Ρεπορτάζ Υγείας

Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός: Ημερίδα για το ρόλο των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας

Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός: Ημερίδα για το ρόλο των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας

Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός: Η ημερίδα αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας, με χρήση πρωτοποριακών μεθόδων σε διαφορετικούς τομείς εφαρμογής, όπως αυτός του διάχυτου αναπτυξιακού φάσματος – αυτισμού.

Το Υπουργείο Υγείας και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνουν την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο Athens Marriott Hotel ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός». Η εκδήλωση προσεγγίζει μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα τον ρόλο των αναδυόμενων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικών κοινωνικών ομάδων και της επιστημονικής κοινότητας, αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας, με χρήση πρωτοποριακών μεθόδων σε διαφορετικούς τομείς εφαρμογής, όπως αυτός του διάχυτου αναπτυξιακού φάσματος – αυτισμού.

Οι εργασίες της ημερίδας ξεκινούν στις 10:00 π.μ., με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα, της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, ύστερα από χαιρετισμό που θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Θανάσης Στάβερης. Θα ακολουθήσουν οι κεντρικές ομιλίες από τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών, ΜΙΤ και τον Αρχιμανδρίτη Δρ. Απόστολο Καβαλιώτη, Post doc on autism, PhD, med, ΔΠΘ, Διευθυντή γραφείου της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα και να δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν δια ζώσης ή να την παρακολουθήσουν online μέσω της φόρμας στην επίσημη ιστοσελίδα της ημερίδας aiforautism.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα βρέφη ξεπερνούν την τεχνητή νοημοσύνη στην "κοινή ψυχολογία''

Ημερίδα: "Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός"

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βελτιώσει τη φροντίδα της ψυχικής υγείας βοηθώντας τους γιατρούς να αναλύουν τις απαντήσεις των ασθενών

Ο αυτισμός εντοπίζεται μέσα στις πρώτες 30 ημέρες της ζωής με αλγόριθμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη βρίσκει σύνδεση με ακάθαρτα καύσιμα μαγειρέματος και αναπτυξιακές καθυστερήσεις στα παιδιά

Η έκθεση σε ακάθαρτο καύσιμο μαγειρέματος από την εγκυμοσύνη έως την ηλικία των 36 μηνών αύξησε τις πιθανότητες αποτυχίας σε οποιονδήποτε αναπτυξιακό τομέα κατά 28%, στον ακαθάριστο κινητικό τομέα κατά 52% και στον προσωπικό-κοινωνικό τομέα κατά 36%.

Μια βαθιά ματιά στην εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον

"Η μελέτη αυτή δείχνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας NanoSIMS να αποκαλύψει μεταβολικές αλλαγές στον εγκέφαλο, με πρωτοφανή ανάλυση, σε υποκυτταρικό επίπεδο", λέει ο Bernard Schneider. "Μας δίνει ένα εργαλείο για να μελετήσουμε τις πρώιμες παθολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στους ευάλωτους νευρώνες ως συνέπεια της συσσώρευσης της α-συνουκλεΐνης, ενός μηχανισμού που συνδέεται άμεσα με τη νόσο του Πάρκινσον".

Λεπτοσπείρωση Θεσσαλία: 1 άνδρας έχασε τη ζωή του - 2 νοσηλεύονται

Λεπτοσπείρωση Θεσσαλία: Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διοικητή της 5ης υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, κρούσμα έχει εντοπιστεί και στη Λαμία σε περιοχή που είχε πληγεί από πλημμύρες.

ΠΙΣ: Σε θετική κατεύθυνση η απόφαση του υπουργείου για τη συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων

ΠΙΣ: Το εμβόλιο της γρίπης αποτελεί φαρμακευτικό σκεύασμα και ως εκ τούτου, πριν τη χορήγησή του, πρέπει να προηγείται εξέταση από τον θεράποντα ιατρό

Ατμοσφαιρική Ρύπανση - Πρόκειται για παγκόσμια σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλοι κατανοούν πως η ατμοσφαιρική ρύπανση αντιπροσωπεύει πιθανώς μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία που αντιμετωπίζουμε σήμερα», τόνισε η Μαρία Νέιρα, διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας του ΠΟΥ

Στις διαιρεμένες ΗΠΑ, οι γυναίκες διασχίζουν τη χώρα για φροντίδα αμβλώσεων

Ταυτόχρονα, ο ίδιος και άλλοι ειδικοί επιμένουν ότι η δυνατότητα λήψης επαγγελματικής φροντίδας για την άμβλωση εκτός πολιτείας εξακολουθεί να συνεπάγεται μια σειρά από πρόσθετα έξοδα για τις γυναίκες, όπως η λήψη άδειας από την εργασία, η οργάνωση της φροντίδας των παιδιών και η πληρωμή του ταξιδιού και της διαμονής. "Αντιπροσωπεύει αρκετά σημαντικές υλικοτεχνικές και οικονομικές επιβαρύνσεις γι' αυτές", δήλωσε ο Maddow-Zimet.