Ρεπορτάζ Υγείας

Self test σχολεία: Ανησυχία για το 3ο τεστ μετά τα 25.000 κρούσματα

Self test σχολεία: Ανησυχία για το 3ο τεστ μετά τα 25.000 κρούσματα

Self test σχολεία: Σήμερα αναμένεται ο τρίτος έλεγχος μέσω self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να ανιχνευθούν τυχόν κρούσματα και να μειωθεί η διασπορά του ιού στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Οι μαθητές από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 έχουν επιστρέψει στις σχολικές τους αίθουσες, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αποφασίστηκαν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Ήδη έχουν διενεργηθεί 2 self test τη Δευτέρα και την Τρίτη, σύμφωνα με τα οποία ελέγχθηκαν καθολικά μαθητές και εκπαιδευτικοί. Πάνω από 25.000 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους 2 πρώτους ελέγχους, ενώ ένας τρίτος έλεγχος αναμένεται σήμερα για να προσέλθουν οι μαθητές την Παρασκευή στο σχολείο. Ανησυχία εμπνέει ωστόσο ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων, κάτι που ενδεχομένως θα επιβεβαιωθεί και με τη διενέργεια των σημεριών τεστ.

Self test σχολεία: Τι λένε οι αριθμοί μέχρι τώρα;

Δευτέρα και Τρίτη είχαμε τα εξής στοιχεία:

  • Τη Δευτέρα ανιχνεύθηκαν 16.000 κρούσματα, από τα οποία 2.300 εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό
  • Αντίστοιχα την Τρίτη 9.688 θετικά σελφ τεστ εκπαιδευτικών και μαθητών βρέθηκαν στη χώρα
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι 4.000 εκπαιδευτικοί είχαν ήδη βρεθεί θετικοί

Από την ερχόμενη Δευτέρα, το υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκε να έχει έτοιμους 4.000 αναπληρωτές για να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Την ίδια στιγμή, τα self test που απαιτούνται για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών από την επόμενη εβδομάδα μειώνονται σε δύο, όπως ίσχυε δηλαδή και πριν τις γιορτές.

λΕνα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που παρέχει ο ΕΟΔΥ ως προς τα κρούσματα των μαθητών είναι το εξής: Από τις 20 Δεκεμβρίου, υπήρξε καθοδική πορεία ως προς τα κρούσματα σε παιδιά 4 έως 18 ετών. Συγκεκριμένα, από 27% είχε μειωθεί στο 22% και κατόπιν στο 16%. Ωστόσο, για την εβδομάδα από 3 έως 9 Ιανουαρίου, το ποσοστό ανέρχεται σε 18%, σημειώνοντας εκ νέου ανοδική τροχιά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οδηγίες ΕΟΔΥ για τους μαθητές που έρχονται σε επαφή με κρούσμα

Τι γίνεται με αρνητικό self test Δευτέρα, θετικό self test Τρίτη;

5 τρόποι για να προσαρμοστούν τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον

15.000 κρούσματα έχουν ήδη εντοπιστεί μέσω self test σε μαθητές - εκπαιδευτικούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι Αμερικανοί δοκιμάζουν πολλά πράγματα για να ανακουφίσουν τον χρόνιο πόνο στην πλάτη

Τελικά, «η ανταπόκριση στη θεραπεία είναι μεταβλητή μεταξύ των ασθενών και δεν υπάρχει τρόπος να προβλεφθεί τι λειτουργεί καλύτερα για κάθε ασθενή, εκτός από τη δοκιμή και το λάθος», λέει ο Cole.

Covid Αστικά λύματα 24/5: Μειωμένο ιικό φορτίο στη μισή χώρα

Κορωνοϊός Λύματα 24/5: Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της Φλόριντα ερευνούν «υποτιθέμενη» υπόθεση ευλογιάς των πιθήκων

Ο Oyewale Tomori, ένας ιολόγος που προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Ακαδημίας Επιστημών της Νιγηρίας και συμμετέχει σε συμβούλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι είναι «έκπληκτος» από το τρέχον ξέσπασμα.

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ο νόμος "Γιατρός για όλους" θίγει την αξιοπρέπεια του γιατρού - Προσφυγή στο ΣτΕ

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ αποφάσισε τη διενέργεια νομικών ενεργειών κατά του νομοσχεδίου και προσφυγή στο ΣτΕ με σκοπό τη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.