Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Περίπου 15 εκατομμύρια Σουδανοί χρειάζονται επείγουσα υγειονομική βοήθεια

Περίπου 15 εκατομμύρια Σουδανοί χρειάζονται επείγουσα υγειονομική βοήθεια

Μέχρι στιγμής, στο Σουδάν έχουν καταγραφεί 14.790 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των εκτοπισθέντων έχει φτάσει τα 8,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος είναι ότι το Σουδάν έχει ακρωτηριάσει το σύστημα υγείας της χώρας. Ο επτάχρονος Μοχάμεντ είναι άστεγος. Άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα μεγέθυνσης σπλήνας και σοβαρής αναιμίας σε ηλικία δύο ετών. Το νοσοκομείο στο Χαρτούμ όπου το αγόρι συνήθιζε να λαμβάνει φροντίδα καταστράφηκε στη σύγκρουση και η οικογένειά του κατέφυγε για ασφάλεια στο Πορτ-Σουδάν, το οποίο παραμένει σχετικά ασφαλές και έχει καλύτερες ιατρικές συνθήκες.

«Η σύγκρουση μας ανάγκασε να εγκαταλείψουμε την πόλη μας και να εκτοπιστούμε. Φτάσαμε εδώ στο Πορτ Σουδάν πριν από περίπου 20 ημέρες για να αναζητήσουμε θεραπεία για τον γιο μου. Χρειάζεται μεταγγίσεις αίματος και θεραπεία κάθε έξι μήνες», λέει ο πατέρας του Μοχάμεντ Μπασίρ. Ο Μοχάμεντ εξακολουθεί να μην μπορεί να εισαχθεί σε κανένα νοσοκομείο λόγω έλλειψης κρεβατιών. Ακόμη και για όσους έχουν την τύχη να λάβουν ιατρική συμβουλή, η έλλειψη φαρμάκων ήταν ένα πρόβλημα.

«Περίπου το 80 τοις εκατό των ιατρικών ιδρυμάτων της χώρας έχουν σταματήσει τις υπηρεσίες. Αντιμετωπίζουμε μια απότομη αύξηση της ζήτησης για ιατρικές υπηρεσίες και αντιμετωπίζουμε μια τεράστια πρόκληση όσον αφορά τα αποθέματα φαρμάκων και τις τεχνικές μας δυνατότητες», δήλωσε ο Ahlam Abdel Rasoul, υπουργός Υγείας της Πολιτείας της Ερυθράς Θάλασσας όπου βρίσκεται το Port-Sudan. που βρίσκεται λέει.

Τα αντιβιοτικά, τα παυσίπονα, το οξυγόνο και ιδιαίτερα το αίμα έχουν εξαντληθεί στα περισσότερα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 15 εκατομμύρια Σουδανοί έχουν μείνει σε ανάγκη επείγουσας υγειονομικής βοήθειας. Μέχρι στιγμής, στο Σουδάν έχουν καταγραφεί 14.790 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των εκτοπισθέντων έχει φτάσει τα 8,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ εκπέμπει SOS για την υγειονομική κρίση στο Σουδάν

ΠΟΥ: Εκατομμύρια κινδυνεύουν από τη χολέρα σε ολόκληρο τον κόσμο

Το εμβόλιο κατά της ελονοσίας σε μειωμένη τιμή θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στην Αφρική από τον Μάιο

Το δίκτυο African One Health ξεκίνησε για την πρόληψη ασθενειών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ανοσοθεραπεία θα μπορούσε να θεραπεύσει τον καρκίνο στα οστά

Με λίγες επιλογές θεραπείας εκεί έξω για τους καρκίνους των οστών, αυτή η μελέτη έδειξε ενθαρρυντικές δυνατότητες για νέες θεραπείες. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον Δρ. Fisher και την ομάδα του στα επόμενα σημαντικά στάδια της εξερεύνησης των δυνατοτήτων αυτής της νέας προσέγγισης.

Τέσσερις τρόποι που οι σκεπτικιστές των εμβολίων παραπλανούν για την ιλαρά και πολλές άλλες λοιμώξεις

«Το πιο πειστικό πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι η κόρη μου έχει όλα της τα εμβόλια και ότι κάθε παιδίατρος και άτομο δημόσιας υγείας που γνωρίζω έχει εμβολιάσει τα παιδιά του», είπε η Meyerowitz-Katz. «Κανείς δεν θα το έκανε αυτό αν πίστευε ότι υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι».

Η ζάχαρη δεν κάνει τα παιδιά υπερκινητικά, προτείνει νευροεπιστήμονας

Οι ανταμοιβές χωρίς ζάχαρη έχουν επίσης αυτό το αποτέλεσμα, επομένως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε αυτοκόλλητα, παιχνίδια ή μια διασκεδαστική δραστηριότητα ως κίνητρα για θετική συμπεριφορά. Ενώ η ζάχαρη μπορεί να προσφέρει μια προσωρινή ώθηση ενέργειας, δεν μετατρέπει τα παιδιά σε υπερκινητικούς ανεμοστρόβιλους.

Οικογένεια των ΗΠΑ μολύνθηκε από σκουλήκι του εγκεφάλου μετά την κατανάλωση κρέατος αρκούδας

Έκθεση CDC: Σε μια παράξενη τροπή των γεγονότων, τουλάχιστον έξι μέλη μιας οικογένειας με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες μολύνθηκαν από τριχινέλλωση, που είναι ένα σπάνιο παράσιτο στρογγυλού σκουληκιού, αφού έφαγαν κακοψημένο κρέας μαύρης αρκούδας.

ΕΚΑΒ: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη της διεξαγωγής του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League

ΕΚΑΒ: Έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που θα προκύψουν κατά την διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα του UEFA Europa Conference League, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Close Icon