Ρεπορτάζ Υγείας

Βιταμίνες: Καλύτερα να τις παίρνετε από το φαγητό, όχι από το μπουκάλι

Βιταμίνες: Καλύτερα να τις παίρνετε από το φαγητό, όχι από το μπουκάλι

"Η βιταμίνη D συνήθως απορροφάται ελάχιστα μέσω της τροφής", εξήγησε η Kirkpatrick σε δελτίο ειδήσεων της κλινικής. "Ένα συμπλήρωμα D3 μιμείται περισσότερο τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, εκεί παίρνουμε την καλύτερη βιταμίνη D". 

Βιταμίνες: Οι βιταμίνες σε μπουκάλια μπορεί να φαίνονται ένας βολικός τρόπος για να πάρετε όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αλλά η καλύτερη μέθοδος χορήγησης εξακολουθεί να είναι απλά η κατανάλωση πραγματικών υγιεινών τροφίμων. “Έχουμε πολλές μελέτες που δείχνουν ότι όταν εξετάζουμε τα τρόφιμα ως τη βιοδιαθέσιμη πηγή ορισμένων θρεπτικών συστατικών βιταμινών και μετάλλων, τείνουν να είναι μία από τις καλύτερες επιλογές”, δήλωσε η Kristin Kirkpatrick, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στην Κλινική Cleveland, στο Οχάιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε μια κάψουλα ιχθυελαίου, αλλά τρώγοντας άγρια λιπαρά ψάρια είναι πιο εύκολο να ελέγξετε τι παίρνετε. Η βιομηχανία συμπληρωμάτων δεν ρυθμίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως τα τρόφιμα. Η Kirkpatrick πρότεινε ότι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε ένα μείγμα βιταμινών και μετάλλων είναι να τρώτε πιο πολύχρωμα τρόφιμα. Στοχεύστε στο να λαμβάνετε έξι διαφορετικές πολύχρωμες τροφές στη διατροφή σας καθημερινά. Ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε ένα χρώμα. Η προσθήκη βατόμουρων είναι ένα δεύτερο. Ακόμη και ο καφές μετράει. Το ρόφημα είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά.

Ελέγξτε με τον γιατρό σας για το αν μπορεί να έχετε έλλειψη σε ορισμένες βιταμίνες, συμβούλευσε η Kirkpatrick. Η βιταμίνη D, ειδικότερα, είναι μία από αυτές που μπορεί να απαιτεί τη λήψη συμπληρώματος για να την πάρετε σε επαρκή ποσότητα. “Η βιταμίνη D συνήθως απορροφάται ελάχιστα μέσω της τροφής”, εξήγησε η Kirkpatrick σε δελτίο ειδήσεων της κλινικής. “Ένα συμπλήρωμα D3 μιμείται περισσότερο τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, εκεί παίρνουμε την καλύτερη βιταμίνη D”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εντάξτε τα superfoods στην καθημερινή σας διατροφή

Ποια είναι τα οφέλη των πορτοκαλιών στην υγεία

Ποιες τροφές βελτιώνουν την όρασή μας;

Ποιες τροφές μας κάνουν να μην γερνάμε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.