Ρεπορτάζ Υγείας

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σχέδιο της λειτουργίας σύμφωνα με Κομισιόν

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σχέδιο της λειτουργίας σύμφωνα με Κομισιόν

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σχέδιο της λειτουργίας του σύμφωνα με Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δεσμευθεί επίσης σε μία συμφωνία με τα κράτη - μέλη μέχρι το τέλος Ιανουαρίου επάνω σε ένα ενιαίο πρωτόκολλο σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Το πρωτόκολλο θα εξασφαλίζει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι αναγνωρίσιμο από τα συστήματα υγείας σε όλες τις χώρες - μέλη, καθώς και σε παγκόσμια κλίμακα, μέσω συντονισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το έργο που επιτελείται από την Πρωτοβουλία Πιστοποίησης Εμβολιασμών, έναν συνασπισμό εταιρειών τεχνολογίας και υγείας για την ανάπτυξη ενός διαβατηρίου εμβολιασμού, θεωρείται όλο και περισσότερο απαραίτητο αν θέλουμε να επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Το διαβατήριο θα είναι ένα ηλεκτρονικό έγγραφο σε μια εφαρμογή (με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός έντυπου αντιγράφου με κωδικό QR για επαλήθευση) το οποίο θα αποδεικνύει ότι ο κάτοχος έχει ανοσοποιηθεί έναντι του COVID-19.

Το έγγραφο, ισοδύναμο με τη λεγόμενη Κίτρινη Κάρτα (Διεθνές Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Προφύλαξης) που χρησιμοποιείται για ταξίδια σε χώρες που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού, θα απαιτείται για δραστηριότητες που κυμαίνονται από ταξίδι έως εργασία, μελέτη ή πρόσβαση σε κάθε είδους συμβάντα, και θα παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση ανοσοποίησης του κατόχου: τύπος εμβολίου, δόση ή ημερομηνία εμβολιασμού, διασφαλίζοντας έτσι ότι η καταγραφή πραγματοποιείται με ένα πρότυπο μοντέλο για οργανισμούς που χορηγούν εμβόλια COVID- 19, ώστε τα διαπιστευτήρια να μπορούν διατίθενται σε ψηφιακή μορφή.

Με παρόμοιο τρόπο θα λειτουργεί και το σύστημα πιστοποίησης εμβολιασμού. Ωστόσο, κάθε χώρα μπορεί να ορίσει τους δικούς της κανόνες. Το σύστημα θα επιφορτίζεται για την ασφαλή διατήρηση των δεδομένων και τα άτομα θα κρατήσουν το αρχείο τους σε ψηφιακό πορτοφόλι ή σε QR κώδικα, ώστε να μπορούν να ελέγχουν με ποιον τα μοιράζονται. Οι ηγέτες της ΕΕ θα αναζητήσουν την Πέμπτη, κατά την τηλεδιάσκεψη τους, τρόπους να επιταχύνουν την πορεία αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ η πρόταση για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» – την οποία έχει διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – και τη σύνδεσή του με την ελευθερία για ταξίδια αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Την αποκατάσταση της κινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα επιδιώκει ο Μητσοτάκης

Διευκρινίσεις για το εμβολιαστικό σχέδιο στην Ελλάδα

Για "μυστική συμφωνία" κατηγορεί τη Γερμανία το Politico όσον αφορά το εμβόλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία - Συναγερμός για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο

Δεδομένη θεωρείται πλέον η δεκαπενθήμερη παράταση του lockdown στην Αττική, καθώς το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό και η πίεση στα νοσοκομεία αυξάνεται. Kαι χθες συνεχίστηκε η επέλαση επέλαση του κορονoϊόυ στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με 880 νέες μολύνσεις.

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης της Ουγκάντα εντοπίστηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας

Η παραλλαγή από την Ουγκάντα έχει εξελιχθεί ξεχωριστά από την παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία προέρχεται από την ομάδα B.1.1.7. Αντιθέτως η παραλλαγή της Ουγκάντα ανήκει στην «A lineage» και αναφέρεται ως A.23.1 στη μελέτη.

Πόσο επηρεάζει μια μαστογραφία ο εμβολιασμός covid-19

Στην περίπτωση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech οι συμμετέχοντες δεν ρωτήθηκαν σχετικά με πιθανή διόγκωση των λεμφαδένων, όμως μερικοί ανέφεραν μια τέτοια παρενέργεια που διήρκεσε κατά μέσο όρο δέκα μέρες, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Άγγιξαν τα 226 τα νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Κορωνοϊός μετάλλαξη: Από τα 242 στελέχη τα 226 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (VariantVOC_202012), 12 στελέχη βρέθηκαν με τη μετάλλαξη LineageB.1.351/South Africa (Variant501V2) ενώ 1 στέλεχος βρέθηκε με τη μετάλλαξη Lineage A.23.1/Uganda.

Όταν συγκεκριμένες τροφές μειώνουν τις κρίσεις άσθματος

Όμως, είναι σημαντικό να θυμάστε πως αν και οι διατροφικές αλλαγές μπορούν να συνεισφέρουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων και να μειώσουν τη σοβαρότητά τους, καμία διατροφή δεν υποκαθιστά τη φαρμακευτική αγωγή ή όποια άλλη θεραπεία συστήσει ο γιατρός σας