Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ απεργία: Κατεβαίνουν οι γιατροί στον δρόμο

ΠΟΕΔΗΝ απεργία: Κατεβαίνουν οι γιατροί στον δρόμο

ΠΟΕΔΗΝ απεργία:Πανελλαδική Απεργία από την ΠΟΕΔΗΝ αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και  πορεία  στο Υπουργείο Υγείας με εκκίνηση τις 8:30πμ από την Πλατεία Μαβίλη. Με την πανδημία σε εξέλιξη έχουν όλοι αντιληφθεί τη σημασία της Δημόσιας Υγείας. Ο ιδιωτικός τομέας δεν συνέβαλλε διόλου στη διαχείριση της πανδημίας. Αντιθέτως το είδε ως μία επιπλέον ευκαιρία να αυξήσει τα κέρδη του (υλικά, ΜΕΘ, τεστ κλπ).

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει τις ιδέες της για την είσοδο των ιδιωτών στο σύστημα. Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται στο τριτοκοσμικό ύψος του 5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 7,5% στου ΑΕΠ. Τα Νοσοκομεία ως όριο δαπανών στον προϋπολογισμό τους έχουν το 1,5 δις ευρώ παγωμένο στο ίδιο ύψος τα τελευταία χρόνια παρά την πανδημία. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν τα Νοσοκομεία και άλλες Υγειονομικές μονάδες να ανανεώσουν, να συντηρήσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές. Δεν είναι σε θέση να πληρώνουν μισθούς, νυκτερινά και αργίες στους Επικουρικούς υπαλλήλους.

Δεν είναι σε θέση να προμηθευτούν το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Οι κενές οργανικές θέσεις του προσωπικού των Νοσοκομείων είναι 45.000. Στις 90.000 οργανικές θέσεις υπηρετούν 45.000. Από το 2018 δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και κάθε χρόνο αποχωρούν περί των 1.500 μόνιμων υπαλλήλων από τα Νοσοκομεία. Προκηρύχτηκαν 2.100 θέσεις για προσλήψεις μόνιμων που θα έρθουν στα Νοσοκομεία μετά από ένα χρόνο το νωρίτερο. Τα Νοσοκομεία χρειάζονται πρόγραμμα ετήσιων προσλήψεων 3.000 υπαλλήλων προκειμένου να καλύπτονται συνταξιοδοτήσεις και σταδιακά οι κενές οργανικές θέσεις.

Δημόσια Υγεία και κορωνοϊός

Αναστάτωση προκαλείται στη λειτουργία των Νοσοκομείων από τις μετακινήσεις νοσηλευτών και γιατρών, για την στελέχωση Νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό, την λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού ειδικά στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

 • Μετακινούνται γιατροί και Νοσηλευτές για να ανοίξουν νέες ΜΕΘ χωρίς να διαθέτουν την κατάλληλη εξειδίκευση σε ΜΕΘ.
 • Οι κλίνες ΜΕΘ θα πρέπει να αυξηθούν. Με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θαέπρεπε να λειτουργούν 3500 κλίνες ΜΕΘ.
 • ΜΕΘ Covid 19 λειτουργούν περίπου 200 με δυνατότητα να λειτουργήσουνπερισσότερες.
 • Για την παρακολούθηση της πανδημίας θα πρέπει να αυξηθούν τα τεστ και να βελτιωθούν τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τις υγειονομικές μονάδες.
 • Τα Νοσοκομεία θα πρέπει να διαθέτουν μοριακούς αναλυτές και αντιδραστήρια.
 • Να αυξηθούν τα προληπτικά τεστ στην κοινότητα προκειμένου να εντοπίζονται τα ασυμπτωματικά περιστατικά.
 • Να λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Να εκδίδονται άμεσα τα αποτελέσματα των τεστ και όχι σε 4 ημέρες όπως σήμερα. Να συνταγογραφείται και να αποζημιώνεται η εξέταση κορωνοϊού από τον ΕΟΠΥΥ.
 • Να υπάρξει διαχωρισμός των κλινικών νοσηλείας στα Νοσοκομεία ύποπτων και θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού με όλες τις προδιαγραφές.

Διαβάστε και για τις ελλείψεις που καταγγέλλει Η ΠΟΕΔΗΝ.

Αιτήματα ΠΟΕΔΗΝ

 • Ζητάμε την ένταξή μας, με την αναγνώριση όλου του ασφαλιστικού βίου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και καμία αύξηση των εισφορών. Έχουμε καταθέσει σχετική πρόταση.
 • Διεκδικούμε Σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού. Δεν μπορεί να διαχωρίζεται το νοσηλευτικό προσωπικό. Η ενότητα στο Νοσηλευτικό κλάδο είναι επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπισης της πανδημίας και των άλλων παθήσεων.
 • Ζητάμε αυξήσεις στους μισθούς και αυξήσεις στα νυκτερινά και τις αργίες.
 • Ζητάμε επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.
 • Ζητάμε οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΕΔΗΝ:Τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ στο “Αττικόν”

Προβλήματα θέρμανσης σε νοσοκομεία της Ελλάδας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεκίνησε η διενέργεια rapid test στα φαρμακεία

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα, περίπου στις 11:00 το πρωί και ξεκίνησαν να διενεργούν rapid test οι φαρμακοποιοί στα φαρμακεία, κυρίως στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας .

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Δύο εβδομαδιαία Covid test για τους μη εμβολιασμένους - Διευκρινίσεις

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Επισημάνσεις έδωσε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου το υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2.

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Σημεία που διενεργούνται Rapid test

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία "Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19" ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: 491 κρούσματα Αττικη-193 στην Θεσσαλονίκη

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: Κάτω από 2.000 είναι τα κρούσματα σήμερα , αλλά και πάλι η Αττική κρατάει την πρώτη θέση με 491 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη την δεύτερη με 193 κρούσματα.