Ρεπορτάζ Υγείας

Παράταση εργασίας για 4.000 άνεργους στην Υγεία με επιδότηση 48 εκατ. ευρώ

Παράταση εργασίας για 4.000 άνεργους στην Υγεία με επιδότηση 48 εκατ. ευρώ

Παράταση απασχόλησης μέσω συνέχισης της επιδότησης δίνεται σε 4.000 ανέργους που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, με βάση σχετική υπουργική απόφαση

Πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα μετά την εξασφάλιση πόρων 48 εκατ. ευρώ και με στόχο να αντιμετωπιστεί η ανεργία αλλά και να στηριχθεί δημόσιο σύστημα υγείας. Η παράταση των συμβάσεων αφορά σε 4.000 ωφελούμενους σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας και η απασχόληση των ωφελούμενων θα συνεχιστεί στις ίδιες θέσεις και με τους ίδιους όρους. Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπογράφουν η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς.

Η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι μέσω και αυτού του προγράμματος η κυβέρνηση επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι όχι μόνο εντάσσονται στην αγορά εργασίας μακροχρόνια άνεργοι, αλλά στοχεύει στις δομές του δημόσιου τομέα υγείας. Η υπουργός επισήμανε ότι βασικός πυρήνας της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η προώθηση πολιτικών που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η κυβέρνηση δίνει λύση σε μια σοβαρή εκκρεμότητα, που έχει να κάνει και με το δημόσιο σύστημα υγείας και κυρίως την πρόσληψη προσωπικού στα κρατικά νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΔΥΠΑ: 1300 μακροχρόνια άνεργοι οι δικαιούχοι για πρόγραμμα επιδότησης

Μητσοτάκης: "Πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία"

Το 2024 φέρνει και 8.800 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους

Δυνατότητα 1.300 εργαζόμενων σε δημόσια νοσοκομεία να παραμείνουν στις θέσεις τους από το Υπουργείο Εργασίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καλλιάνος: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για την υγεία του πατέρα του - Τι απαντά το Αττικόν

Καλλιάνος: Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος συγκλόνισε χτες το βράδυ με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή του στα social media. Τι απαντά το Αττικόν νοσοκομείο;

Οι θάνατοι στα νοσοκομεία και τα ποσοστά επιπλοκών είναι χαμηλότερα με τις γυναίκες γιατρούς

«Οι γυναίκες γιατροί ήταν πιθανότατα πιο προσεκτικές σε μη ιατρικούς παράγοντες, όπως η πρόσβαση στην κοινωνική υποστήριξη και στις κοινωνικές υπηρεσίες και άκουγαν περισσότερο για να εντοπίσουν παράγοντες πρόβλεψης δυσμενών εκβάσεων, όπως η κοινωνική απομόνωση, η αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες και τα προβλήματα που οδηγούν στην τήρηση των ιατρικών θεραπειών».

Η Δυτική Βιρτζίνια επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα ιλαράς από το 2009

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ κατέγραψαν 113 περιπτώσεις έως τις 5 Απριλίου. Έχουν σημειωθεί επτά κρούσματα και τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ —73%— συνδέονται με αυτές τις εξάρσεις.