από εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι δήλωσαν ότι το κράτος απέτυχε να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία είχαν επαρκή προσωπικά μέσα προστασίας και προσωπικό κατά την κορύφωση της πανδημίας.

Μίνα Γκάγκα: Επίσκεψη Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Χίο

Μίνα Γκάγκα: Αύριο, Σάββατο 25/9, θα μεταβεί στις Οινούσσες, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Γεώργιο Δανιήλ και να επισκεφθεί το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού. Το απόγευμα θα παρακολουθήσει το 7ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος (PHTLS) που διοργανώνει το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Συνάντηση του Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη με τον προπονητή-καλαθοσφαιριστή Δ. Παπανικολάου

Σύνδρομο Asperger: Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον κ. Παπανικολάου πως θα είναι δίπλα σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια και ότι το Υπουργείο Υγείας θα παρέχει κάθε δυνατή συνδρομή με στόχο τη σωστή ενημέρωση για το σύνδρομο, την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από τη διαταραχή

Ο κόσμος χρειάζεται συστήματα τροφίμων που προστατεύουν το περιβάλλον λέει ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

«Χρειάζονται βιώσιμες μέθοδοι κατανάλωσης και παραγωγής και λύσεις βασισμένες στη φύση. Απαιτείται η έξυπνη, βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων - από τα αγροκτήματα μέχρι την αλιεία», πρόσθεσε ο Γκουτέρες.

Η Ελβετία πραγματοποιεί δημοψήφισμα την Κυριακή για γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων

Η χώρα αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1942, αλλά πολλές τοπικές και περιφερειακές αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν να τηρούν «μητρώα ομοφυλοφίλων», μερικές στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αυτά τα μητρώα αποσκοπούσαν στον "έλεγχο της εκτροπής και της ηθικής", εξήγησε ο Delessert, προσθέτοντας ότι είχαν τρομερές επιπτώσεις στη ζωή αυτών που αναφέρονται.