Ρεπορτάζ Υγείας

Πυροβόλα όπλα: Χρησιμοποιούνται συχνότερα σε σχολικούς πυροβολισμούς

Πυροβόλα όπλα: Χρησιμοποιούνται συχνότερα σε σχολικούς πυροβολισμούς

Πυροβόλα όπλα: Η μελέτη υποστηρίζει πολιτικές που ενθαρρύνουν την ασφαλή αποθήκευση πυροβόλων όπλων στα νοικοκυριά και περιορίζουν την πρόσβαση των εφήβων σε αυτά.

Σε σχολικούς πυροβολισμούς που εκτελέστηκαν από 262 εφήβους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1990 έως το 2016, τα περίστροφα ήταν το πιο χρησιμοποιημένο όπλο και τα περισσότερα πυροβόλα όπλα αποκτήθηκαν μέσω κλοπής από συγγενείς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 27 Νοεμβρίου στο JAMA Pediatrics.

Ο Brent R. Klein, Ph.D., από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας στην Κολούμπια και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν μια συγχρονική μελέτη για να αναλύσουν 253 πυροβολισμούς σε σχολείο που εκτελέστηκαν από 262 εφήβους στις Ηνωμένες Πολιτείες από την 1η Ιανουαρίου 1990 έως τον Δεκέμβριο. 31, 2016, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το The American School Shooting Study.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα πιστόλια ήταν το πιο χρησιμοποιούμενο όπλο στις σχολικές βολές σε προσαρμοσμένες αναλύσεις (85,5 τοις εκατό). Όσον αφορά την ισχύ, τα πυροβόλα όπλα ήταν κυρίως χαμηλότερα ή μέτρια (37,0 και 39,7 τοις εκατό, αντίστοιχα). Τα όπλα αποκτήθηκαν κυρίως από συγγενείς εφήβων, φίλους ή γνωστούς, την παράνομη αγορά, αγνώστους ή άτομα που πυροβολήθηκαν και εξουσιοδοτημένους εμπόρους (41,8, 22,0, 29,6, 4,7 και 1,9 τοις εκατό, αντίστοιχα). Συνολικά, το 82,1 τοις εκατό των πυροβόλων όπλων αποκτήθηκαν μέσω κλοπής από συγγενείς.

«Η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη για ολοκληρωμένες στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένων καλύτερων πρακτικών ασφάλειας πυροβόλων όπλων στο σπίτι, νομικών μέτρων και κοινοτικής εκπαίδευσης, για την αντιμετώπιση του πολύπλευρου ζητήματος των σχολικών πυροβολισμών», γράφουν οι συγγραφείς. «Τελικά, αυτή η μελέτη υποστηρίζει πολιτικές που ενθαρρύνουν την ασφαλή αποθήκευση πυροβόλων όπλων στα νοικοκυριά και περιορίζουν την πρόσβαση των εφήβων στα πυροβόλα όπλα μέσω νομοθετικών μέτρων, εκπαιδευτικών εκστρατειών ή πρωτοβουλιών για τη δημόσια υγεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεπερνιέται το μετατραυματικό στρες μετά από πυροβολισμό;

Η αστυνομία της Ευρώπης παρακολουθεί προσεκτικά την απειλή από τα όπλα που εκτυπώνονται σε 3D

Η κοινωνική ευαλωτότητα συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θανάτου από πυροβόλα όπλα που σχετίζoνται με επιθέσεις μεταξύ των νέων

Οι επιεικείς νόμοι περί όπλων αποτελούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στην Πανυγειονομική κινητοποίηση 22 Φεβρουαρίου

Μεγαλειώδεις αναμένονται να είναι οι αυριανές κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από διαμαρτυρίες για την υποστελέχωση, τις πενιχρές απολαβές και την γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

Είτε ασκείστε τακτικά είτε μία με δύο ημέρες την εβδομάδα, η απώλεια βάρους είναι δυνατή

"Σε υψηλό επίπεδο, αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει το παλιό ρητό για τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία: οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από καμία δραστηριότητα.

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Οι περιοχές που "χτυπάνε" κόκκινο

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Στην κορυφή της αναμονής βρίσκεται η Μακεδονία, όπου ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών  ξεπερνά τους 15.000 και αναγκάζεται να περιμένει ακόμη και περισσότερο από 12 μήνες για μια χειρουργική επέμβαση σε δημόσια νοσοκομεία.

Αγρότες: Σε ασφυκτικό κλοιό το κέντρο της Αθήνας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις [vid]

Αγρότες: Έχουν τεθεί σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ερευνητές συνδυάζουν σύγχρονο εξοπλισμό για αυξημένη ακρίβεια στην ανάλυση της σύστασης σώματος

Τελικά, ο συνδυασμός αυτών των δύο τμημάτων εξοπλισμού βοήθησε να επιβεβαιωθεί η ισχυρή σχέση μεταξύ του εξωτερικού σχήματος του σώματος και της εσωτερικής σύνθεσης. «Με τον στόχο μας να συνεισφέρουμε στη βάση γνώσεων, ακόμη και η σύζευξη δύο εκτενώς δοκιμασμένων τμημάτων εξοπλισμού ανοίγει πόρτες σε βαθιές δυνατότητες μέτρησης σώματος που είναι τόσο ακριβείς όσο και μη επεμβατικές», δήλωσε ο Δρ. John Kirwan,