Ρεπορτάζ Υγείας

Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκύκλιος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκύκλιος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Υπουργείο Εσωτερικών: 52 σελίδες περιέχουν ουσιαστικές πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023. 

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος εξέδωσε μια ολοκληρωμένη εγκύκλιο 52 σελίδων που περιέχει ουσιαστικές πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023. Στην εγκύκλιο παρουσιάζεται αναλυτική ανάλυση ολόκληρης της εκλογικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των ρόλων και των ευθυνών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, παράλληλα με την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων από το νόμο προθεσμιών.

Η εγκύκλιος διαρθρώνεται σε τρεις διακριτές ενότητες:

  • Η αρχική ενότητα παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση κρίσιμων πτυχών όπως οι ημερομηνίες εκλογών, η έναρξη της προεκλογικής περιόδου και σχετικά θέματα που σχετίζονται με τους εκλογικούς καταλόγους, τα δικαιώματα ψήφου και τις δηλώσεις υποψηφιότητας.
  • Η δεύτερη ενότητα περιγράφει τα καθήκοντα και τις ενέργειες που απαιτούνται τόσο από τους κρατικούς φορείς όσο και από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την έναρξη της προεκλογικής φάσης μέχρι την ημέρα που προηγείται της πραγματικής ψηφοφορίας.

  • Η τελευταία ενότητα εστιάζει στις περιπλοκές της ίδιας της ημέρας των εκλογών, διευκρινίζοντας τη διαδικασία ψηφοφορίας και περιγράφοντας λεπτομερώς τις διαδικασίες ταξινόμησης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

87η ΔΕΘ Μητσοτάκης - Κεντρική προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αναβάθμιση του ΕΣΥ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η προσέλευση στα 570 εκλογικά κέντρα

Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη για την υγεία – Τι θα πει στην ομιλία του στη ΔΕΘ

Αγοραστός: Θα χρειαστούν 2 δισ. ευρώ - Να αναβληθούν οι αυτοδιοικητικές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.

Θεσσαλία - Το ύψος των αποζημιώσεων μετά από έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Η μέση δηλωθείσα ζημία (για το σύνολο των κινδύνων) ανέρχεται στα 70.885 ευρώ, ενώ το μέσο ποσοστό (‰) της ζημιάς επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων μόνο των εγκαταστάσεων που επλήγησαν έφτασε στα 20,11‰.

Γάζα - Ελπίδες για παράταση της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρεις ημέρες

Υπέρ της παράτασης της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρείς ημέρες τάσσεται και η Χαμάς, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Κι ενώ οι σχετικές συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, ο Καταριανός πρωθυπουργός δήλωσε στους Financial Times ότι η Χαμάς πρέπει να εντοπίσει 40 ομήρους, οι οποίοι κρατούνται από άλλες ομάδες σε διάφορα σημεία στη Γάζα.