Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Βασιλιάς Κάρολος: Βιώνει παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου

Βασιλιάς Κάρολος: Βιώνει παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου

Βασιλιάς Κάρολος: Ο βασιλιάς Κάρολος σε μια ειλικρινή εξομολόγηση, ανέφερε την «απώλεια γεύσης» που υπέστη εξαιτίας της θεραπείας.

Κάποιους μήνες πριν, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκλόνισαν τον πλανήτη με μια ανακοίνωση: Ο βασιλιάς Κάρολος είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Αρχικά νοσηλεύτηκε για να υποβληθεί σε επέμβαση για «καλοήθη διεύρυνση του προστάτη». Ωστόσο, πιο πρόσφατες εξετάσεις ανέδειξαν την ύπαρξη καρκίνου, όπως αναφέρθηκε σε επίσημη δήλωση τον Φεβρουάριο του 2024.

Έχοντας ξεκινήσει ένα «πρόγραμμα τακτικών θεραπειών» και ακολουθώντας τις συμβουλές των ιατρών του να «αναβάλει τα δημόσια καθήκοντα», ο Κάρολος τώρα μπορεί να επιστρέψει στο κοινό και να κάνει κοινωνικές εμφανίσεις, καθώς έχει σημειώσει πρόοδο στη θεραπεία του για τον καρκίνο. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας εμφάνισης, ο βασιλιάς Κάρολος μίλησε για τις παρενέργειες της θεραπείας, ιδιαίτερα της χημειοθεραπείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μονάρχης — που ανέλαβε τον θρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας του, της μακροβιότερης μονάρχης της Βρετανίας, βασίλισσας Ελισάβετ Β — είχε μια συνομιλία με έναν βετεράνο του βρετανικού στρατού και επιζώντα καρκινοπαθούς, τον Aaron Mapplebeck, κατά την επίσκεψή του στο Army Flying Museum στο Middle Wallop, Hampshire. Στη συζήτησή τους, ο βασιλιάς Κάρολος σε μια ειλικρινή εξομολόγηση, ανέφερε την «απώλεια γεύσης» που υπέστη εξαιτίας της θεραπείας. Ο Mapplebeck φέρεται να απήντησε ότι αντιμετώπισε και ο ίδιος το ίδιο πρόβλημα μετά από «εννέα γύρους χημειοθεραπείας για καρκίνο των όρχεων» πέρυσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε δημόσια στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα

Ψεύτικα νέα που αφορούσαν τον δήθεν θάνατο του Καρόλου αναστάτωσαν το παλάτι

Κέιτ Μίντλετον: Πρώτο μήνυμα μετά την επέμβασή της

Βασιλιάς Κάρολος: Χρονοδιάγραμμα της πρόσφατης θεραπείας υγείας του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ετήσια συνάντηση ASCO 2024: Η φροντίδα των ασθενών βρίσκεται στο επίκεντρο

Όσοι συμμετέχουν αυτοπροσώπως μπορούν επίσης να εγγραφούν χωριστά για δύο εργαστήρια: "Γονιδιωματική 101 για Ογκολόγους" και "Πλοήγηση στην επικοινωνία με σοβαρά άρρωστους ασθενείς". Άλλες προβεβλημένες συνεδρίες περιλαμβάνουν 21 πάνελ βασισμένα σε περιπτώσεις με διαδραστική δημοσκόπηση κοινού και κοινές συνεδρίες με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, την Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Καρκίνου.

Η πανδημία της Covid μείωσε το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως κατά σχεδόν δύο χρόνια λέει ο ΠΟΥ

Η Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία ήταν οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται κατά περίπου τρία χρόνια, ανέφερε. Ο Δυτικός Ειρηνικός χτυπήθηκε λιγότερο, με το προσδόκιμο ζωής να μειώνεται μόλις 0,1 έτος.

Καθώς τα κρούσματα COVID αυξάνονται ξανά, τι πρέπει να γνωρίζω για τις νέες παραλλαγές FLiRT

Αν και οι πληροφορίες που έχουμε σε αυτό το στάδιο δεν μας δίνουν σημαντική ανησυχία σχετικά με τις παραλλαγές FLiRT συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουμε, ωστόσο, αυξανόμενες λοιμώξεις από COVID για άλλη μια φορά.

Σύμμαχός μας στην πρόληψη του καρκίνου;

Παντζάρια: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στη συνολική μας υγεία και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου.

Η πανδημία του Covid μείωσε το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως κατά σχεδόν δύο χρόνια

ΠΟΥ: «Η πανδημία του Covid-19 αντέστρεψε την τάση της σταθερής αύξησης του προσδόκιμου ζωής κατά τη γέννηση και του προσδόκιμου υγιούς ζωής κατά τη γέννηση», ανέφερε η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ. 

Η δοκιμή γονιδιακής θεραπείας αποκαθιστά την ακοή σε κοριτσάκι

Αποκατάσταση ακοής: Μια δοκιμή γονιδιακής θεραπείας στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτίωσε την ακοή ενός κοριτσιού που γεννήθηκε κωφό. Η Opal Sandy γεννήθηκε άφωνη λόγω μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής γνωστής ως ακουστικής νευροπάθειας

Γρίπη των πτηνών ανιχνεύθηκε σε βόειο κρέας από άρρωστη γαλακτοπαραγωγική αγελάδα

Γρίπη των πτηνών: Ακόμα κι αν καταλήξει στο βόειο κρέας κατανάλωσης, λέει το USDA, το μαγείρεμα του κρέατος σε εσωτερική θερμοκρασία 73,9 Κελσίου θα την σκοτώσει ακριβώς όπως το E. coli και άλλους ιούς.

Close Icon