Χωρίς κατηγορία

ΕΣΑμεΑ: Σχετικά με τη λειτουργία της «Εθνικής Πύλης Αναπηρίας»

ΕΣΑμεΑ: Σχετικά με τη λειτουργία της «Εθνικής Πύλης Αναπηρίας»

ΕΣΑμεΑ: Ξεκινάει τη λειτουργία της η «Εθνική Πύλη Αναπηρίας», προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), όπου οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν την αίτηση τους για την πιστοποίηση αναπηρίας, καθώς δημοσιεύθηκε η αντίστοιχη ΚΥΑ. 

Ξεκινάει τη λειτουργία της η «Εθνική Πύλη Αναπηρίας», προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), όπου οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν την αίτηση τους για την πιστοποίηση αναπηρίας, καθώς δημοσιεύθηκε η αντίστοιχη ΚΥΑ. H διαδικασία της πιστοποίησης της αναπηρίας είναι μια καθοριστική στιγμή για κάθε πολίτη με αναπηρία. Όπως το είχε θέσει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση των «Ψηφιακών ΚΕΠΑ» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Η ώρα της πιστοποίησης της αναπηρίας είναι δύσκολη. Είναι μια ώρα συναισθηματικά φορτισμένη, είναι μια ώρα πολύ προσωπική. Αγωνιστήκαμε ώστε η πιστοποίηση της αναπηρίας να γίνεται στο ύψιστο επίπεδο προστασίας της αξιοπρέπειας του ατόμου. Και όντως αυτή εδώ η μεταρρύθμιση, τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ, οδηγεί με γοργό ρυθμό προς αυτή την κατεύθυνση». Ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην Εθνική Πύλη Αναπηρίας και υποβάλλει αίτηση πιστοποίησης αναπηρίας, μέσω του Υποσυστήματος Ηλεκτρονικής Αίτησης για πιστοποίηση αναπηρίας, αφού προηγουμένως αυθεντικοποιηθεί με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) ή με έναν από τους υπόλοιπους τρόπους που ορίζονται στο άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184).

Η υποβολή της αίτησης, σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στο υποσύστημα από τον πολίτη, μπορεί να γίνει και με τη συνδρομή των υπαλλήλων που υπηρετούν στα Κέντρα Κοινότητας (Κ.Κ.), στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ή στις Γραμματείες ΚΕ.Π.Α. Ο υπάλληλος εισέρχεται στο σύστημα με χρήση των «Κωδικών Δημόσιας Διοίκησης» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την υπό στοιχεία 29810 ΕΞ 2020 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας (Β’ 4798). Σε αυτή την περίπτωση, οι αιτήσεις διατηρούν εντός του υποσυστήματος διακριτή σήμανση.

Πιστοποίηση Αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α.

Μετά από την οριστική υποβολή του Ιατρικού Εισηγητικού Φακέλου, η αίτηση και ο Ιατρικός Εισηγητικός Φάκελος προωθούνται μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών (Web Services-WS) στο Υποσύστημα Ιατρικής Αξιολόγησης του ΚΕ.Π.Α. για την εκκίνηση των διαδικασιών πιστοποίησης από το ΚΕ.ΠΑ. Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και πιστοποίησης από το ΚΕ.Π.Α., η Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας (Γ.Α.Π.Α.) αποστέλλεται αυτόματα στην ηλεκτρονική θυρίδα του πολίτη και ο πολίτης ενημερώνεται για την ενέργεια με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί να δοθούν αυξήσεις στους συνταξιούχους με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Αναστολή της κινητοποίησης της 6ης Φλεβάρη στο υπ. Μεταφορών λόγω θετικών εξελίξεων

ΕΣΑμεΑ: Κινητοποίηση 6 Φεβρουαρίου στο υπ. Μεταφορών αν δεν λυθεί το ζήτημα των διοδίων

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Βαρδακαστάνη - Σταϊκούρα για αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα και άλλα οικονομικά θέματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τριχλωροαιθυλένιο στο πόσιμο νερό αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης του Πάρκινσον

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδημιολογική μελέτη σε ανθρώπους που ενοχοποιεί το τριχλωροαιθυλένιο για την αύξηση των περιστατικών της νόσου του Πάρκινσον», δήλωσε ο Σάμιουελ Γκόλντμαν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο και του Ιατρικού Κέντρου Βετεράνων του Σαν Φρανσίσκο. «Επιβεβαιώνει αυτό που υποπτευόμασταν – ότι δηλαδή η έκθεση στον βιομηχανικό διαλύτη τριχλωροαιθυλένιο TCE αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη νόσο του Πάρκινσον».

Η επιδημία σαλμονέλας συνδέεται με φίδια και τρωκτικά σε 8 επαρχίες του Καναδά

Σαλμονέλα Καναδάς: Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) προειδοποιεί για ξέσπασμα σαλμονέλας σε οκτώ επαρχίες που συνδέεται με τα φίδια και τα τρωκτικά που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή τους.

Οξυγόνωση με εξωσωματική μεμβράνη έναντι συμβατικής επαναθέρμανσης για σοβαρή υποθερμία και καρδιακή ανακοπή στα επείγοντα

Στη μελέτη, οι Prekker, κ.ά., παρουσιάζουν τα αποτελέσματα 25 ασθενών με σοβαρή υποθερμία, που αντιμετωπίστηκαν με εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης ECMO, και τα συγκρίνουν με μια ταυτόχρονη ομάδα 19 ασθενών που αντιμετωπίστηκαν με τις συνήθεις μεθόδους ενεργητικής αναθέρμανσης.

Aνακαλύφθηκε μηχανισμός στρατολόγησης των ινοβλαστών που σχετίζονται με τον καρκίνο στον κοινό καρκίνο του πνεύμονα

"Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε αν τα κύτταρα που σχετίζονται με το αδενοκαρκίνωμα του πνεύμονα μπορούν επίσης να προωθήσουν την εξάπλωση αυτών των όγκων με άλλους μηχανισμούς, με απώτερο στόχο να περιορίσουμε τη μετάστασή τους", σημειώνουν οι ερευνητές.

Βήματα που μπορούμε να λάβουμε για την καταπολέμηση της COVID το 2023 - Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης

Η αξία ενός μοντέλου όπως το δικό μας είναι ότι παρέχει ένα πλαίσιο για τη συστηματική σκέψη της λήψης αποφάσεων σε μια πανδημία, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας, όπου πολλές ανταγωνιστικές προτεραιότητες καθιστούν τη διαδικασία αυτή πολύ περίπλοκη. Ένα τακτικά επικαιροποιημένο μοντέλο που ενσωματώνει τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία και αντανακλά τις αξίες της κοινωνίας μας, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα κρίσιμο κομμάτι του παζλ που θα μας βοηθήσει να πλοηγηθούμε σε αυτή (και την επόμενη) πανδημία.