Ρεπορτάζ Υγείας

Πόλεις Ασία: Ετοιμάστηκαν για τα πάρτι του νέου έτους μετά την παύση της COVID

Πόλεις Ασία: Ετοιμάστηκαν για τα πάρτι του νέου έτους μετά την παύση της COVID

Στο Όκλαντ, συνέρρευσε μεγάλο πλήθος κόσμου κάτω από τον Sky Tower, όπου μια αντίστροφη μέτρηση 10 δευτερολέπτων για τα μεσάνυχτα προηγήθηκε μιας επίδειξης πυροτεχνημάτων για την υποδοχή του νέου έτους. Οι εορτασμοί στη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας έτυχαν καλής υποδοχής μετά την αναγκαστική ακύρωσή τους από την COVID-19 πριν από ένα χρόνο.

Πόλεις Ασία: Οι γλεντζέδες άρχισαν να συγκεντρώνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού για να γιορτάσουν την πρώτη νέα χρονιά χωρίς περιορισμούς για την COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας το 2020. Ενώ η COVID-19 συνεχίζει να προκαλεί θάνατο και απογοήτευση, ιδίως στην Κίνα, η οποία μάχεται με μια εθνική αύξηση των λοιμώξεων μετά την ξαφνική χαλάρωση των μέτρων κατά της επιδημίας, οι αρχές αντιμετωπίζουν πλέον τον ιό ως μια απειλή με την οποία οι άνθρωποι ζουν. Οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν στο Σινικό Τείχος στο Πεκίνο, ενώ στη Σαγκάη η κυκλοφορία διακόπηκε κατά μήκος της προκυμαίας Bund για να επιτραπεί στους πεζούς να συγκεντρωθούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η Ντίσνεϊλαντ της Σαγκάης διοργάνωσε, επίσης, ένα ειδικό σόου πυροτεχνημάτων για να καλωσορίσει το 2023.

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο συνωστιστίστηκαν κατά μήκος της προκυμαίας του Σίδνεϊ για μια γιορτή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που βασίζεται στα θέματα της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης. Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ένας καταρράκτης ουράνιου τόξου είναι εξέχον χαρακτηριστικό του πάρτι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Περισσότερα από 7.000 πυροτεχνήματα εκτοξεύτηκαν από την κορυφή της γέφυρας του λιμανιού του Σίδνεϊ και άλλα 2.000 από την κοντινή Όπερα. Πρόκειται για το “πάρτι που αξίζει στο Σίδνεϊ”, δήλωσε στην εφημερίδα Sydney Morning Herald ο παραγωγός μεγάλων εκδηλώσεων και φεστιβάλ της πόλης Stephen Gilby. “Περάσαμε δύο αρκετά δύσκολα χρόνια- είμαστε απολύτως ευτυχείς φέτος που μπορούμε να καλωσορίσουμε τον κόσμο ξανά στις ακτές του λιμανιού του Σίδνεϊ για τους παγκοσμίου φήμης εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του Σίδνεϊ”, δήλωσε. Στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, οι διοργανωτές κανόνισαν μια οικογενειακή επίδειξη πυροτεχνημάτων κατά μήκος του ποταμού Γιάρα, καθώς έπεφτε το σούρουπο, πριν από μια δεύτερη συνεδρία τα μεσάνυχτα.

Το έθνος Κιριμπάτι του Ειρηνικού είναι η πρώτη χώρα που υποδέχτηκε το νέο έτος, με το ρολόι να χτυπάει το 2023 μία ώρα πριν από τους γείτονες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Ζηλανδίας. Στο Όκλαντ, συνέρρευσε μεγάλο πλήθος κόσμου κάτω από τον Sky Tower, όπου μια αντίστροφη μέτρηση 10 δευτερολέπτων για τα μεσάνυχτα προηγήθηκε μιας επίδειξης πυροτεχνημάτων για την υποδοχή του νέου έτους. Οι εορτασμοί στη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας έτυχαν καλής υποδοχής μετά την αναγκαστική ακύρωσή τους από την COVID-19 πριν από ένα χρόνο. Οι πανηγυριστές συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία με θέα όλη την πόλη, συμπεριλαμβανομένου του Ντέβονπορτ, το οποίο επιτρέπει τη θέα των εορτασμών σε όλο το λιμάνι. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα σόου με φως λέιζερ και κινούμενα σχέδια, το οποίο περιλαμβάνει διάφορα ορόσημα του Όκλαντ. Οι περισσότερες από τις πρωτεύουσες των πολιτειών της Αυστραλίας είχαν καλό καιρό πριν από τα μεσάνυχτα, αλλά οι προβλέψεις για ισχυρές καταιγίδες και ανέμους κατέστρεψαν τους εορτασμούς στο Ντάργουιν της Βόρειας Επικράτειας. Οι πλημμύρες στην τροπική κορυφή της Αυστραλίας, η οποία διανύει επί του παρόντος την υγρή της περίοδο, ανάγκασαν την εκκένωση περίπου δύο δωδεκάδων ανθρώπων που ζούσαν στην πόλη Ουραντάντζι της Outback Queensland. Άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα αντιμετωπίζουν επίσης ανησυχίες για πλημμύρες που θα οδηγήσουν στο 2023, μετά από βροχοπτώσεις υψηλότερες από τις συνηθισμένες σε μεγάλα τμήματα της Αυστραλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κίνα Covid: Οι ιατρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ήδη υπό σοβαρή πίεση

Ο Xi παροτρύνει να ληφθούν μέτρα για την "προστασία" ζωών καθώς η Κίνα μάχεται το κύμα Covid

Η Κίνα αγωνίζεται να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, αλλά πολλοί είναι απρόθυμοι

Μεγαλούπολη της Κίνας λέει ότι οι άνθρωποι με συμπτωματική COVID μπορούν να εργάζονται "κανονικά"

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συστάσεις για τη διαχείριση της κόπωσης σε φλεγμονώδεις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Συλλόγων για τη Ρευματολογία EULAR ελπίζει ότι αυτές οι συστάσεις θα αποτελέσουν ένα σημείο εκκίνησης για τη διαχείριση της κόπωσης σε άτομα με φλεγμονώδεις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις και θα ενθαρρύνουν τις ομάδες υγειονομικής περίθαλψης να υποστηρίξουν τους ασθενείς τους στην αναγνώριση και αντιμετώπιση της κόπωσης.

ΣΕΙΒ : Επανεκλέχτηκε πρόεδρος ο Δημήτρης Νίκας

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος του  Συνδέσμου  Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) ο Δημήτρης Νίκας κατά  τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του συνδέσμου,σύμφωνα με πληροφορίες του www.healthweb.gr.

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην κατάχρηση αντιβιοτικών, στη μικροβιακή αντοχή και στους θανάτους από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

ΙΣΑ: Η Ελλάδα συνεχίζει και το 2023, τη θλιβερή πρωτιά της, ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, ως προς την κατάχρηση των αντιβιοτικών και τα υψηλότερα ποσοστά αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά.

Εμβολιασμός κατά της γρίπης και καρκίνος

Σε αντίθεση με το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη του στομάχου, υπάρχει εμβόλιο για τη γρίπη. Αν και δεν είναι 100% αποτελεσματικό, το να εμβολιαστείτε για τη γρίπη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να μολυνθείτε από τη γρίπη, να μειώσει τη σοβαρότητά της και να μειώσει τον κίνδυνο νοσηλείας σας σε περίπτωση που έχετε μολυνθεί.