Ρεπορτάζ Υγείας

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σχέδιο της λειτουργίας σύμφωνα με Κομισιόν

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σχέδιο της λειτουργίας σύμφωνα με Κομισιόν

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σχέδιο της λειτουργίας του σύμφωνα με Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δεσμευθεί επίσης σε μία συμφωνία με τα κράτη - μέλη μέχρι το τέλος Ιανουαρίου επάνω σε ένα ενιαίο πρωτόκολλο σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Το πρωτόκολλο θα εξασφαλίζει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι αναγνωρίσιμο από τα συστήματα υγείας σε όλες τις χώρες - μέλη, καθώς και σε παγκόσμια κλίμακα, μέσω συντονισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το έργο που επιτελείται από την Πρωτοβουλία Πιστοποίησης Εμβολιασμών, έναν συνασπισμό εταιρειών τεχνολογίας και υγείας για την ανάπτυξη ενός διαβατηρίου εμβολιασμού, θεωρείται όλο και περισσότερο απαραίτητο αν θέλουμε να επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Το διαβατήριο θα είναι ένα ηλεκτρονικό έγγραφο σε μια εφαρμογή (με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός έντυπου αντιγράφου με κωδικό QR για επαλήθευση) το οποίο θα αποδεικνύει ότι ο κάτοχος έχει ανοσοποιηθεί έναντι του COVID-19.

Το έγγραφο, ισοδύναμο με τη λεγόμενη Κίτρινη Κάρτα (Διεθνές Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Προφύλαξης) που χρησιμοποιείται για ταξίδια σε χώρες που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού, θα απαιτείται για δραστηριότητες που κυμαίνονται από ταξίδι έως εργασία, μελέτη ή πρόσβαση σε κάθε είδους συμβάντα, και θα παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση ανοσοποίησης του κατόχου: τύπος εμβολίου, δόση ή ημερομηνία εμβολιασμού, διασφαλίζοντας έτσι ότι η καταγραφή πραγματοποιείται με ένα πρότυπο μοντέλο για οργανισμούς που χορηγούν εμβόλια COVID- 19, ώστε τα διαπιστευτήρια να μπορούν διατίθενται σε ψηφιακή μορφή.

Με παρόμοιο τρόπο θα λειτουργεί και το σύστημα πιστοποίησης εμβολιασμού. Ωστόσο, κάθε χώρα μπορεί να ορίσει τους δικούς της κανόνες. Το σύστημα θα επιφορτίζεται για την ασφαλή διατήρηση των δεδομένων και τα άτομα θα κρατήσουν το αρχείο τους σε ψηφιακό πορτοφόλι ή σε QR κώδικα, ώστε να μπορούν να ελέγχουν με ποιον τα μοιράζονται. Οι ηγέτες της ΕΕ θα αναζητήσουν την Πέμπτη, κατά την τηλεδιάσκεψη τους, τρόπους να επιταχύνουν την πορεία αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ η πρόταση για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» – την οποία έχει διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – και τη σύνδεσή του με την ελευθερία για ταξίδια αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Την αποκατάσταση της κινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα επιδιώκει ο Μητσοτάκης

Διευκρινίσεις για το εμβολιαστικό σχέδιο στην Ελλάδα

Για "μυστική συμφωνία" κατηγορεί τη Γερμανία το Politico όσον αφορά το εμβόλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η θνησιμότητα από τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% από τον Μάρτιο του 2020 λένε τα CDC

«Η αντιμετώπιση του στίγματος, η ελπίδα στους ανθρώπους, ο λόγος να ζήσουν, η ελπίδα ότι μπορούν να γίνουν παραγωγικά μέλη της κοινωνίας θα είναι πολύ σημαντικά για την αναστροφή της πορείας της επιδημίας των οπιοειδών», πρόσθεσε ο Αούν εν μέρει.

Οι μικρές ατομικές μειώσεις στην κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των επιπτώσεων του πληθυσμού"

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η διαδικασία πίσω από τις σύντομες επεμβάσεις περιλαμβάνει τον έλεγχο ασθενών για τον εντοπισμό ανθυγιεινής χρήσης, ακολουθούμενη από μια συζήτηση που στοχεύει στο προσδιορισμένο επίπεδο κατάχρησης ουσιών πριν από παραπομπή για θεραπεία ή άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με ουσίες.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον νοσηλεύτηκε με ουρολογική λοίμωξη στο ιατρικό κέντρο Irvine

Πρότεινε επίσης στους άνδρες να παρακολουθούν πόσο συχνά αδειάζουν την ουροδόχο κύστη τους. Είπε ότι η συχνότητα της ούρησης αυξάνεται αργά με την πάροδο του χρόνου και μερικές φορές περνά απαρατήρητη. "Μερικές φορές νομίζουν ότι με την πάροδο του χρόνου αυτό είναι φυσιολογικό - αλλά πρέπει να δουν έναν γιατρό", είπε ο Tewari.

Όταν η γυμναστική δεν πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης

Τέλος, αλλά εξόχως σημαντική είναι η επαρκής ενυδάτωση, γενικά τις ημέρες που γυμνάζεται κάποια, αλλά ειδικά κατά την έμμηνο ρύση, καθότι, η σωστή ενυδάτωση βοηθά στην μείωση του φουσκώματος και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης πονοκεφάλων και ζαλάδων.