Tεχνολογία

Ιατρική τεχνολογία: Ιατρικά επιτεύγματα του 2021 και του 2022 που θα αφήσουν το στίγμα τους

Ιατρική τεχνολογία: Ιατρικά επιτεύγματα του 2021 και του 2022 που θα αφήσουν το στίγμα τους

Ιατρική τεχνολογία: Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη να αλλάξει και ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Η ιατρική τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ από την εφεύρεση των γυαλιών και του στηθοσκοπίου. Η ευρύτερη διαθεσιμότητα του διαδικτύου για κινητά, η επέκταση μιας πιο εύπορης μεσαίας τάξης και η γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού προκαλούν αλλαγές στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης και η σχετική τεχνολογία αλλάζει ταχύτερα από ποτέ. Σύμφωνα με ένα προφίλ του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο της ιατρικής, θα χρειαστούν επανειδίκευση στην ιατρική τεχνολογία έως το 2030. Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη να αλλάξει και ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας

  1. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Υπάρχουν αρκετές νέες τεχνολογίες που έχουν εμφανιστεί και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων αναγκών ψυχικής υγείας ενός ασθενούς. Ενώ οι περισσότερες αξιολογήσεις και οι αρχικές θεραπείες μπορεί να πρέπει ακόμα να ολοκληρωθούν από έναν γιατρό, υπάρχουν πλέον πρόσθετα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ασθενείς για να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία μεταξύ των ραντεβού. Οι ψηφιακές θεραπείες είναι μοναδικά κατάλληλες για την παροχή υψηλής ποιότητας συνεχούς φροντίδας ψυχικής υγείας. Όλο και περισσότερες εφαρμογές είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τις περιθάλψεις ασθενών και να παρέχουν μια αρχική διάγνωση πριν ο ασθενής συναντηθεί με έναν πάροχο. Μια παραδοσιακή μέθοδος θεραπείας που ονομάζεται γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία έχει υιοθετηθεί ευρέως και χρησιμοποιείται στην ψηφιακή θεραπευτική με σημαντική επιτυχία, όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με εικονική ή αυτοπροσώπως θεραπεία, βοηθώντας τους ασθενείς να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Μια άλλη τεχνολογία που χρησιμοποιείται πρόσφατα για την ψυχική υγεία είναι η χρήση βιντεοπαιχνιδιών. Μόλις πρόσφατα, ο FDA ενέκρινε το EndeavorRX , το πρώτο μόνο βιντεοπαιχνίδι που έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία της ΔΕΠΥ σε παιδιά ηλικίας οκτώ έως 12 ετών.

  1. ΨΗΦΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Οι ασθενείς που έχουν χρόνιες ασθένειες απαιτούν συχνά συνεχή φροντίδα από τους γιατρούς. Αυτή η φροντίδα μπορεί να περιλαμβάνει εκπαίδευση του ασθενούς, παρακολούθηση συμπτωμάτων, προσαρμογή της φαρμακευτικής αγωγής και αλλαγές συμπεριφοράς. Αυτή η φροντίδα όχι μόνο είναι δαπανηρή, αλλά είναι επίσης πολύ χρονοβόρα τόσο για το ιατρικό προσωπικό όσο και για τους ασθενείς. Τώρα, υπάρχουν νέες ψηφιακές θεραπείες που μπορούν να καλύψουν αυτόν τον ρόλο. Αυτές συνταγογραφούνται από γιατρό σε ασθενή για την ιδιαίτερη ιατρική του κατάσταση. Αυτά τα εξελιγμένα προγράμματα λογισμικού μπορούν να προσπελαστούν ως εφαρμογές στο smartphone ενός ασθενούς ή μέσω ενός προσωπικού υπολογιστή. Οι ιατρικές καταστάσεις που είναι κατάλληλες για ψηφιακές θεραπείες περιλαμβάνουν διαβήτη τύπου Ι και τύπου ΙΙ, καρκίνο, άγχος, μυοσκελετικό πόνο, ΔΕΠΥ, άσθμα, ημικρανίες, αϋπνία και κατάχρηση ουσιών.

 

Η ιατρική έχει προχωρήσει μπροστά εμείς γιατί να μένουμε πίσω;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι το ηλεκτρομυογράφημα και πότε συστήνεται;

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για θέσπιση του προσωπικού γιατρού

Βοηθάει η κάμερα παρακολούθησης τους ηλικιωμένους;

Η ιατρική περίθαλψη των κατοικίδιων εξελίσσεται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eρευνητές ανέπτυξαν αισθητήρα που βοηθάει τη μηχανή να εξακριβώσει την ταυτότητα των ατόμων μέσω της αναπνοής

Η ομάδα εξέτασε δείγματα αναπνοής από έξι άτομα και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο δείγμα 20 ατόμων. Τα ευρήματα αποκάλυψαν σταθερά ότι μπορούσαν να προσδιορίσουν το άτομο με μέση ακρίβεια λίγο κάτω από το 98% και στις δύο ομάδες δειγμάτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Εκτός από την παροχή μιας εικόνας για τις γεωγραφικές περιοχές ανησυχίας, το SocialCatfish.com έχει παράσχει στο Digital Journal σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και δραστηριότητες που θα πρέπει να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Start-up: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα λειτουργεί παρακολουθώντας όλα τα σχόλια των ασθενών που αφήνονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες αναθεώρησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας έναν επαναστατικό νέο τρόπο αξιολόγησης της εμπειρίας φροντίδας των ασθενών.

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με την υπογραφή Ελλήνων ερευνητών

Αυτή η σκόνη έχει χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής (>5 έτη), έχει λάβει πιστοποίηση ISO και ενεργοποιείται ακόμη και με την επίδραση του φωτός εσωτερικών χώρων (λάμπες αλογόνου, LED, πυρακτώσεως κλπ). Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός τεχνικός για την εφαρμογή της.

Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Το LectroFan Classic (SoundofSleep.com) προσφέρει 20 μοναδικούς ψηφιακούς ήχους για την κάλυψη των θορύβων, συμπεριλαμβανομένων 10 διαφορετικών ήχων ηλεκτρικού ανεμιστήρα και 10 παραλλαγών καθαρού λευκού θορύβου (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του ροζ και του καφέ θορύβου).

Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέα τεχνολογία μειώνει την πιθανότητα βλάβης των νεύρων από λάθη του χειρουργού

Καθώς τα πλουρονικά έχουν ήδη έγκριση από τον FDA, θα υποβληθεί φάκελος ταχείας έγκρισης για τη νέα τεχνολογία, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Οργανισμού, οι οποίες επιτρέπουν κλινικές μελέτες φάσης Ι με ασφαλείς μικροδόσεις πιθανών υποψηφίων φαρμάκων, ταχύτερα από ό,τι συνήθως.