Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Μητσοτάκης μέτρα στήριξης: Μέτρα κρατικής αρωγής για τους πληγέντες στη Θεσσαλία

Μητσοτάκης μέτρα στήριξης: Μέτρα κρατικής αρωγής για τους πληγέντες στη Θεσσαλία

Μητσοτάκης μέτρα στήριξης: Ο Πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει τα μέτρα της κρατικής αρωγής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel, που έπληξε κυρίως τη Θεσσαλία. Αναλυτικότερα, θα εξειδικεύσει τα μέτρα της κρατικής αρωγής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Στο γενικό πλαίσιο, αύριο ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες, ενώ η στήριξη των πλημμυροπαθών πρόκειται να είναι άμεση.

«Πρώτιστο μέλημα η αποκατάσταση των ζημιών με την ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατία. Από αύριο ανοίγει η σχετική πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Το Κράτος θα καλύψει οποιαδήποτε πρόσθετη χρηματοδότηση απαιτηθεί από τον ΕΛΓΑ για να καλύψει τις ανάγκες. Θέλουμε οι άνθρωποι να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Τρίτη στο Στρασβούργο ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με οικονομική βοήθεια, έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που έχουν εμφανιστεί ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής. Αυτός ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής αποτυπώθηκε έντονα στην τεράστια καταιγίδα που έπεσε πάνω από τη Θεσσαλία.

Όλα αυτά θα συζητηθούν με την Πρόεδρο της ΕΕ, για να μην επωμιστεί ο Έλληνας φορολογούμενος αποκλειστικά μόνος του τον οικονομικό αντίκτυπο της κακοκαιρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ο Μητσοτάκης – Οι αλλαγές στον σχεδιασμό και η αναβολή της μετάβασης στη ΔΕΘ

Ενημέρωση της Ειρήνης Αγαπηδάκης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με απόφαση του πρωθυπουργού δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα

Η λίμνη Κάρλα εκτείνεται πλέον όσο και πριν την αποξήρανσή της το 1962

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασικά θέματα του Συμβουλίου αποτέλεσαν η έγκριση των Συμπερασμάτων για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υιοθέτηση της Σύστασης του Συμβουλίου για τους τύπους καρκίνου που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Close Icon