Ρεπορτάζ Υγείας

Self test δωρεάν: Ξεκινά σήμερα η χορήγησή τους σε όλους ενόψει εορτών

Self test δωρεάν: Ξεκινά σήμερα η χορήγησή τους σε όλους ενόψει εορτών

Self test δωρεάν: Στόχος του μέτρου, που δεν είναι υποχρεωτικό, είναι η πλήρης και έγκυρη καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Από σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θα διατίθενται δωρεάν self tests από τα φαρμακεία σε όλους τους πολίτες, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Στόχος του μέτρου είναι η πλήρης και έγκυρη καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Το ίδιο μέτρο είναι προγραμματισμένο να ισχύσει και την εβδομάδα μετά την Πρωτοχρονιά, δηλαδή από 3 έως 7 Ιανουαρίου. Κάθε δωρεάν self test θα χορηγείται τόσε εμβολιασμένους, όσο και σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Γιατί είναι σημαντικό το self test;

Εφόσον οι πολίτες διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ένα δωρεάν self test από κάποιο φαρμακείο της χώρας. Η χορήγησή τους θα γίνεται αυστηρά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε το έργο των φαρμακοποιών να μην παρακωλυθεί από τη διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Αντιθέτως, έχει προαιρετικό χαρακτήρα. Ωστόσο, κρίνεται αναγκαίο να αποκτήσουν στην Κυβέρνηση μια καθολική και εμπεριστατωμένη εικόνα των κρουσμάτων, ενόψει τοων εορτών.

Την ίδια στιγμή, είναι απαραίτητο όλοι να γνωρίζουν εάν νοσούν έστω και ασυμπτωματικά, προτού επισκεφθούν αγαπημένα τους πρόσωπα αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Με αυτό τον τρόπο, η εξάπλωση του ιού θα περιοριστεί κατά το δυνατόν και δεν θα υπάρξει κορύφωση των κρουσμάτων μέσα από το γιορτινό τραπέζι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σενάρια για την επέκταση υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού - Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Θεοκλής Ζαούτης: Να κάνουμε όλοι self test τα Χριστούγεννα

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εξειδικεύει τα νέα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μητσοτάκης Βουλή: Αναγκαίος ο εμβολιασμός και όχι υποχρεωτικός, το πρόστιμο είναι το τελευταίο αντικίνητρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ορισμένες κοινότητες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στις προσπάθειες δημόσιας υγείας

«Οι άνθρωποι εμπιστεύονται κυριολεκτικά στους γιατρούς την υγεία και τη ζωή τους», είπε ο Σαλέρνο. "Χωρίς εμπιστοσύνη, οι ασθενείς έχουν ελάχιστο λόγο να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι ανησυχητικό."

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.