Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Προβλήματα νοσοκομείων, κέντρων υγείας-πρόνοιας του Νομού Θεσσαλίας

ΠΟΕΔΗΝ: Προβλήματα νοσοκομείων, κέντρων υγείας-πρόνοιας του Νομού Θεσσαλίας

ΠΟΕΔΗΝ: Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στις 8:30πμ μεγάλη μαζική Πανελλαδική συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στις 8:30πμ μεγάλη μαζική Πανελλαδική συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου θα γίνουν ομιλίες όλων των παρευρισκόμενων φορέων. Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού έχουν μετατρέψει πολλά Νοσοκομεία της Περιφέρειας σε κέντρα διακομιδών», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, που διοργανώνει την Τρίτη 19 Δεκέμβρη, στις 8.30πμ., «μεγάλη μαζική πανελλαδική συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου θα γίνουν ομιλίες όλων των παρευρισκόμενων φορέων», στο πλαίσιο διήμερου δράσης της (18-19/12) στη Θεσσαλία.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης, «για να ανακόψουμε το κύμα φυγής των υγειονομικών και για να καταστήσουμε ελκυστικό το ΕΣΥ», έτσι όπως περιγράφονται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των υγειονομικών: «αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και του ωρομισθίου, κανένας αποκλεισμός εργαζόμενων από το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, Ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων, Ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων μονίμων εργαζομένων, εκδίωξη των εργολάβων, χρηματοδότηση».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, προκήρυξε για την ίδια ημέρα:

• 7ωρη στάση εργασίας, από 8πμ-3μμ., για τα Σωματεία-μέλη της στη Λάρισα

• 8ωρη στάση εργασίας, από 7πμ.-3μμ., για τα για τα Σωματεία-μέλη της σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Μαγνησία, καθώς και

• 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη χώρα «διευκολυντική για την συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Λάρισα όσων Σωματείων αποφασίσουν να συμμετάσχουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Εν αναμονή της κατάθεσης του Νομοσχεδίου της Ψυχικής Υγείας

Πανελλαδική κινητοποίηση και συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας

Συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σ. Ζαχαράκη

ΠΟΕΔΗΝ: 2000 άτομα αποχωρούν από νευραλγικές θέσεις στα Νοσοκομεία - Στάση εργασίας

Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ για τις 2.000 συμβάσεις της ΔΥΠΑ που λήγουν στα νοσοκομεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΣΘ: Στάση εργασίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη

ΦΣΘ: Κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, από τις 11:30 έως τις 14:30, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

Ομάδες υποστήριξης και ιατρικοί σύλλογοι για τις διάφορες διαταραχές του μετώπιου κροταφικού εκφυλισμού μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους συνεργάτες φροντίδας να τις αντιμετωπίσουν. «Η καθιέρωση μιας έγκαιρης και ακριβούς διάγνωσης της FTD είναι το πρώτο βασικό βήμα», λέει ο Δρ Boeve.

Υπεκυψε στα τραύματά του ο Αμερικανός στρατιωτικός που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Ο στρατιωτικός νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την αυτοπυρπόλησή του μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον την Κυριακή. Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως προέβη στο απονενοημένο διάβημα διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ευθύμιος Λέκκας: Αναμένεται μεγάλος σεισμός στην Τουρκία - Επικινδυνότητα για την Αγία Σοφία

Στην Ελλάδα, τα δημόσια κτήρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και εξελίσσεται ο πρωτοβάθμιος θεσμικός υποχρεωτικός έλεγχος. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία μερική εικόνα και στη συνέχεια στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα» είπε, τέλος ο Ευθύμιος Λέκκας.

ΗΠΑ: Τα κρούσματα σύφιλης αυξάνονται στα νεογέννητα

ΗΠΑ: Η άνοδος της σύφιλης είναι πιθανό να οφείλεται σε μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων φραγμών στην υγειονομική περίθαλψη, που επηρεάζουν δυσανάλογα τις μειονοτικές κοινότητες.

ΠΟΕΔΗΝ 8 Μαρτίου: Στάση εργασίας την Ημέρα της Μητέρας

ΠΟΕΔΗΝ 8 Μαρτίου: Στις υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ το 60% των υπηρετούντων υπαλλήλων είναι γυναίκες. Αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με εξαντλητικά ωράρια, δεκάδες χρωστούμενα repo και άδειες.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Συμμετέχουν ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία 28 Φλεβάρη 2024, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, καθώς και για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών με αυξήσεις στους μισθούς.