Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Ημερίδα: “Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός”

Ημερίδα: “Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός”

Ημερίδα: Μια διαφορετική ημερίδα για το ρόλο των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Υγείας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα θα ανοίξουν τις εργασίες της ημερίδας την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, στο Athens Marriott Hotel, με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών, ΜΙΤ και τον Δρ. Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, Post doc on autism, Phd, med, ΔΠΘ,  Διευθυντή γραφείου της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει με θέμα «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» η  Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και εξαρτήσεων κα Ζωή Ράπτη και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Αθανάσιος Στάβερης θα ανταλλάξουν εποικοδομητικές απόψεις με την κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Ειδική Παιδαγωγό, Πρόεδρο Δ.Σ. Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ” και τον κ. Μαρίνο Κυριακόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Α’ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος συζήτησης  με θέμα  «Η ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ» με τη συμμετοχή από πλευράς πολιτικής ηγεσίας της Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μηχαηλίδου και του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδα Χριστόπουλου οι οποίοι θα συζητήσουν με την κ. Κατερίνα Παπανικολάου, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Δ/ντρια Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, Γ.Ν. Παίδων Αγία Σοφία, τον κ. Κωνσταντίνο Φουντουλάκη, Καθηγητή Ψυχιατρικής ΑΠΘ, Γ΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ / Εθνικό εκπρόσωπο για θέματα ψυχικής υγείας στον Π.Ο.Υ.  και τον κ. Γιώργο Ναθαναήλ, Σύμβουλο Πληροφορικής & Management.

Η ημερίδα η οποία διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Υγείας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα ολοκληρωθεί με τα συμπεράσματα των εργασιών. Συντονιστές θα είναι ο δημοσιογράφος Διευθυντής του Real FM κ. Γιώργος Χουδαλάκης και η Πολιτική Αναλύτρια και Co-Founder της Dome Consulting κα Μαριάνα Πυργιώτη.

Για εγγραφή και δια ζώσης συμμετοχή ή για την παρακολούθηση on line live των εργασιών της ημερίδας επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ημερίδας https://aiforautism.gr/.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλεύρης: Το 2025 θα είναι έτοιμο το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσαλονίκης

Πλεύρης: Βασική προτεραιότητα η μείωση του clawback, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ με 120 εκ. ευρώ

Τι λέει ο υπουργός Υγείας για κορωνοϊό, ράντζα και περιφερειακά νοσοκομεία

Πλεύρης: Απάντηση Υπουργού στην επίκαιρη επερώτηση του ΚΚΕ για τα φάρμακα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η βοήθεια στην Ουκρανία και οι φιλοδοξίες την Κίνα στην ατζέντα των G7

G7 Ιταλία: Εκτός από την Μελόνι, οι ηγέτες των άλλων έξι εθνών -Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Καναδάς- αντιμετωπίζουν μεγάλα εσωτερικά δεινά που κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την εξουσία τους.

Γεωργιάδης: "Η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας στην Υγεία είναι αδιανόητη"

Γεωργιάδης: Είμαι περήφανος γιατί η Ελλάδα πιστεύω ότι είναι σε κατάσταση πολύ πάνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου ως προς την εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στον τομέα της υγείας.

Ο ΠΟΥ κατηγορεί 4 μεγάλες βιομηχανίες για 2,7 εκατομμύρια θανάτους ετησίως στην Ευρώπη

«Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν προτεραιότητα πριν από το κέρδος, πάντα», είπε ο Kluge. Η έκθεση, "Εμπορικοί καθοριστικοί παράγοντες των μη μεταδοτικών ασθενειών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ", είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του ΠΟΥ.

Έκθεση του ECDC για την απειλή της αυξανόμενης μικροβιακής αντοχής της γονόρροιας

Ο έλεγχος για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις και η έγκαιρη θεραπεία είναι επίσης υψίστης σημασίας. Επιπλέον, η συνετή χρήση αντιμικροβιακών ουσιών είναι απαραίτητη για την επιβράδυνση της ανάπτυξης και εξάπλωσης ανθεκτικών στελεχών.

Γάζα: Το Ισραήλ σκότωσε τουλάχιστον 274 ανθρώπους σε επιχείρηση διάσωσης ομήρων

Γάζα: Η επιχείρηση βαθιά στην κεντρική Γάζα ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς και άλλοι μαχητές εισέβαλαν στα σύνορα, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους και κρατώντας ομήρους περίπου 250.

ΗΠΑ: Η ασφαλής πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό μειώνεται για τα παιδιά

ΗΠΑ: Σχεδόν ένα στα 10 παιδιά αντιμετώπιζε οικιακή επισιτιστική ανασφάλεια και απέφευγε το νερό της βρύσης του μέχρι το 2020, και γνωρίζουμε ότι η πανδημία του COVID-19 έκανε την επισιτιστική ανασφάλεια πιο διάχυτη.

Close Icon