Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Ο ΠΟΥ εκπέμπει SOS για την υγειονομική κρίση στο Σουδάν

Ο ΠΟΥ εκπέμπει SOS για την υγειονομική κρίση στο Σουδάν

Σουδάν: Τα Ηνωμένα Έθνη λένε ότι τουλάχιστον 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίων που διέφυγαν από τα σύνορα σε γειτονικές χώρες.

Ο ΠΟΥ κάλεσε για επείγουσα δράση την Παρασκευή για την αντιμετώπιση της ολοένα και βαθύτερης υγειονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης στο Σουδάν και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει την οικονομική βοήθεια. Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι η πλειονότητα των υγειονομικών εγκαταστάσεων στις περιοχές του Σουδάν που επλήγησαν από τον πόλεμο δεν λειτουργούσαν, λόγω των μαχών.
Από τις 15 Απριλίου, το Σουδάν έχει καταληφθεί από τον αρχηγό του στρατού Abdel Fattah Al-Burhan εναντίον του πρώην αναπληρωτή του, του παραστρατιωτικού διοικητή των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης Mohamed Hamdan Daglo.

Στην πολιτεία Al-Jazira, ακριβώς νότια του Χαρτούμ, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι είχαν αναζητήσει καταφύγιο μετά τις μάχες που κατέκλυσαν τη σουδανική πρωτεύουσα. Αυτόν τον μήνα, ωστόσο, οι παραστρατιωτικοί πίεσαν βαθύτερα το κράτος και κατέστρεψαν ένα από τα λίγα εναπομείναντα καταφύγια της χώρας, αναγκάζοντας περισσότερους από 300.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν για άλλη μια φορά, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη. «Χρειάζεται επείγουσα δράση για να αντιστραφεί η επιδείνωση της σύγκρουσης στο Σουδάν εν μέσω της βαθύτερης ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης, με τον νέο εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών», είπε ο Τέντρος στο X, πρώην Twitter.

Από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση τον Απρίλιο, η βία έχει σκοτώσει περισσότερους από 12.000 ανθρώπους, σύμφωνα με μια συντηρητική εκτίμηση του Έργου Δεδομένων για την τοποθεσία και τα γεγονότα των ένοπλων συγκρούσεων.
«Ενώ ανταποκρίνεται με τους εταίρους στις οξείες ανάγκες υγείας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της εξάπλωσης της νόσου και της αντιμετώπισης των απειλών υποσιτισμού, ο ΠΟΥ ζητά επίσης αυξημένη οικονομική υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα για την κάλυψη των πιεστικών αναγκών υγείας των πληγέντων πληθυσμών», είπε ο Τέντρος.

«Αυτά περιλαμβάνουν την ενίσχυση της παροχής βασικών υπηρεσιών υγείας για τους πιο ευάλωτους στις πληγείσες πολιτείες, όπου τουλάχιστον το 70 τοις εκατό των εγκαταστάσεων υγείας δεν λειτουργούν λόγω της σύγκρουσης», πρόσθεσε. Τα Ηνωμένα Έθνη λένε ότι τουλάχιστον 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίων που διέφυγαν από τα σύνορα σε γειτονικές χώρες. Ο πρώην υπουργός Υγείας της Αιθιοπίας Τέντρος ηγείται της υπηρεσίας υγείας του ΟΗΕ από το 2017.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ 2023: Χρονιά γεμάτη επιτεύγματα και βάσανα που μπορούν να αποφευχθούν

Δάγκειος πυρετός: Ο ΠΟΥ ανησυχεί για απειλή της δημόσιας υγείας

Οι επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά θάλασσα επηρεάζουν το παγκόσμιο εμπόριο

Πάνω από 100 νεκροί από χολέρα και δάγγειο πυρετό στο σπαρασσόμενο από τον πόλεμο Σουδάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε πολύ υψηλό κίνδυνο για φωτιά και πάλι 4 Περιφέρειες αύριο 26 Ιουνίου

Κίνδυνος πυρκαγιάς 26/6: Συνεχίζουν οι επικίνδυνες ημέρες για τη χώρα μας, με την Αττική και την Στερεά Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση σε σχέση με έναν επικείμενο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Καλύτερη υγεία όσοι ηλικιωμένοι στις ΗΠΑ ζουν σε οίκους ευγηρίας από εκείνους που ζουν στο

Ηλικιωμένοι ΗΠΑ: Οι ηλικιωμένοι που μετακομίζουν σε στέγαση ηλικιωμένων είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν νοσηλεία, ιδιαίτερα για τραυματισμούς, κατάγματα ισχίου, τραύματα, ΧΑΠ, αφυδάτωση ή λοιμώξεις του ουροποιητικού. 

Γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ; Μπορεί να φταίνε τα σεντόνια ή η παπλωματοθήκη σας

Αυτά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον ύπνο. Αυτή η μεταβλητότητα, και ένα ευρύ φάσμα σχεδίων μελέτης, καθιστά επίσης δύσκολη τη σύγκριση διαφορετικών μελετών σχετικά με την επίδραση διαφορετικών υφασμάτων στον ύπνο. Επομένως, ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε με διαφορετικά υφάσματα για να ανακαλύψετε τι λειτουργεί για εσάς.

Το αρνίσιο κρέας ως μια εξαιρετική επιλογή για την αναιμία

Αρνί: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε εύκολα απορροφούμενο σίδηρο και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, το αρνί μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ενεργητικοί και να διατηρήσετε τη γενική σας υγεία.

Αυστραλία: Πρωτοφανής αύξηση επαγγελματιών υγείας που μετεγκαθίστανται στη χώρα

Αυστραλία: 4.699 γιατροί από το εξωτερικό έχουν εγγραφεί για πρακτική άσκηση στην Αυστραλία τους πρώτους 10 μήνες αυτού του οικονομικού έτους, 50% περισσότεροι από τους 2.991 γιατρούς που εγγράφηκαν ολόκληρο το έτος πριν από τον COVID (2018/19).

Close Icon