Tεχνολογία

Χρειάζεστε βοήθεια για να αποκοιμηθείτε; Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Χρειάζεστε βοήθεια για να αποκοιμηθείτε; Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Το LectroFan Classic (SoundofSleep.com) προσφέρει 20 μοναδικούς ψηφιακούς ήχους για την κάλυψη των θορύβων, συμπεριλαμβανομένων 10 διαφορετικών ήχων ηλεκτρικού ανεμιστήρα και 10 παραλλαγών καθαρού λευκού θορύβου (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του ροζ και του καφέ θορύβου).

Χρειάζεστε βοήθεια για να αποκοιμηθείτε; Αυτά τα προϊόντα με υψηλή βαθμολογία μπορεί απλώς να κάνουν τη διαφορά Ειδικός ύπνου για το φαινόμενο Ο ειδικός στη συμπεριφορική ιατρική του ύπνου, Michael Grandner, εξηγεί γιατί μπορεί να βιώνετε πιο έντονα όνειρα από ό,τι συνήθως κατά τη διάρκεια αυτών των ασυνήθιστων περιόδων, καθώς και τρόπους για να επαναφέρετε τον ύπνο σας σε καλό δρόμο. Μερικές φορές έχουμε οκτάωρο ύπνο και ξυπνάμε ανανεωμένοι το επόμενο πρωί – άλλες φορές όμως είμαστε πιο διστακτικοί από μια νοσοκόμα που βγαίνει από μια νυχτερινή βάρδια. Αντί να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να νιώθουμε πιο ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ας επικεντρωθούμε σε τρόπους για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ύπνου τη νύχτα.

Μια έρευνα του Μαρτίου 2021 που μελέτησε 2.006 ενήλικες στο διαδίκτυο διαπίστωσε ότι πάνω από το 50% των Αμερικανών αντιμετώπισαν προβλήματα ύπνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Και μεταξύ εκείνων που είχαν διαταραχές ύπνου, το πιο κοινό παράπονο ήταν η δυσκολία να αποκοιμηθούν ή να παραμείνουν σε ύπνο, με το 46% των ερωτηθέντων να κοιμάται λιγότερο τη νύχτα και το 36% να βλέπει ενοχλητικά όνειρα.

Αυτό, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου, όπως ανέφερε προηγουμένως το Fox News Digital. Μια έρευνα του 2016 διαπίστωσε ότι το 68% των ενηλίκων στις ΗΠΑ δυσκολεύεται να κοιμηθεί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με το Consumer Reports.

Πολλοί παράγοντες «παίζουν για μια καλή ξεκούραση», σημειώνει ένας ειδικός στην ιατρική του ύπνου — και ορισμένα προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν σε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Οι ενήλικες γενικά χρειάζονται επτά ή περισσότερες ώρες ύπνου τη νύχτα για την καλύτερη υγεία και ευεξία, λέει το CDC.

«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν για να ξεκουραστείτε καλά τη νύχτα, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος ύπνου σας, της ώρας που πηγαίνετε για ύπνο και ξυπνάτε, της θερμοκρασίας του δωματίου σας και ακόμη και του να έχετε ένα άνετο κρεβάτι», είπε ο Δρ Peter Polos, ειδικός στην ιατρική του ύπνου στο Edison, N.J.

«Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει φυσικά κατά τη διάρκεια του ύπνου, επομένως η διατήρηση ενός δροσερού δωματίου υποστηρίζει μια καλή νυχτερινή ανάπαυση».

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να κάνουν καλύτερο ύπνο περιλαμβάνουν: ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης με βάση τη θέση ύπνου, ρύθμιση θερμοκρασίας, ρύθμιση φωτός, ρύθμιση ήχου και γενική χαλάρωση.

Εδώ είναι 10 προϊόντα που μπορούν να μας βοηθήσουν με διάφορους τρόπους.

Για πιο «έξυπνο» ύπνο «η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει φυσικά κατά τη διάρκεια του ύπνου, επομένως η διατήρηση ενός δροσερού δωματίου υποστηρίζει μια ξεκούραση τη νύχτα», εξήγησε η Carleara Weiss, Ph.D., ειδική στον ύπνο και τους κιρκάδιους ρυθμούς στο Buffalo, N.Y. «Ρυθμίστε τον θερμοστάτη γύρω στους 17-18 βαθμούςΚελσίου», συμβούλεψε.

Ή — “πάρτε έναν θερμοστάτη που παρέχει επιλογές θέρμανσης και ψύξης και έχετε ενσωματωμένο WiFi και αισθητήρες που προσαρμόζουν αυτόματα τη θερμοκρασία και μπορούν να ρυθμιστούν στην ιδανική θερμοκρασία ύπνου ενώ ξεκινάτε τη ρουτίνα πριν τον ύπνο.”

Ορισμένα προϊόντα μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγχετε τα φώτα και τους θερμοστάτες — καθώς και να παρακολουθείτε τις συνήθειες ύπνου σας.

Το Google Nest Hub με Sleep Sensing προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου των φώτων και των θερμοστατών. Επιπλέον, προσφέρει έξυπνη παρακολούθηση για την παρακολούθηση των συνηθειών ύπνου σας.

Παρέχει επίσης προσαρμοσμένη ανάλυση για την ανακούφιση των διαταραχών, όπως, ο φωτισμός του δωματίου, η συνεχής αλλαγή θερμοκρασίας και ακόμη και ο ρυθμός της αναπνοής σας μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών του.

Μια άλλη έξυπνη συσκευή που μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμόμαστε καλύτερα είναι το Sensate (getsensate.com). Αντί να ξοδεύετε μέρες ή χρόνια προσπαθώντας να κατακτήσετε τον διαλογισμό, αυτό το gadget θεραπείας έξυπνης αφής μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να εισέλθουν σε μια κατάσταση ηρεμίας μέσα σε λίγα λεπτά, τονώνοντας το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την απόκριση στο στρες.

Απλώς συνδέστε το στο smartphone σας. Για πιο χαλαρό ύπνο Η επιστήμη δείχνει ότι οι βαριές κουβέρτες έχουν καταπραϋντική, δράση και αυξάνουν τη χαλάρωσή μας.

Η κουβέρτα Saatva’s Organic Weighted (saatva.com) είναι κατασκευασμένη από μαλακό οργανικό βαμβάκι βελούδο.

Διαθέτει εξ ολοκλήρου φυσικές γυάλινες χάντρες που παρέχουν ήπια, ομοιόμορφη πίεση. Το συναίσθημα είναι παρόμοιο με το να είσαι αγκαλιά, ένα φαινόμενο που υποστηρίζεται από την επιστήμη γνωστό ως «διέγερση βαθιάς πίεσης».

Οι εξ ολοκλήρου φυσικές γυάλινες χάντρες από μια ζυγισμένη κουβέρτα μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο άνετα.

Τα σωστά μαξιλάρια είναι επίσης κρίσιμα.

Εάν η εγκυμοσύνη ή οι πόνοι (πόνος στο ισχίο, πόνος στην πλάτη κ.λπ.) διακυβεύουν την ξεκούρασή σας, υπάρχει το μαξιλάρι γονάτων αφρού μνήμης της Luna για διάσωση (LunaBlanket.com). Είναι έξυπνα σχεδιασμένο για να εφαρμόζει άνετα ανάμεσα στα γόνατά σας και να παρέχει μέγιστη άνεση ενώ ο αφρός ανταποκρίνεται σε όλα τα μεγέθη και τις θέσεις ύπνου.

Για πιο δροσερό ύπνο

Το Smart Topper της Perfectly Snug (PerfectlySnug.com) διατηρεί την ιδανική θερμοκρασία σας όλη τη νύχτα φυσώντας απαλά δροσερό αέρα κάτω και γύρω σας.

Το Smart Topper ανιχνεύει τη θερμοκρασία του σώματός σας — και προσαρμόζει αυτόματα την ποσότητα ψύξης για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνετε άνετοι όλη τη νύχτα. Ένα από τα προϊόντα που αναφέρονται εδώ χρησιμοποιεί τεχνολογία για την προώθηση μιας προσωρινής αύξησης της ροής του αίματος όταν βάζετε το κεφάλι σας κάτω – που οδηγεί σε πιο ξεκούραστο ύπνο. Επίσης, μια τεχνολογία υπερύθρων που υποστηρίζεται από την επιστήμη είναι ενσωματωμένη στις ίνες, τα νήματα και τα υφάσματα του μαξιλαριού PureCare Body Chemistry SoftCell Comfy.

Τα υφάσματα δεσμεύουν και μετατρέπουν τη θερμότητα του σώματος σε υπέρυθρη ενέργεια, βελτιώνοντας την τοπική κυκλοφορία και την κυτταρική οξυγόνωση.

Το προϊόν χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να προωθήσει μια προσωρινή αύξηση της ροής του αίματος όταν ακουμπάτε το κεφάλι σας πάνω του — που σημαίνει ταχύτερο χρόνο αποκατάστασης και πιο ξεκούραστο ύπνο.

Για πιο «σκοτεινό» ύπνο

Τα βιολογικά μας ρολόγια κατανοούν το σκοτάδι ως σήμα για την παραγωγή μελατονίνης (τη φυσική ορμόνη που προκαλεί ύπνο). Θέλουμε λοιπόν να βεβαιωθούμε ότι το δωμάτιο στο οποίο κοιμόμαστε είναι σκοτεινό, χρησιμοποιώντας κουρτίνες συσκότισης ή μάσκα ύπνου.

«Οι ιδανικές κουρτίνες συσκότισης εμποδίζουν το φως και διατηρούν επίσης τη θερμοκρασία δωματίου», συμβουλεύει ο Δρ Weiss.

Η κουρτίνα Sleepout (SleepOutCurtains.com) εγκαθίσταται γρήγορα για να χωρέσει σε οποιοδήποτε παράθυρο του σπιτιού — συσκευάζεται επίσης εύκολα για ταξίδια. Δημιουργεί 100% συσκότιση, είναι πιστοποιημένη ως μη τοξική και θερμο/ηχομονωτική. Για πιο «φυσικό» ύπνο έρευνες έχουν δείξει ότι η ύπαρξη φυτών εσωτερικού χώρου στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Η CostaFarms (CostaFarms.com) έχει εκατοντάδες φυτά για να διαλέξετε — και μπορείτε να ψωνίσετε ανά τύπο, χρώμα, ακόμη και προσωπικότητα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου στην κρεβατοκάμαρά σας μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα.

Επίσης, το The Sill (thesill.com) προσφέρει φυτά εύκολης φροντίδας πολλών ποικιλιών, συμπεριλαμβανομένων των φυτών φιδιού — και οι ζαρντινιέρες διατίθενται σε μια ποικιλία καταπραϋντικών αποχρώσεων και στυλ.

Για πιο ήσυχο ύπνο «Ένα ήσυχο δωμάτιο είναι επιτακτική ανάγκη», είπε ο Δρ Weiss, καθώς οι θόρυβοι μπορούν να μας βγάλουν από τον ύπνο.

Αλλά μερικές φορές η πλήρης σιωπή δεν είναι πάντα το καλύτερο.

Οι ειδικοί συστήνουν τον «λευκό θόρυβο» για τον πιο ξεκούραστο ύπνο, ο οποίος βοηθά να καλύπτουμε τυχόν «τρανταχτούς» θορύβους που μπορούν να μας ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας.

Ο πραγματικός λευκός θόρυβος ουσιαστικά «δημιουργεί μια κουβέρτα ήχου που καλύπτει αυτές τις ξαφνικές αλλαγές συνοχής».

Ο λευκός θόρυβος είναι “ήχοι χαμηλής-μεσαίας και υψηλής συχνότητας που παίζονται μαζί στο ίδιο επίπεδο έντασης”, τόνισε το National Sleep Foundation.

Ο πραγματικός λευκός θόρυβος ουσιαστικά «δημιουργεί μια κουβέρτα ήχου που καλύπτει αυτές τις ξαφνικές αλλαγές συνοχής».

Το LectroFan Classic (SoundofSleep.com) προσφέρει 20 μοναδικούς ψηφιακούς ήχους για την κάλυψη των θορύβων, συμπεριλαμβανομένων 10 διαφορετικών ήχων ηλεκτρικού ανεμιστήρα και 10 παραλλαγών καθαρού λευκού θορύβου (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του ροζ και του καφέ θορύβου).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να ρυθμίσετε το βιολογικό σας ρολόι

Οι καρδιακές παθήσεις και οι αϋπνίες συχνά πάνε μαζί

Η αϋπνία αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eρευνητές ανέπτυξαν αισθητήρα που βοηθάει τη μηχανή να εξακριβώσει την ταυτότητα των ατόμων μέσω της αναπνοής

Η ομάδα εξέτασε δείγματα αναπνοής από έξι άτομα και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο δείγμα 20 ατόμων. Τα ευρήματα αποκάλυψαν σταθερά ότι μπορούσαν να προσδιορίσουν το άτομο με μέση ακρίβεια λίγο κάτω από το 98% και στις δύο ομάδες δειγμάτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Εκτός από την παροχή μιας εικόνας για τις γεωγραφικές περιοχές ανησυχίας, το SocialCatfish.com έχει παράσχει στο Digital Journal σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και δραστηριότητες που θα πρέπει να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Start-up: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα λειτουργεί παρακολουθώντας όλα τα σχόλια των ασθενών που αφήνονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες αναθεώρησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας έναν επαναστατικό νέο τρόπο αξιολόγησης της εμπειρίας φροντίδας των ασθενών.

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με την υπογραφή Ελλήνων ερευνητών

Αυτή η σκόνη έχει χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής (>5 έτη), έχει λάβει πιστοποίηση ISO και ενεργοποιείται ακόμη και με την επίδραση του φωτός εσωτερικών χώρων (λάμπες αλογόνου, LED, πυρακτώσεως κλπ). Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός τεχνικός για την εφαρμογή της.

Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέα τεχνολογία μειώνει την πιθανότητα βλάβης των νεύρων από λάθη του χειρουργού

Καθώς τα πλουρονικά έχουν ήδη έγκριση από τον FDA, θα υποβληθεί φάκελος ταχείας έγκρισης για τη νέα τεχνολογία, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Οργανισμού, οι οποίες επιτρέπουν κλινικές μελέτες φάσης Ι με ασφαλείς μικροδόσεις πιθανών υποψηφίων φαρμάκων, ταχύτερα από ό,τι συνήθως.

Το FBI των ΗΠΑ κατονόμασε το Ιράν ως τον ύποπτο πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.

Επιστρέφοντας στην υγεία, ο Nachmany προειδοποιεί: «Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια Λειτουργικής Τεχνολογίας (OT) και να εφαρμόσει στρατηγικές μηδενικής εμπιστοσύνης σε όλα τα δίκτυα και τα συστήματα, ειδικά εκείνα που είναι κρίσιμα για τη ζωή»