Tεχνολογία

Διαβήτης: Η ζωή με διαβήτη αλλάζει χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας

Διαβήτης: Η ζωή με διαβήτη αλλάζει χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας

Διαβήτης: Οι καινοτομίες για τη διαχείριση των επιπλοκών του διαβήτη και άλλες προηγμένες θεραπείες. Αυτή η έκθεση αναλύει τα τεχνολογικά και ανταγωνιστικά τοπία, προσδιορίζοντας και αναθεωρώντας περισσότερες από 100 εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα που κυμαίνονται από κορυφαίους κλάδους έως νεοφυείς επιχειρήσεις.

“Markets, Players, and Forecasts”, μια έκθεση έρευνας αγοράς που διερευνά τους τεχνικούς, ρυθμιστικούς και παράγοντες της αγοράς του κλάδου των συσκευών διαχείρισης διαβήτη, ο οποίος έχει δει σημαντικές αλλαγές την τελευταία δεκαετία. Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετάβαση από τις ταινίες μέτρησης σε ελάχιστα επεμβατικές συνεχείς οθόνες γλυκόζης (CGM). Η βιομηχανία των ταινιών δοκιμής δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται σε πτώση από το 2010, ενώ τα CGM συνέχισαν μόνο να αναπτύσσονται. Μέχρι το έτος 2032, η IDTechEx προβλέπει ότι η βιομηχανία ταινιών μέτρησης θα αποτελεί μόνο το 6,7% του συνολικού διαβήτη αγορά συσκευών διαχείρισης, από το ανώτατο 63,4% το 2010.

Τεχνολογική ανάπτυξη στη διαχείριση του διαβήτη

Ενώ τα CGM ήταν ένα σημαντικό σημείο εστίασης, πολύ αξιοσημείωτη καινοτομία έχει συμβεί σε όλο το εύρος του κλάδου. Αυτό περιλαμβάνει την αυξανόμενη προβολή των αντλιών επιθεμάτων ινσουλίνης και τις ψηφιακές πρωτοβουλίες υγείας, την αύξηση της αυτοματοποίησης των υβριδικών συστημάτων κλειστού βρόχου στην πορεία προς τον πλήρη κλειστό βρόχο και την εφαρμογή αισθητήρων στα υποδήματα για την ανίχνευση ελκών στα πόδια, μεταξύ πολλών άλλων.

Ειδικότερα, η ανάπτυξη συστημάτων κλειστού βρόχου έχει προσελκύσει πολύ πρόσφατο ενδιαφέρον: αυτά τα συστήματα έχουν τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσουν πλήρως τη διαδικασία διαχείρισης του διαβήτη, βελτιώνοντας έτσι τα αποτελέσματα των ασθενών. Ως εκ τούτου, η εμπορική κυκλοφορία ενός τέτοιου συστήματος θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκτείνει την αγορά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης σε μεγάλο βαθμό. Αυτό έχει δει μια αναταραχή συνεργασιών τα τελευταία χρόνια μεταξύ κατασκευαστών αντλιών ινσουλίνης όπως η Tandem Diabetes Care και η Insulet με τους ηγέτες της CGM Abbott και Dexcom για την ανάπτυξη υβριδικών συστημάτων κλειστού βρόχου.

Σε αυτήν την έκθεση, συζητάμε την ανάπτυξη και τα χρονοδιαγράμματα για τέτοιες δυνατότητες, μαζί με μια ανάλυση και πρόβλεψη του αντίκτυπου που θα είχε αυτό στη βιομηχανία παροχής ινσουλίνης κατά την επόμενη δεκαετία. Η αυξανόμενη συνδεσιμότητα των συσκευών διαχείρισης, όπως η ανάπτυξη έξυπνων στυλό ινσουλίνης, CGM και συνδεδεμένων γλυκομέτρων, έχουν επίσης ανοίξει το δρόμο για την ψηφιακή υγεία για να ξεκινήσει η επέκταση των υπηρεσιών στην αγορά διαχείρισης διαβήτη.

Η νέα έκθεση από την IDTechEx, “Diabetes Management Technologies 2022-2032: Markets, Players, and Forecasts”, εξετάζει λεπτομερώς τις βιομηχανίες αισθητήρων γλυκόζης, ψηφιακής υγείας και παροχής ινσουλίνης. Αυτά περιλαμβάνουν ταινίες μέτρησης, CGM, μη επεμβατικές συσκευές παρακολούθησης γλυκόζης, στυλό ινσουλίνης, αντλίες ινσουλίνης, συστήματα κλειστού βρόχου και τεχνητό πάγκρεας, με τις προοπτικές της αγοράς για τα επόμενα 10 χρόνια να συζητούνται. Εξετάζονται επίσης και άλλες εναλλακτικές τεχνολογίες ινσουλίνης, όπως τα μη επεμβατικά συστήματα χορήγησης ινσουλίνης και η ανταποκρινόμενη στη γλυκόζη ινσουλίνη.

Επιπλέον, διερευνώνται καινοτομίες για τη διαχείριση των επιπλοκών του διαβήτη και άλλες προηγμένες θεραπείες. Αυτή η έκθεση αναλύει τα τεχνολογικά και ανταγωνιστικά τοπία, προσδιορίζοντας και αναθεωρώντας περισσότερες από 100 εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα που κυμαίνονται από κορυφαίους κλάδους έως νεοφυείς επιχειρήσεις. Προσδιορίζει βασικούς παίκτες σε κάθε τομέα μαζί με οικοσυστήματα συνεργασίας σε διάφορους κλάδους, μαζί με τις προοπτικές της αγοράς για κάθε κλάδο κατά τα επόμενα 10 χρόνια.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης πολλά προφίλ εταιρειών τόσο για σημαντικούς παίκτες όσο και για νεοσύστατες επιχειρήσεις σε μια σειρά βιομηχανιών, με πολλά από αυτά τα προφίλ να περιλαμβάνουν πρωτογενείς πληροφορίες που λαμβάνονται από στελέχη υψηλού επιπέδου σε κάθε εταιρεία. Η έκθεση περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα προϊόντων σε κάθε κλάδο για να βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν την τρέχουσα τεχνολογική κατάσταση. Τεχνικές λεπτομέρειες των προϊόντων έχουν συμπεριληφθεί στην έκθεση, με πληροφορίες που λαμβάνονται μέσω συνδυασμού πρωτογενούς και δευτερογενούς έρευνας. Παρουσιάζονται και συζητούνται προκλήσεις για την ανάπτυξη της αγοράς, όπως ρυθμιστικά και τεχνολογικά εμπόδια. Τέλος, η έκθεση περιλαμβάνει προβλέψεις αγοράς 10 ετών για το μέλλον της βιομηχανίας συσκευών διαχείρισης διαβήτη, με τις προβλέψεις να παράγονται για κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Οι εκτιμήσεις σημαντικών ορόσημων, όπως η κυκλοφορία συστημάτων πλήρους κλειστού βρόχου και μη επεμβατικών μετρητών γλυκόζης περιλαμβάνονται επίσης στις προβλέψεις, μαζί με συζητήσεις για τη μεθοδολογία για το καθένα. Με βάση την τεχνική και βιομηχανική ανάλυση της IDTechEx, τα έσοδα από την αγορά των συσκευών διαχείρισης διαβήτη προβλέπεται να φτάσουν τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2032.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψηφιακή μυωπία στη νοσηλευτική και γηριατρική φροντίδα

Γιατί οι ασθενείς δεν χρησιμοποιούν την ιατρική τεχνολογία;

Κορυφαίες νέες ιατρικές τεχνολογίες που έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους

Διέγερση νεύρων με τη βοήθεια εμφυτεύσιμων μίνι ηλιακών κυττάρων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eρευνητές ανέπτυξαν αισθητήρα που βοηθάει τη μηχανή να εξακριβώσει την ταυτότητα των ατόμων μέσω της αναπνοής

Η ομάδα εξέτασε δείγματα αναπνοής από έξι άτομα και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο δείγμα 20 ατόμων. Τα ευρήματα αποκάλυψαν σταθερά ότι μπορούσαν να προσδιορίσουν το άτομο με μέση ακρίβεια λίγο κάτω από το 98% και στις δύο ομάδες δειγμάτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Εκτός από την παροχή μιας εικόνας για τις γεωγραφικές περιοχές ανησυχίας, το SocialCatfish.com έχει παράσχει στο Digital Journal σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και δραστηριότητες που θα πρέπει να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Start-up: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα λειτουργεί παρακολουθώντας όλα τα σχόλια των ασθενών που αφήνονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες αναθεώρησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας έναν επαναστατικό νέο τρόπο αξιολόγησης της εμπειρίας φροντίδας των ασθενών.

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με την υπογραφή Ελλήνων ερευνητών

Αυτή η σκόνη έχει χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής (>5 έτη), έχει λάβει πιστοποίηση ISO και ενεργοποιείται ακόμη και με την επίδραση του φωτός εσωτερικών χώρων (λάμπες αλογόνου, LED, πυρακτώσεως κλπ). Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός τεχνικός για την εφαρμογή της.

Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Το LectroFan Classic (SoundofSleep.com) προσφέρει 20 μοναδικούς ψηφιακούς ήχους για την κάλυψη των θορύβων, συμπεριλαμβανομένων 10 διαφορετικών ήχων ηλεκτρικού ανεμιστήρα και 10 παραλλαγών καθαρού λευκού θορύβου (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του ροζ και του καφέ θορύβου).

Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέα τεχνολογία μειώνει την πιθανότητα βλάβης των νεύρων από λάθη του χειρουργού

Καθώς τα πλουρονικά έχουν ήδη έγκριση από τον FDA, θα υποβληθεί φάκελος ταχείας έγκρισης για τη νέα τεχνολογία, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Οργανισμού, οι οποίες επιτρέπουν κλινικές μελέτες φάσης Ι με ασφαλείς μικροδόσεις πιθανών υποψηφίων φαρμάκων, ταχύτερα από ό,τι συνήθως.