Ρεπορτάζ Υγείας

ΠΦΣ: Συνάντηση Προέδρου Πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου με τον Πρόεδρο φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλίας

ΠΦΣ: Συνάντηση Προέδρου Πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου με τον Πρόεδρο φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλίας

ΠΦΣ: Ζητήθηκε από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Θεσσαλίας να καταγράψουν λεπτομερώς τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα φαρμακεία μέλη τους, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική εικόνα και εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/09/23, συνάντηση του Πρόεδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τους Προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τους Προέδρους των Φαρμακευτικών Συνεταιρισμών των περιοχών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων και με τον Πρόεδρο της ΟΣΦΕ, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα φαρμακεία που έχουν πληγεί από την θεομηνία, όπως και τα προβλήματα διανομής των φαρμακευτικών σκευασμάτων προς τα φαρμακεία τα οποία βρίσκονται στις πληγείσες και αποκλεισμένες περιοχές.

Ζητήθηκε από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Θεσσαλίας να καταγράψουν λεπτομερώς τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα φαρμακεία μέλη τους, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική εικόνα και εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί. Οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συνεταιρισμούς και με την αρωγή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της ΟΣΦΕ, θα εξασφαλίσουν την ομαλή τροφοδοσία στα φαρμακεία των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel. Συζητήθηκε ακόμη, το ζήτημα των φαρμάκων ψυχρής αλυσίδας, για τις περιπτώσεις εκείνες όπου παρατηρήθηκαν πολύωρες ή και πολυήμερες διακοπές ρεύματος στα φαρμακεία και ζητήθηκε με έγγραφο προς τον ΣΦΕΕ και τις φαρμακευτικές εταιρείες, η δυνατότητα επιστροφής και πίστωσης των φαρμάκων εκείνων τα οποία δεν μπορούν πλέον να διατεθούν.

Μετά από παρέμβαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου δόθηκε περαιτέρω παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή των λογαριασμών μηνός Αυγούστου στην πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ μέχρι και την Παρασκευή 15.09.2023 καθώς και για την παράδοση του φυσικού αρχείου στους συγκεκριμένους Φαρμακευτικούς Συλλόγους. Ζητήθηκε επίσης από τον ΕΟΠΥΥ, για τη διευκόλυνση της διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους που χορηγούνται από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ, η διαμεσολάβηση του δικτύου των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων, ώστε η προμήθεια των συγκεκριμένων φαρμάκων και η συνέχιση της θεραπείας των ασθενών, να είναι απρόσκοπτη. Βρισκόμαστε σε εγρήγορση και συνεχή συνεργασία με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και τους Συνεταιρισμούς ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η νέα σύνθεση του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

ΠΦΣ: Για τη μήνυση που υπέβαλε ο κ. Σκυλάκακης προς τον Πρόεδρο κ. Βάλτα

Τι απαντά ο ΠΦΣ στις δηλώσεις Σκυλακάκη

Τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ εξοικονομούν 160.000.000 € από τα ΦΥΚ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Τριπλάσια τα κρούσματα πνευμονίας στη Δανία σε σχέση με τον Οκτώβριο - Παρόμοιες αναφορές και στη Σουηδία

Αν και προκαλεί ήπιες λοιμώξεις, μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, οι λοιμώξεις από μυκόπλασμα μοιάζουν συνήθως με κρυολόγημα και μπορεί να περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό, πονοκέφαλο ή βήχα που διαρκεί για εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας στο σπίτι

Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά τη χρήση του μπάνιου, πριν από την προετοιμασία του φαγητού και το φαγητό. Τα στομαχικά σφάλματα εμφανίζονται συνήθως τον χειμώνα και την άνοιξη, επομένως είναι σημαντικό να είστε επιμελείς, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.

ΕΟΔΥ: 45 νεκροί από κορωνοϊό - 1 νεκρός από γρίπη

ΕΟΔΥ: Καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και ένας νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκε αναδρομικά ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 46/2023.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας

Υγειονομικοί: Οι υγειονομικοί θα βρεθούν σήμερα στις 12 έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στις 11 ξεκινά και η πανελλαδική στάση εργασίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του ωραρίου, από την ΠΟΕΔΗΝ.