Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Παραμένουν οι μακροχρόνια άνεργοι 55-67 ετών στα νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Παραμένουν οι μακροχρόνια άνεργοι 55-67 ετών στα νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Το πρόγραμμα προβλέπει την απασχόληση δύο ακόμη ετών όσων έληξαν οι συμβάσεις από τον Οκτώβρη και όσων εργάζονται ήδη.

Με πρόταση του Υπουργού Εργασίας κο Άδωνι Γεωργιάδη, το Διοικητικό Συμβούλιο
της ΔΥΠΑ, σύστησε ειδικό πρόγραμμα για τους μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών που εργάζονται στα Νοσοκομεία και το οποίο θα χρηματοδοτεί το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας.

Πρώτη φορά συστήνεται τέτοιο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα προβλέπει την
απασχόληση δύο ακόμη ετών όσων έληξαν οι συμβάσεις από τον Οκτώβρη και όσων
εργάζονται ήδη. Είναι θετικότατη εξέλιξη γιατί τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και δεν έχουν τη «πολυτέλεια» να χάσουν 1.200 εργαζόμενους από νευραλγικές υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

Οφείλουμε να επισημάνουμε από την ΠΟΕΔΗΝ ότι ο Υπουργός Εργασίας προσπάθησε πολύ να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συστήσει το ειδικό πρόγραμμα. Έτσι παραμένουν 1200 εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προβλήματα νοσοκομείων, κέντρων υγείας-πρόνοιας του Νομού Θεσσαλίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Σ.Υ.Δ.Ε.: 48ωρη Απεργία για τη Δωρεάν και Δημόσια Υγεία – 29-30/11

ΠΟΕΔΗΝ: Εν αναμονή της κατάθεσης του Νομοσχεδίου της Ψυχικής Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΣΘ: Στάση εργασίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη

ΦΣΘ: Κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, από τις 11:30 έως τις 14:30, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

Ομάδες υποστήριξης και ιατρικοί σύλλογοι για τις διάφορες διαταραχές του μετώπιου κροταφικού εκφυλισμού μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους συνεργάτες φροντίδας να τις αντιμετωπίσουν. «Η καθιέρωση μιας έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης της FTD είναι το πρώτο βασικό βήμα», λέει ο Δρ Boeve.

Υπεκυψε στα τραύματά του ο Αμερικανός στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Ο στρατιωτικός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την αυτοπυρπόλησή του μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον την Κυριακή. Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως προέβη στο απονενοημένο διάβημα διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ευθύμιος Λέκκας: Αναμένεται μεγάλος σεισμός στην Τουρκία - Επικινδυνότητα για την Αγία Σοφία

Στην Ελλάδα, τα δημόσια κτήρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εξελίσσεται ο πρωτοβάθμιος θεσμικός υποχρεωτικός έλεγχος. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία μερική εικόνα και στη συνέχεια στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα» είπε, τέλος ο Ευθύμιος Λέκκας.

ΗΠΑ: Τα κρούσματα σύφιλης αυξάνονται στα νεογέννητα

ΗΠΑ: Η άνοδος της σύφιλης είναι πιθανό να οφείλεται σε μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων φραγμών στην υγειονομική περίθαλψη, που επηρεάζουν δυσανάλογα τις μειονοτικές κοινότητες.

ΠΟΕΔΗΝ 8 Μαρτίου: Στάση εργασίας την Ημέρα της Μητέρας

ΠΟΕΔΗΝ 8 Μαρτίου: Στις υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ το 60% των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι γυναίκες. Αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με εξαντλητικά ωράρια, δεκάδες χρωστούμενα repo και άδειες.