Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΟΥ: Περιορισμός της πολυομυελίτιδας στη Συρία

ΠΟΥ: Περιορισμός της πολυομυελίτιδας στη Συρία

Η Συρία έχει αρχίσει να απαλλάσσεται από την πολιομυελίτιδα, δήλωσε ο υπεύθυνος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εξάλειψη της ασθένειας, Κρις Μάχερ, αφού εδώ και ένα χρόνο δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα πολιομυελίτιδας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ αναφέρει ότι “η επιδημία φαίνεται πλέον να έχει περιοριστεί” στη Συρία, μετά τον μαζικό εμβολιασμό των παιδιών σε όλη τη Μέση Ανατολή. Αυτό, ωστόσο, δεν εγγυάται ότι η ασθένεια έχει εξαλειφθεί εντελώς.

Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε την ύπαρξη επιδημίας πολιομυελίτιδας στη Συρία στα τέλη του 2013 κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 10 περιπτώσεις παράλυσης. Η ανακοίνωση είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και οδήγησε στον εμβολιασμό εκατομμυρίων παιδιών.

Μέχρι τώρα, 27 εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί σε οκτώ χώρες της περιοχής -τη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Τουρκία και το Ιράν, καθώς και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο Μάχερ τόνισε ότι 2,7 με 3 εκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν στη Συρία στη διάρκεια της εκστρατείας αυτής στις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση αλλά και σε αυτές που ελέγχονται από τους αντάρτες. “Φτάσαμε συστηματικά τουλάχιστον στο 85% των παιδιών στη Συρία τους τελευταίους 12 μήνες”, ανέφερε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο περιορισμός της διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών θα μπορούσε να μειώσει τις σχετικές βλάβες, ιδίως σε ευάλωτα άτομα

"Τέτοιοι περιορισμοί θα μπορούσαν όχι μόνο να μειώσουν τη συνολική βλάβη, αλλά και να μετριάσουν τον αντίκτυπο της διαφήμισης στις ανισότητες που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια". Η ίδια πρόσθεσε: "Η μελέτη μας έδειξε ότι οι στρατηγικές πρόληψης των βλαβών για τη δημόσια υγεία θα πρέπει ιδανικά να περιλαμβάνουν μια σειρά πολιτικών που περιορίζουν την έκθεση στη διαφήμιση, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των ευάλωτων ομάδων"

Η προεκλαμψία στις μητέρες συνδέεται με τετραπλάσιο κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά τη δεκαετία μετά τον τοκετό

Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι οι γυναίκες που είναι πιθανότερο να ωφεληθούν από τον έλεγχο είναι εκείνες που είχαν προεκλαμψία μετά την ηλικία των 35 ετών και εκείνες που την εμφάνισαν περισσότερες από μία φορές. Η πρόληψη θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα σε μια δεκαετία από τον τοκετό, για παράδειγμα, με τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως το κάπνισμα και η αδράνεια"

ΠΟΥ: Αποφασίζει εάν η πανδημία είναι ακόμη παγκόσμια έκτακτη ανάγκη

ΠΟΥ: Αύριο μια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πρόκειται να συνεδριάσει για να εξετάσει εάν η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία.

Επισημάνσεις για τα εμβόλια γρίπης και τις μεταλλάξεις Κράκεν & Όρθρος της Όμικρον της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη

«Έχουμε χαλαρώσει αρκετά με το εμβόλιο της γρίπης», οι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί σε ικανοποιητικό επίπεδο συγκριτικά με πέρυσι, αποκάλυψε η κ. Παγώνη. «Φέτος έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 2.600.000 ενώ πέρυσι 4.500.000, παρόλο που βρίσκονταν σε ισχύ μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην το κάνουν».

Η παγκόσμια χρηματοδότηση της υγείας σημειώνει ρεκόρ, αλλά τα ιστορικά κενά παραμένουν

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν τη σημασία της διατήρησης της αίσθησης του επείγοντος της χρηματοδότησης της υγειονομικής περίθαλψης γενικά, ενώ παράλληλα καταπολεμάται μια παγκόσμια πανδημία.

Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια γεννά το κίνημα "καθαρό αίμα"

Τα νοσοκομεία δεν είναι επίσης σε θέση να ενημερώνουν τους ασθενείς για την κατάσταση του αιμοδοτούμενου αίματος. "Είναι η παροχή αίματος στις ΗΠΑ μολυσμένη;" φώναζε ένας τίτλος από την Υπεράσπιση της Υγείας των Παιδιών (Children's Health Defense), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Robert Kennedy Jr, γνωστό διακινητή παραπληροφόρησης για τα εμβόλια. Ισχυριζόταν ψευδώς ότι η εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας μπορεί να έχει "μολύνει την παροχή αίματος της χώρας".