Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΟΥ: Περιορισμός της πολυομυελίτιδας στη Συρία

ΠΟΥ: Περιορισμός της πολυομυελίτιδας στη Συρία

Η Συρία έχει αρχίσει να απαλλάσσεται από την πολιομυελίτιδα, δήλωσε ο υπεύθυνος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εξάλειψη της ασθένειας, Κρις Μάχερ, αφού εδώ και ένα χρόνο δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα πολιομυελίτιδας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ αναφέρει ότι “η επιδημία φαίνεται πλέον να έχει περιοριστεί” στη Συρία, μετά τον μαζικό εμβολιασμό των παιδιών σε όλη τη Μέση Ανατολή. Αυτό, ωστόσο, δεν εγγυάται ότι η ασθένεια έχει εξαλειφθεί εντελώς.

Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε την ύπαρξη επιδημίας πολιομυελίτιδας στη Συρία στα τέλη του 2013 κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 10 περιπτώσεις παράλυσης. Η ανακοίνωση είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και οδήγησε στον εμβολιασμό εκατομμυρίων παιδιών.

Μέχρι τώρα, 27 εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί σε οκτώ χώρες της περιοχής -τη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Τουρκία και το Ιράν, καθώς και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο Μάχερ τόνισε ότι 2,7 με 3 εκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν στη Συρία στη διάρκεια της εκστρατείας αυτής στις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση αλλά και σε αυτές που ελέγχονται από τους αντάρτες. “Φτάσαμε συστηματικά τουλάχιστον στο 85% των παιδιών στη Συρία τους τελευταίους 12 μήνες”, ανέφερε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική και Εύβοια

Ακτινολόγος μπήκε μαζί με εγκαταλελειμένο μωρό στον αξονικό τομογράφο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη η κίνηση λόγω των εκδρομέων για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα. 

Οι νεοανακαλυφθέντες υπότυποι και οι διαφορές φύλου δίνουν πληροφορίες για τους μοριακούς μηχανισμούς της νόσου ALS

"Πιστεύουμε ότι η μελέτη μας συνέβαλε σημαντικά στην αναζήτηση αιτιών και θεραπειών για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS. Τα ευρήματά μας μάς έφεραν πολύ πιο κοντά σε μια πιο εξατομικευμένη και επομένως πιο αποτελεσματική θεραπεία."

Αποκωδικοποίηση της κατάθλιψης εν μέσω COVID-19 - Ολοκληρωμένη ανάλυση γενετικών και περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων

"Η μελέτη COVICAT και οι συνθήκες γύρω από το lockdown COVID-19 παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία να διερευνηθεί πώς αλληλεπιδρούν γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες για να επηρεάσουν την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα την κατάθλιψη, σε επίπεδο πληθυσμού."

Τα ποσοστά τραυματισμών από όπλα στις ΗΠΑ το 2023 ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα

Ωστόσο, όταν μετρήθηκαν σε σχέση με άλλες ομάδες, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι τα χειρότερα πραγματικά ποσοστά ήταν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 15 έως 24 ετών. Τα ποσοστά σε αυτήν την ομάδα ήταν επίσης τα χειρότερα το 2019, πριν από την πανδημία. Από κάθε 100.000 κλήσεις ασθενοφόρου σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, 1.045 από αυτές αφορούσαν τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Σκότωσε την σύζυγό του με κατσαβίδι

Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση των ποινών και της διαδικασίας για θύτες ενδοοικογενειακής βίας, ένα ακόμη τραγικό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον ήδη πολύ βαρύ απολογισμό για το 2024.

Close Icon