Ρεπορτάζ Υγείας

Το 2015 ο μετασχηματισμός ψυχιατρείων

Το 2015 ο μετασχηματισμός ψυχιατρείων

30εκ. ευρώ. απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός των ψυχιατρικών νοσοκομείων και η μετάβαση από την ασυλικού τύπου περίθαλψη στην κοινοτική φροντίδα, ώστε να επιτευχθεί πλήρως ως τα τέλη του 2015.

Τα παραπάνω ανέφερε η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, κατά τη συνάντησή της με τον Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων & Ένταξης της Ε.Ε., Lazlo Andor, στο Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικότερα, η κ. Κατερίνα Παπακώστα ενημέρωσε τον Επίτροπο, ότι έχει ολοκληρωθεί και εφαρμόζεται ήδη, με την έκδοση των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων, ο νέος τρόπος χρηματοδότησης των μονάδων ψυχικής υγείας, με βάση το κόστος ανά ωφελούμενο και τον τύπο μονάδας. Επίσης, ενημέρωσε για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των μονάδων ψυχικής υγείας και την τήρηση ηλεκτρονικής βάσης για όλα τα στοιχεία και τα κριτήρια αδειοδότησης των υφιστάμενων Μονάδων Ψυχικής Υγείας. Όπως σημείωσε, το μεγαλύτερο μέρος των Μονάδων Ψυχικής Υγείας ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έχει, έως σήμερα, αδειοδοτηθεί και στο επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι ρυθμοί αδειοδότησης, ώστε το σύνολο των μονάδων να πληροί, τις οριζόμενες από το θεσμικό πλαίσιο προδιαγραφές.

Αναφορικά με την υπογραφή συμφώνων, μεταξύ των πιστοποιημένων μονάδων ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και του Υπουργείου Υγείας, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, η Υφυπουργός υπογράμμισε ότι εντείνονται οι προσπάθειες, ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους- ωστόσο, χρειάζεται να προηγηθεί η οριστικοποίηση των προδιαγραφών ποιότητας, η οποία συνδέεται με ενέργειες του Συμφώνου (κλινικές οδηγίες-θεραπευτικά πρωτόκολλα κ.α). Μάλιστα, διευκρίνισε πως, για την οριστικοποίηση των κλινικών οδηγιών, έχουν ήδη συγκροτηθεί οι αρμόδιες επιστημονικές ομάδες για την άνοια, τη σχιζοφρένεια και τη διπολική συναισθηματική διαταραχή. Όσο αφορά δε στη χρηματοδότηση των παραπάνω μονάδων, η Υπουργός τόνισε ότι εκτελείται με σταθερούς ρυθμούς και δεν τίθεται θέμα υποχρηματοδότησής τους, τηρουμένων των νομίμων διαδικασιών και ελέγχων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 27/07 – 3.593 νέα κρούσματα – 8 νεκροί – 142 διασωληνωμένοι

Ξεκίνησε η διενέργεια rapid test στα φαρμακεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Δύο εβδομαδιαία Covid test για τους μη εμβολιασμένους - Διευκρινίσεις

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Επισημάνσεις έδωσε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου το υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2.

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Σημεία που διενεργούνται Rapid test

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία "Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19" ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: 491 κρούσματα Αττικη-193 στην Θεσσαλονίκη

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: Κάτω από 2.000 είναι τα κρούσματα σήμερα , αλλά και πάλι η Αττική κρατάει την πρώτη θέση με 491 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη την δεύτερη με 193 κρούσματα.

Κορωνοιός κλιμάκια ΕΟΔΥ 25/07: Αποτελέσματα ελέγχων Drive throught testing

Κορωνοιός κλιμάκια ΕΟΔΥ 25/07: Σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας του Κορωνοιού η ελληνική κυβέρνηση με συνεργασία με τους επιστήμονες έχουν βάλει κλιμάκια αποτελούμενα από γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να πραγματοποιούν τέστ κορωνοιού σε όλους τους πολίτες. Παρακάτω βλέπετε τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

Επίσκεψη κλιμακίων του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού στη Μυτιλήνη

Εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού, αφού επισκέφθηκαν τον Προέδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό και του εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού.