Ρεπορτάζ Υγείας

Self test σχολεία: Πάνω από 31.000 κρούσματα την πρώτη εβδομάδα

Self test σχολεία: Πάνω από 31.000 κρούσματα την πρώτη εβδομάδα

Self test σχολεία: Μέσα σε 5 ημέρες επαναλειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν περισσότερα από 31.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Με δεδομένο ότι εντοπίστηκαν 6.400 περίπου θετικά κρούσματα κατά τον χτεσινό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών, ο συνολικός αριθμός για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αισίως ανέρχεται στα 31.000 κρούσματα. Την ίδια στιγμή, μονάχα 2 τμήματα σχολείων σε σύνολο 80.000 έχουν τεθεί σε αναστολή σύμφωνα με το “50% + 1” σύστημα που ισχύει για το κλείσιμο. Όσο για την επόμενη εβδομάδα, όλοι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι με τα 2 self test πλέον και με την έξαρση να οδηγείται στο τέλος της τα κρούσματα θα μειώνονται.

Self test μαθητές και εκπαιδευτικοί

Από την ερχόμενη εβδομάδα, θα ισχύει η υποχρέωση των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών να διενεργούν 2 self test εβδομαδιαίως και όχι 3. Μετά το θετικό self test, ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν. Αρχικά, είναι επιβεβλημένη η διενέργεια και ενός rapid test για να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Μπορεί να γίνει σε κάποια από τις δωρεάν δημόσιες δομές ανά την επικράτεια, οι οποίες θα προσμετρήσουν το κρούσμα στα στατιστικά του ΕΟΔΥ και θα εκδώσουν το πιστοποιητικό νόσησης.

Φυσικά, οι απουσίες ενός μαθητή που νοσεί με κορωνοϊό είναι δικαιολογημένες. Μάλιστα, η Κυβέρνηση σε όλους τους τόνους έχει επισημάνει πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη ανίχνευση του ιού για να περιοριστεί η διασπορά του στην κοινότητα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε χορηγήθηκαν κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων 3 self test για να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα που διαφορετικά θα έμεναν ανεξιχνίαστα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία η διεξαγωγή των τεστ, με σκοπό τον εντοπισμό του κορωνοϊού.

Η απομόνωση διαρκεί 5 ημέρες, αλλά και μετά το πέρας αυτών των ημερών είναι αναγκαία η διενέργεια ενός νέου τεστ (self ή rapid), για να διαπιστωθεί εάν ο ιός έχει φύγει και αν μπορεί να διασπαρεί στην κοινότητα. Μετά την επιβεβαίωση ενός αρνητικού τεστ, ο μαθητής είναι ελεύθερος να επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες χωρίς κανέναν δισταγμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξεταστική μετ' εμποδίων με το βλέμμα στραμμένο στο Edupass

Self test σχολεία: Ανησυχία για το 3ο τεστ μετά τα 25.000 κρούσματα

Οδηγίες ΕΟΔΥ για τους μαθητές που έρχονται σε επαφή με κρούσμα

Τι γίνεται με αρνητικό self test Δευτέρα, θετικό self test Τρίτη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.